Publiceringslista

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Publiceringar – Ljudalbumprofilen

I ljudalbumflöden är det <ReleaseList> som definierar publiceringarna som kan göras från resurserna i meddelandet. Varje tillgänglig publicering representeras av ett <Release>-element med en unik publiceringsreferens.

Varje ljudalbumflöde måste innehålla två typer av publiceringar:

• Minst en publicering vars <ReleaseType> är Album, Single eller ClassicalAlbum. En albumspellista skapas för varje publicering (förutsatt att rättigheter finns). YouTube använder en del <Release>-metadata till att skapa omslagsbilder för ljudinspelningsresurserna. Läs mer om att skapa omslagsbilder från DDEX-filer.
  • En publicering vars <ReleaseType> är TrackRelease för varje spår. Eftersom YouTube streamar ett spår i taget är det bara avtal som är länkade till TrackReleases som övervägs för YouTube Premium. YouTube använder ingen metadata från TrackReleases.
YouTube har stöd för områdesspecifik metadata i <ReleaseDetailsByTerritory>-elementet. Mer information finns i den här artikeln.

Äganderätt för omslagsbild

Vid leveranstiden tillämpar YouTube äganderätten i omslagsbildstillgången för alla områden där spåret kommer att finnas tillgängligt. Den automatiskt ifyllda användningspolicyn i omslagsbildsanspråket bestämmer när videon kommer att finnas tillgänglig i vart och ett av dessa områden.

Publiceringar – Publiceringsprofil med enskild resurs

I flöden med enskilda resurser måste alla publiceringar i <ReleaseList> ha värdet ReleaseType för SingleResourceRelease. Sådana publiceringar används till att länka Content ID-avtalsvillkor med <SoundRecording>. YouTube använder ingen metadata från dessa publiceringar.

Publiceringar – Profilen för videosingel

Enligt profilen för Video Single (videosingel) måste varje flöde innehålla två typer av publiceringar:

• En publicering vars <ReleaseType>-värde är VideoSingle. Den här publiceringstypen används inte av YouTube.
  • En publicering vars <ReleaseType>-värde är VideoTrackRelease. Eftersom YouTube streamar ett spår i taget är det bara avtal som är länkade till VideoTrackRelease som bearbetas. YouTube använder också den här publiceringen för följande:
Videobeskrivning <ReleaseDetailsByTerritory>
    [...]
    <MarketingComment>Officiell video för ”A little bit of Foo” av Jonny and the Føøbars. Finns nu även på http://someothersite.abc/jonnyandthefoobars. Följ oss på sociala medier: http://socialmediasite.abc/jonnyandthefoobars.
    </MarketingComment>
    [...]
</ReleaseDetailsByTerritory>

Tillgång: Bädda in en ljudinspelning i en musikvideotillgång

<ReleaseDetailsByTerritory>
    [...]
    <RelatedRelease>
        <ReleaseId>
            <!-- Det här är ljud-ISRC. Det gör att SR-tillgången i CMS länkas till MV-tillgången. -->
                <ISRC>QZ6RS1712345</ISRC>
         </ReleaseId>
         <ReleaseRelationshipType>IsFromAudio</ReleaseRelationshipType>
    </RelatedRelease>
    [...]
</ReleaseDetailsByTerritory>
Video: Länka en anpassad miniatyr till YouTube Video <ReleaseDetailsByTerritory>
    [...]
    <ResourceGroup>
        <ResourceGroupContentItem>
            <ResourceType>Video</ResourceType>
            <ReleaseResourceReference ReleaseResourceType="PrimaryResource">A1</ReleaseResourceReference>
            <LinkedReleaseResourceReference LinkDescription="VideoScreenCapture">A2</LinkedReleaseResourceReference>
        </ResourceGroupContentItem>
    </ResourceGroup>
    [...]
</ReleaseDetailsByTerritory>

Publiceringar – Ange spårordning

I enlighet med DDEX-standarder kräver YouTube Music att partner använder <ResourceGroup>-elementet för att ange ordningen för spår.

Följande XML-kod är ett exempel på hur du kan ange spårordningen i ett album med fem spår:

<ResourceGroup>
    <ResourceGroup>
        <SequenceNumber>1</SequenceNumber>
        <ResourceGroupContentItem>
            <SequenceNumber>1</SequenceNumber>
            <ResourceType>SoundRecording</ResourceType>
            <ReleaseResourceReference>A1</ReleaseResourceReference>
        </ResourceGroupContentItem>
        <ResourceGroupContentItem>
            <SequenceNumber>2</SequenceNumber>
            <ResourceType>SoundRecording</ResourceType>
            <ReleaseResourceReference>A2</ReleaseResourceReference>
        </ResourceGroupContentItem>
        <ResourceGroupContentItem>
            <SequenceNumber>3</SequenceNumber>
            <ResourceType>SoundRecording</ResourceType>
            <ReleaseResourceReference>A3</ReleaseResourceReference>
        </ResourceGroupContentItem>
        <ResourceGroupContentItem>
            <SequenceNumber>4</SequenceNumber>
            <ResourceType>SoundRecording</ResourceType>
            <ReleaseResourceReference>A4</ReleaseResourceReference>
        </ResourceGroupContentItem>
        <ResourceGroupContentItem>
            <SequenceNumber>5</SequenceNumber>
            <ResourceType>SoundRecording</ResourceType>
            <ReleaseResourceReference>A5</ReleaseResourceReference>
        </ResourceGroupContentItem>
    </ResourceGroup>
</ResourceGroup>

Om <ResourceGroup>-elementet saknas ordnar YouTube spåren enligt ordningen i resurslistan. Det är inte i enlighet med DDEX men godkänns för närvarande av kompabilitetsskäl. Partner ska uppdatera sina flöden och skicka <ResourceGroup> för att ange spårordningen i stället.

Snart är det obligatoriskt att använda <ResourceGroup>-element för att ordna spår. YouTube kommer att underkänna alla meddelanden utan det här elementet samt fasa ut stöd för alla övriga metoder för att ordna spår som inte följer DDEX.