Liste over aftaler

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes CMS til at administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold.

<DealList> definerer de vigtigste kommercielle oplysninger for hver udgivelse, såsom i hvilke områder udgivelsen gøres tilgængelig, brugsrettigheder og start-/slutdato for hver udgivelse. Hvert <ReleaseDeal>-element definerer aftalerne for en udgivelse fra <ReleaseList>, som der henvises til med <ReleaseReference>.

Angiv kun aftaler for YouTube Premium

På YouTube fungerer streaming efter et pr. nummer-princip. Vi kan kun behandle aftaler for individuelle numre, hvor <ReleaseType> er TrackRelease.

<DealTerms> for nummeret skal give YouTube rettigheder til abonnements- og annonceunderstøttet streaming. Vilkårene skal indeholde to <CommercialModelType>-elementer (SubscriptionModel og AdvertisementSupportedModel) med <UseType> Stream eller OnDemandStream. YouTube ignorerer aftaler for andre udgivelsestyper og andre aftalevilkår.

Hvis <DealTerms> ikke angiver en startdato for gyldighedsperioden, er aftalen gyldig, så snart vi modtager ERN-meddelelsen. Hvis <DealTerms> ikke angiver en slutdato, er aftalen indtil videre gyldig på ubestemt tid. Videoen udgives automatisk <StartDate> (eller <StartDateTime>, hvis det er angivet) og med en varighed af <ValidityPeriod>.

For at få flere oplysninger om start-/slutdatoer og tidszonehåndtering for udgivelser i flere territorier kan du læse mere i DDEX-dokumentationen.
YouTube understøtter ISO 3166-1 alfa-2-landekoder for <TerritoryCode>-elementet. Denne ISO-standard er nyere end ISO 3166-1-standarden, der er angivet i DDEX ERN-standarden. Hvis du medtager en landekode, som ikke længere er gyldig i ISO 3166-1 alpha-2, ignorerer YouTube den.

Følgende eksempel viser <DealList> for et enkelt nummer, der har forskellige udgivelsesdatoer i Canada og USA.

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>US</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2010-05-18</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>CA</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2010-05-20</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Angiv kun aftaler for Content ID

For at aktivere en lydoptagelse udelukkende for Content ID skal du sende et Single Resource Release-feed eller et Audio Album-feed med YouTube_ContentID som den eneste MessageRecipient.

Hvis du vil oprette en referencefil til Content ID skal <Deal> på nummeret angive den matchpolitik, som YouTube skal anvende for matchende indhold, der uploades af andre brugere. Hvis du vil anvende en matchpolitik for din referencefil, kan du gøre én af følgende ting:

• Henvise til en eksisterende gemt politik fra din CMS-konto ved hjælp af tagget <DealReference>.
  • Angive en tilpasset matchpolitik ved hjælp af tagget <RightsClaimPolicy>.

Anvend en gemt matchpolitik

Hvis du vil anvende en gemt matchpolitik, skal du bruge tagget <DealReference> med politiknavnet, som du finder på siden Politikker på din CMS-konto. Den gemte politik begynder med "YT_MATCH_POLICY:".

Hvis du f.eks. har en politik med navnet "Min gemte politik" i CMS, kan du anvende den ved hjælp af koden nedenfor.

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R0</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealReference>YT_MATCH_POLICY:Min gemte politik</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

Hvis du vil bruge standardmatchpolitikken fra din CMS-konto, skal du bruge koden nedenfor til at indstille <DealReference> til "YT_DEFAULT_MATCH_POLICY".

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R0</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealReference>YT_DEFAULT_MATCH_POLICY</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en gemt matchpolitik.

Angiv en tilpasset matchpolitik

Hvis du vil anvende en tilpasset matchpolitik, skal du medtage en <RightsClaimPolicy> med <CommercialModelType> indstillet til RightsClaimModel og <UseType> indstillet til UserMakeAvailableUserProvided.

XML'en nedenfor anvender en matchpolitik for Monetize (Tjen penge) uanset forbrugerens lokation:

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod /> <!-- Gælder øjeblikkeligt og indtil videre. -->

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetize</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

Du kan også anvende betingede politikker ved hjælp af tagget <Condition>. Betingede politikker gælder kun, hvis matchvarigheden eller -procentdelen overstiger/falder under en angivet grænse.

XML'en nedenfor anvender en matchpolitik for Monetize (Tjen penge), men kun hvis matchets varighed er længere end 90 % af referencefilens varighed:

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod /> <!-- Gælder øjeblikkeligt og indtil videre. -->

<RightsClaimPolicy>

<Condition>

<Value>90</Value>

<Unit>Percent</Unit>

<!-- Angiver, om procentdelen henviser til referencematerialet eller brugergenereret indhold (ReferenceResource eller ConsumerResource)-->

<!-- Tilføjet i ERN v3.8.2 -->

<ReferenceCreation>ReferenceResource</ReferenceCreation>

<RelationalRelator>MoreThanOrEqualTo</RelationalRelator>

</Condition>

<RightsClaimPolicyType>Monetize</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

Kombinerede aftaler for YouTube Premium og Content ID

• Hvis du vil aktivere en lydoptagelse for både Content ID og YouTube Premium, skal du sende et Audio Album-feed, der både har YouTube og YouTube_ContentID som MessageRecipients. Medtag aftaler for Content ID og YouTube Premium.
  • Hvis du vil aktivere en musikvideo for både Content ID og YouTube Premium, skal du sende et Video Single-feed, der både har YouTube og YouTube_ContentID som MessageRecipients. Medtag aftaler for Content ID og YouTube Premium.

Hvis du vil kombinere <DealTerms> for YouTube Premium og Content ID i et enkelt feed ved hjælp af Audio Album-profilen, skal begge aftaler være knyttet til udgivelserne, der har <ReleaseType> angivet til TrackRelease.

XML-kodestykket nedenfor vil aktivere et nummer globalt for både YouTube Premium og Content ID:

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<!-- Denne aftale gælder YouTube Premium. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2016-05-18</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- Denne aftale gælder Content ID. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod/>

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetize</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Angiv aftaler, der kun gælder for YouTube Creator Music

Hvis du kun vil aktivere en eksisterende lydoptagelse for Creator Music, skal du sende et Single Resource Release-feed eller et Audio Album-feed, hvor YouTube_CreatorMusic er den eneste MessageRecipient. Lydoptagelsesaktivet skal allerede eksistere i CMS, for at dette feed kan accepteres.

Hvis du vil levere licensstrategier for Creator Music, skal du bruge tagget <DealReference> til at henvise til en gemt licensstrategi fra din CMS-konto. Du kan angive én kanalbaseret licensstrategi og én platformbaseret licensstrategi for hver lydoptagelse.

Dette XML-eksempel viser, hvordan du angiver både en platformbaseret og en kanalbaseret licensstrategi:

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R0</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealReference>YT_PLATFORM_LICENSE_STRATEGY:Navn på gemt platformsstrategi</DealReference>

<DealReference>YT_CHANNEL_LICENSE_STRATEGY:Navn på gemt kanalstrategi</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Kombinerede aftaler for YouTube Premium, Content ID og Creator Music

Hvis du vil aktivere en lydoptagelse for YouTube Premium, Content ID og Creator Music, skal du sende et Audio Album-feed, der har tre MessageRecipients (YouTube, YouTube_ContentID og YouTube_CreatorMusic). Medtag aftaler for Content ID, YouTube Premium og Creator Music.

For at kombinere YouTube Premium-, Content ID- og Creator Music-<DealTerms> i et enkelt feed ved hjælp af Audio Album-profilen, skal tre samlinger af aftaler være knyttet til de udgivelser, der har<ReleaseType> indstillet til TrackRelease.

XML-eksemplet nedenfor aktiverer et nummer globalt for både YouTube Premium og Content ID og angiver kanal- og platformbaserede licensstrategier for Creator Music.

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<!-- Denne aftale gælder YouTube Premium. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2017-01-12</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- Denne aftale gælder Content ID. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod/>

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetize</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- Denne aftale gælder Creator Music -->

<Deal>

<DealReference>YT_PLATFORM_LICENSE_STRATEGY:Navn på gemt platformsstrategi</DealReference>

<DealReference>YT_CHANNEL_LICENSE_STRATEGY:Navn på gemt kanalstrategi</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>