DDEX-viiteresurssit

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

Viestiesimerkeissä kuvataan sitä, kuinka voit ilmoittaa uusista julkaisuista tai poistoista mainoksia sisältävissä striimeissä, YouTube Premiumissa tai Content ID ‑järjestelmässä. Kaikki esimerkit perustuvat DDEX ERN ‑versioon 3.8.

Äänitallenteet – albumin toimitus

Nämä mallitiedostot ovat Audio Album ‑profiilin mukaisia, ja niitä käytetään tietojen toimitukseen julkaisukohtaisesti. Katso ohjeet julkaisuprofiilin valintaan.

Uusi julkaisu ‑esimerkki Sisällön poisto ‑esimerkki
YouTube Premium 721620118165_yt_premium.xml 721620118165_yt_premium_takedown.xml
Content ID 721620118165_content_id.xml​ 721620118165_content_id_takedown.xml
Yhdistetty syöte
(YouTube Premium ja Content ID)
721620118165_combined.xml 721620118165_combined_takedown.xml
Creator Music

721620118165_creator_music.xml

721620118165_creator_music_takedown.xml
Yhdistetty YouTube Premium-, Content ID- ja Creator Music ‑syöte 721620118165_ytpremium_contentid_creatormusic_combined.xml 721620118165_ytpremium_contentid_creatormusic_combined_takedown.xml

Äänitallenteet – kappaleen toimitus

Nämä mallitiedostot ovat Single Resource Release ‑profiilin mukaisia, ja niitä käytetään tietojen toimitukseen kappalekohtaisesti. Katso ohjeet julkaisuprofiilin valintaan.

Uusi julkaisu ‑esimerkki Sisällön poisto ‑esimerkki
Content ID USGCV1172318_content_id.xml USGCV1172318_content_id_takedown.xml
Creator Music USGCV1172318_creator_music.xml USGCV1172318_creator_music_takedown.xml
Yhdistetty Content ID- ja Creator Music ‑syöte USGCV1172318_contentid_creatormusic_combined.xml USGCV1172318_contentid_creatormusic_combined_takedown.xml

Musiikkivideot

Nämä mallitiedostot noudattavat Video Single ‑profiilia, ja niitä käytetään tietojen toimitukseen videokohtaisesti.

Uusi julkaisu ‑esimerkki Päivitysesimerkki
Musiikkivideon lataus music_video_only.xml music_video_only_update.xml
Content ID QZ6RS1700001_music_video_content_id_only.xml QZ6RS1700001_music_video_content_id_only_update.xml
Yhdistetty syöte
(musiikkivideon lataus ja Content ID)
QZ6RS1700001_music_video_content_id_combined.xml QZ6RS1700001_music_video_content_id_combined_update.xml

Verkkovideot

Nämä mallitiedostot noudattavat Video Single ‑profiilia, ja niitä käytetään tietojen toimitukseen videokohtaisesti.

Uusi julkaisu ‑esimerkki Päivitysesimerkki
Verkkovideon lataus web_video_only.xml web_video_only_update.xml
Content ID web_video_content_id_only.xml web_video_content_id_only_update.xml
Yhdistetty syöte
(verkkovideon lataus ja Content ID)
web_video_content_id_combined.xml web_video_content_id_combined_update.xml

DDEX-tiedoston nimessä on DDEX-konvention mukaan oltava albumin yksilöllinen julkaisutunnus. Julkaisutunnus on <ReleaseId>-elementissä ilmoitettu UPC-, EAN-, GRid- tai ISRC-koodi.

Alla olevassa taulukossa näkyy, milloin kukin <ProprietaryId>-elementti on ilmoitettava.

Videotunnus Kanavan tunnus Sisältökohteen tunnus
Uuden videon toimittaminen Ei sallittu Pakollinen Valinnainen
Vaatimuksen tekeminen videosta Pakollinen Valinnainen Valinnainen
Tunnistetiedoston luominen videosta Pakollinen Valinnainen Valinnainen
Pelkän viitteen/tunnistetiedoston lataaminen Ei sallittu Ei sallittu Valinnainen
Pelkän sisältökohteen lataaminen Ei sallittu Ei sallittu Valinnainen

DDEX-toimitusten tilaraportit

Vuodesta 2018 alkaen YouTube siirtyy käyttämään kaikissa DDEX-tilaraporteissa DDEX-standardin mukaista FtpAcknowledgementMessage-viestiä. Lisätietoa viestistä on ERN Choreography Standard ‑standardin dokumentaatiossa.

Hyväksytty pakettiraportti Hylätty pakettiraportti
YouTube Premium ACK_721620118178.xml ACK_721620118178_failed.xml