Borttagningar

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Ta reda på hur du skickar en begäran om borttagning av innehåll som du äger på YouTube. En Content ID-begäran om borttagning av en ljudinspelning gör att alla aktiva referenser du tillhandahåller inaktiveras om det inte finns andra ägare av tillgången och inga andra aktiva referenser.

Borttagningar från YouTube och Content ID på YouTube

• Skicka ett publiceringsflöde med enskild resurs eller ett ljudalbumsflöde med YouTube_ContentID som en av MessageRecipients om du vill ta bort en ljudinspelning från Content ID.
  • Om du vill ta bort ett album från YouTube skickar du ett ljudalbumsflöde med YouTube som en av MessageRecipients.

Vi rekommenderar att du tillhandahåller ett uppdaterat avtal med koden <EndDate> inställd på minst två dagar tidigare så att skillnader i tidszoner omfattas. Tillhandahåll villkoren på samma sätt som de ursprungliga ljudinspelningarna.

Följande kod leder till en omedelbar global borttagning:

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealTerms>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<EndDate>2016-05-31</EndDate> <!-New syntax, end date specified..-->

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Du kan även skicka in en begäran om borttagning med koden härunder om du använder taggen <TakeDown>:

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealTerms>

<TakeDown>true</TakeDown>  <!-- Old syntax, explicit takedown. -->

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2010-05-18</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Om du skickar en begäran om borttagning för Content ID måste alla <SoundRecordingDetailsByTerritory>-element i flödet ha värdet noll för <RightSharePercentage>:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

<TerritoryCode>ZA</TerritoryCode>

[...]

<RightsController>

<PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>

<PartyName>

<FullName>ABC  Label</FullName>

</PartyName>

<RightsControllerRole>RightsController</RightsControllerRole>

<RightSharePercentage>0.00</RightSharePercentage>

<RightsControllerType>RightsOwner</RightsControllerType>

</RightsController>

[...]

</SoundRecordingDetailsByTerritory>

Äganderätten tas bort i alla områden som utelämnats, så du behöver inte inkludera alla områden som tidigare har levererats i begäran.

Inaktivera licensstrategier för Creator Music

Skicka ett publiceringsflöde med enskild resurs eller ett ljudalbumsflöde med YouTube_CreatorMusic som enda MessageRecipient om du bara vill ta bort en ljudinspelning från Creator Music.

Om du vill inaktivera alla licensstrategier för Creator Music för ett visst spår skickar du en begäran om borttagning med YouTube_CreatorMusic som enda MessageRecipient. Det här påverkar inte dina inställningar för YouTube Premium och Content ID på YouTube. Utelämna <DealList> om du vill ange att licensstrategier som redan finns för de levererade ljudinspelningarna ska inaktiveras.

<MessageHeader>

<MessageSender>

<PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>

<PartyName>

<FullName>ABC Label</FullName>

</PartyName>

</MessageSender>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2022021109P</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_CreatorMusic</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

</MessageHeader>

[...]

<DealList/>

Gör så här om en ljudinspelning har en plattform och kanalstrategi men du bara vill inaktivera en:

1. Skicka ett flöde med YouTube_CreatorMusic som enda MessageRecipient.
  2. Uppge den licensstrategi du vill ska förbli aktiv och utelämna den strategi du vill inaktivera.

Borttagningar av kombinerade flöden: YouTube Premium, Content ID och Creator Music

Om du vill ta bort en ljudinspelning från YouTube, Content ID och Creator Music skickar du ett ljudalbumsflöde med alla tre, alltså YouTube, YouTube_ContentID och YouTube_CreatorMusic, som MessageRecipients.

Skicka ett flöde med alla tre som MessageRecipients om du vill ta bort en ljudinspelning från YouTube, Content ID och Creator Music. Utelämna <DealList> och ange att innehållet ska tas bort från YouTube och Content ID och att alla licensstrategier för Creator Music ska inaktiveras för ljudinspelningen.

<MessageHeader>

<MessageId>20170112112123022</MessageId>

<MessageSender>

<PartyId>DPID_OF_THE_SENDER</PartyId>

<PartyName>

<FullName>Test Label</FullName>

</PartyName>

</MessageSender>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2013020802I</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2015120100H</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_ContentID</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2022021109P</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_CreatorMusic</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageCreatedDateTime>2017-01-09T22:59:41.662+01:00</MessageCreatedDateTime>

<MessageControlType>LiveMessage</MessageControlType>

</MessageHeader>

[...]

<DealList/>

Du kan förbereda ett borttagningsflöde för YouTube och Content ID med antingen taggen <Takedown> eller ett uppdaterat avtal med <EndDate> inställd minst två dagar tidigare och lägga till YouTube_CreatorMusic som MessageRecipient.

Exempel 1: I XML-exemplet nedan visas en begäran om borttagning med taggen <Takedown>:

<MessageHeader>

<MessageId>20170112112123022</MessageId>

<MessageSender>

<PartyId>DPID_OF_THE_SENDER</PartyId>

<PartyName>

<FullName>Test Label</FullName>

</PartyName>

</MessageSender>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2013020802I</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2015120100H</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_ContentID</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2022021109P</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_CreatorMusic</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageCreatedDateTime>2017-01-09T22:59:41.662+01:00</MessageCreatedDateTime>

<MessageControlType>LiveMessage</MessageControlType>

</MessageHeader>

[...]

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealTerms>

<TakeDown>true</TakeDown>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2017-01-12</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Exempel 2: Nedan visas ett kombinerat flöde för borttagning där <EndDate> används:

<MessageHeader>

<MessageId>20170112112123022</MessageId>

<MessageSender>

<PartyId>DPID_OF_THE_SENDER</PartyId>

<PartyName>

<FullName>Test Label</FullName>

</PartyName>

</MessageSender>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2013020802I</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2015120100H</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_ContentID</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageRecipient>

<PartyId>PADPIDA2022021109P</PartyId>

<PartyName>

<FullName>YouTube_CreatorMusic</FullName>

</PartyName>

</MessageRecipient>

<MessageCreatedDateTime>2017-01-09T22:59:41.662+01:00</MessageCreatedDateTime>

<MessageControlType>LiveMessage</MessageControlType>

</MessageHeader>

[...]

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<!-- This Deal is for YouTube Red.-->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<!-- For a takedown, the EndDate should be set in the past -->

<EndDate>2017-01-12</EndDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- This deal is for Content ID-->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableLabelProvided</UseType>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<!-- For a takedown, the EndDate should be set in the past -->

<EndDate>2017-01-12</EndDate>

</ValidityPeriod>

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetize</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>