Ooreenkomslys

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

Die <DealList> definieer die belangrikste kommersiële inligting vir elke vrystelling, soos in watter gebiede die vrystelling beskikbaar gestel kan word, gebruikregte en die begin-/einddatum vir elke vrystelling. Elke <ReleaseDeal>-element definieer die ooreenkomste vir ’n vrystelling vanaf die <ReleaseList>, waarna verwys word deur sy <ReleaseReference>.

Spesifiseer ooreenkomste net vir YouTube Premium

Stroming werk op ’n per-snit-basis op YouTube. Ons kan net ooreenkomste verwerk vir individuele snitte waar die <ReleaseType> TrackRelease is.

Die <DealTerms> vir ’n snit moet aan YouTube regte gee vir intekening- en advertensiegesteunde stroming. Die bepalings moet twee <CommercialModelType>-elemente (SubscriptionModel en AdvertisementSupportedModel) insluit met die <UseType> Stream of OnDemandStream. YouTube ignoreer enige ooreenkomste vir ander vrystellingtipes en enige ander ooreenkomsbepalings.

As die <DealTerms> nie ’n begindatum spesifiseer vir die geldigheidtydperk nie, word die ooreenkoms geldig sodra ons die EVK-boodskap ontvang. As die <DealTerms> nie ’n einddatum spesifiseer nie, is die ooreenkoms onbepaald geldig, of tot verdere kennisgewing. Die video sal outomaties gepubliseer word op die <StartDate> (of <StartDateTime> indien verskaf) en vir die duur van die <ValidityPeriod>.

Raadpleeg asseblief die DDEX-dokumentasie vir besonderhede oor begin-/einddatums en tydsone-hantering vir vrystellings in veelvuldige gebiede.
YouTube ondersteun ISO 3166-1 alfa-2-landkodes vir die <TerritoryCode>-element. Hierdie ISO-standaard is nuwer as die ISO 3166-1-standaard wat in die DDEX ERN-standaard gespesifiseer word. As jy ’n landkode insluit wat nie meer in ISO 3166-1 alpha-2 geldig is nie, ignoreer YouTube dit.

Die volgende voorbeeld wys die <DealList> vir ’n enkelsnit wat verskillende vrystellingdatums in die Verenigde State en Kanada het.

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>US</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2010-05-18</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>CA</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2010-05-20</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Spesifiseer ooreenkomste net vir Content ID

Stuur ’n Single Resource Release-stroom of ’n Audio Album-stroom met YouTube_ContentID as die enigste MessageRecipient om ’n klankopname slegs vir Content ID te aktiveer.

Die <Deal> vir die snit moet die passingbeleid spesifiseer wat YouTube moet toepas op passende inhoud wat deur ander gebruikers opgelaai word om ’n verwysingslêer vir Content ID te skep. Om ’n passingbeleid by jou verwysingslêer te voeg, kan jy:

• Verwys na ’n bestaande gestoorde beleid van jou CMS-rekening met gebruik van die <DealReference>-merker, of
  • ’n Gepasmaakte passingbeleid definieer met gebruik van die <RightsClaimPolicy>-merker.

Pas ’n gestoorde passingbeleid toe

Om ’n gestoorde passingbeleid toe te pas, moet jy die <DealReference>-merker gebruik met die beleidnaam wat jy op die Beleide-bladsy van jou CMS-rekening vind. Jou gestoorde beleid sal begin met “YT_MATCH_POLICY:”.

As jy byvoorbeeld ’n beleid het met die naam “My gestoorde beleid” in CMS, kan jy dit toepas met gebruik van die kode hier onder.

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R0</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealReference>YT_MATCH_POLICY:My gestoorde beleid</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

Om die verstek passingbeleid van jou CMS-rekening te gebruik, moet jy die kode hier onder gebruik om die <DealReference> te stel na “YT_DEFAULT_MATCH_POLICY”.

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R0</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealReference>YT_DEFAULT_MATCH_POLICY</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

Vind uit hoe om ’n gestoorde passingbeleid op te stel.

Definieer ’n gepasmaakte passingbeleid

Om ’n gepasmaakte passingbeleid toe te pas, moet jy ’n <RightsClaimPolicy> insluit met <CommercialModelType> gestel as RightsClaimModel en die <UseType> gestel as UserMakeAvailableUserProvided.

Die XML hier onder sal ’n passingbeleid van Monetiseer toepas ongeag die ligging van die verbruiker:

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Wêreldwyd</TerritoryCode>

<ValidityPeriod />  <!-- Valid immediately and until further notice. -->

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetiseer</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

Jy kan ook voorwaardelike beleide toepas met gebruik van die <Condition>-merker. Voorwaardelike beleide is slegs van toepassing indien die passingtydsduur of -persentasie onder ’n gespesifiseerde drempel val of dit oorskry.

Die XML hier onder sal ’n passingbeleid van Monetiseer toepas, maar slegs as die tydsduur van die passing langer as 90% van die tydsduur van die verwysingslêer is:

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Wêreldwyd</TerritoryCode>

<ValidityPeriod />  <!-- Valid immediately and until further notice. -->

<RightsClaimPolicy>

<Condition>

<Value>90</Value>

<Unit>Persent</Unit>

<!-- Specifies whether the percentage refers to the reference material or UGC (ReferenceResource or ConsumerResource)-->

<!-- Added in ERN v3.8.2 -->

<ReferenceCreation>ReferenceResource</ReferenceCreation>

<RelationalRelator>MoreThanOrEqualTo</RelationalRelator>

</Condition>

<RightsClaimPolicyType>Monetiseer</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

Gekombineerde ooreenkomste vir YouTube Premium en Content ID

• Om ’n klankopname vir Content ID sowel as YouTube Premium te aktiveer, moet jy ’n Audio Album-stroom stuur wat beide YouTube en YouTube_ContentID as MessageRecipients het. Sluit ooreenkomste vir Content ID en YouTube Premium in.
  • Om ’n Musiekvideo vir Content ID sowel as vir YouTube Premium te aktiveer, moet jy ’n Video Single-stroom stuur wat beide YouTube en YouTube_ContentID as MessageRecipients het. Sluit ooreenkomste vir Content ID en YouTube Premium in.

Beide stelle ooreenkomste moet gekoppel wees aan die vrystellings waarvan <ReleaseType> gestel is as TrackRelease om YouTube Premium en Content ID se <DealTerms> na ’n enkelstroom te kombineer met gebruik van die Audio Album-stroom.

Die XML-brokkie hier onder sal ’n snit wêreldwyd aktiveer vir beide YouTube Premium en Content ID:

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<!-- This deal is for YouTube Premium. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2016-05-18</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- This deal is for Content ID. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Wêreldwyd</TerritoryCode>

<ValidityPeriod/>

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetiseer</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Spesifiseer ooreenkomste net vir YouTube Skeppermusiek

Om ’n bestaande klankopname net vir Skeppermusiek te aktiveer, moet jy ’n Single Resource Release-stroom of ’n Audio Album-stroom stuur met YouTube_CreatorMusic as die enigste MessageRecipient. Die klankopnamekomponent moet reeds in Inhoudbestuurder bestaan sodat hierdie stroom aanvaar kan word.

Gebruik die <DealReference>-merker om te verwys na ’n gestoorde lisensiestrategie vanaf jou CMS-rekening om lisensiestrategieë vir Skeppermusiek te lewer. Jy kan een kanaallisensiestrategie en een platformlisensiestrategie vir elke klankopname stel.

Hierdie XML-voorbeeld wys hoe om ’n platform- sowel as ’n kanaallisensiestrategie te stel:

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R0</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealReference>YT_PLATFORM_LICENSE_STRATEGY:Gestoorde platformstrategienaam</DealReference>

<DealReference>YT_CHANNEL_LICENSE_STRATEGY: Gestoorde kanaalstrategienaam</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Gekombineerde ooreenkomste vir YouTube Premium, Content ID en Skeppermusiek

Om ’n klankopname vir YouTube Premium, Content ID en Skeppermusiek te aktiveer, moet jy ’n Audio Album-stroom stuur met drie MessageRecipients (YouTube, YouTube_ContentID en YouTube_CreatorMusic). Sluit ooreenkomste vir Content ID, YouTube Premium en Skeppermusiek in.

Drie stelle ooreenkomste moet gekoppel wees aan die vrystellings waarvoor <ReleaseType> gestel is as TrackRelease om YouTube Premium, Content ID en Skeppermusiek <DealTerms> na ’n enkelstroom te kombineer met gebruik van die Audio Album-profiel.

Die XML-voorbeeld hier onder aktiveer ’n snit wêreldwyd vir YouTube Premium sowel as vir Content ID, en stel kanaal- en platformgebaseerde lisensiestrategieë vir Skeppermusiek.

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<!-- This deal is for YouTube Premium. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>AdvertisementSupportedModel</CommercialModelType>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2017-01-12</StartDate>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- This deal is for Content ID. -->

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Wêreldwyd</TerritoryCode>

<ValidityPeriod/>

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetiseer</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- This deal is for Creator Music -->

<Deal>

<DealReference>YT_PLATFORM_LICENSE_STRATEGY:Gestoorde platformstrategienaam</DealReference>

<DealReference>YT_CHANNEL_LICENSE_STRATEGY:Gestoorde kanaalstrategienaam</DealReference>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>