Bestandsindeling voor bronnen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Geluidsopnamen

De voorkeursindelingen zijn FLAC of niet-gecomprimeerde WAV. Als je geen audiobestanden kunt aanleveren met een niet-gecomprimeerde indeling, accepteert YouTube ook MP3-bestanden van 320 kbps. YouTube transcodeert de audiobestanden naar verschillende weergave-indelingen. Het aanleveren van gecomprimeerde audiobestanden kan leiden tot een verminderde audiokwaliteit voor de gebruiker.

Albumillustraties

Alle albumafbeeldingen moeten de PNG- of JPEG-indeling hebben. Om een goede visuele kwaliteit in de art-tracks te waarborgen, moet de afbeelding vierkant zijn (hoogte/breedte-verhouding van 1:1) met een maximale grootte van 4098x4098 pixels en een aanbevolen minimaal afbeeldingsformaat van 1400x1400 bij 300 DPI.