Filformat för resurser

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln är bara tillgängliga för partner som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll på YouTube med hjälp av Innehållshanteraren.

Ljudinspelningar

Det föredragna filformatet för ljudinspelningar är FLAC eller okomprimerad WAV. Om du inte kan tillhandahålla ljudfiler i ett okomprimerat format accepterar YouTube också 320 kbit/s MP3. YouTube konverterar ljudfilerna till olika leveransformat. Leveranser med komprimerade ljudfiler kan leda till försämrat ljud för användaren.

Omslagsbilder

Alla albumbilder måste vara i PNG- eller JPEG-format. För att säkerställa god visuell kvalitet i Omslagsbilder måste bilden vara kvadratisk (förhållandet mellan höjd och bredd ska vara 1:1) med en maximal storlek på 4098 x 4098 pixlar och en rekommenderad minsta bildstorlek på 1400 x 1400 vid 300 dpi.