Filformat för resurser

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Ljudinspelningar

Det föredragna filformatet för ljudinspelningar är FLAC eller okomprimerad WAV. Om du inte kan tillhandahålla ljudfiler i ett okomprimerat format accepterar YouTube också 320 kbit/s MP3. YouTube konverterar ljudfilerna till olika leveransformat. Leveranser med komprimerade ljudfiler kan leda till försämrat ljud för användaren.

Omslagsbilder

Alla albumbilder måste vara i PNG- eller JPEG-format. För att säkerställa god visuell kvalitet i Omslagsbilder måste bilden vara kvadratisk (förhållandet mellan höjd och bredd ska vara 1:1) med en maximal storlek på 4098 x 4098 pixlar och en rekommenderad minsta bildstorlek på 1400 x 1400 vid 300 dpi.