Boodskapopskrif

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

YouTube het drie geregistreerde DPid’s:

• YouTube – PADPIDA2013020802I
  • YouTube_ContentID – PADPIDA2015120100H
  • YouTube_CreatorMusic – PADPIDA2022021109P

Die opskrif identifiseer sowel die stuurder (jy) as die ontvanger (YouTube) deur hul unieke DDEX-groep-ID (DPid).

• Om slegs inhoud vir YouTube Premium te lewer, moet YouTube (PADPIDA2013020802I) as die boodskapontvanger gebruik word.
  • Om slegs inhoud vir Content ID te lewer, moet YouTube_ContentID (PADPIDA2015120100H) as die boodskapontvanger gebruik word.
  • Om dieselfde stroom te gebruik om inhoud vir sowel YouTube Premium as Content ID te lewer, moet jy sowel YouTube as YouTube_ContentID as boodskapontvangers insluit. Let daarop dat veelvuldige boodskapontvangers by die ERN-boodskap in v3.7 gevoeg is.
  • Gebruik YouTube_CreatorMusic (PADPIDA2022021109P) as die boodskapontvanger as jy slegs vir Skeppermusiek lisensiestrategieë wil lewer.
    • Let wel: Die verwante klankopnamebate moet reeds in Inhoudbestuurder bestaan.
  • Om dieselfde stroom te gebruik om inhoud vir sowel YouTube Premium as Content ID met Skeppermusiek-lisensiestrategieë te lewer, moet jy YouTube, YouTube_ContentID, en YouTube_CreatorMusic as boodskapontvangers insluit.

Die onderstaande voorbeeld wys hoe om ’n stroom aan sowel YouTube as YouTube_ContentID te adresseer.

Voorbeeld 1
<MessageHeader>
    <MessageThreadId>1</MessageThreadId>
    <MessageId>9543BD3607862A82E04400144FEAB9A6</MessageId>
    <MessageSender>
        <PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
        <PartyName>
            <FullName>ABC-etiket</FullName>
        </PartyName>
    </MessageSender>
    <MessageRecipient>
        <PartyId>PADPIDA2013020802I</PartyId>
        <PartyName>
            <FullName>YouTube</FullName>
        </PartyName>
    </MessageRecipient>
    <MessageRecipient>
        <PartyId>PADPIDA2015120100H</PartyId>
        <PartyName>
            <FullName>YouTube_ContentID</FullName>
        </PartyName>
    </MessageRecipient>
    <MessageCreatedDateTime>2011-02-03T09:57:14Z</MessageCreatedDateTime>
    <MessageControlType>LiveMessage</MessageControlType>
</MessageHeader>

As jy inhoud vir ’n derde party lewer, moet jy die <SentOnBehalfOf>-element gebruik om die DPid van die derde party te verskaf. Die derde party moet ’n geregistreerde YouTube-vennoot wees en moet reeds aan jou YouTube Inhoudbestuurder-rekening gekoppel wees (deur jou vennootverteenwoordiger). Alle geskepte bates sal aan die derde party se rekening gekoppel word.

Voorbeeld 2
<MessageHeader>
    <MessageThreadId>1</MessageThreadId>
    <MessageId>9543BD3607862A82E04400144FEAB9A6</MessageId>
    <MessageSender>
        <PartyId>PADPIDAZZZZXXXXXXU</PartyId>
        <PartyName>
            <FullName>XYZ-samevoeger</FullName>
        </PartyName>
    </MessageSender>
    <SentOnBehalfOf>
        <PartyId>PADPIDAZZZZZZZZZZU</PartyId>
        <PartyName>
            <FullName>ACME-etiket</FullName>
        </PartyName>
    </SentOnBehalfOf>
    <MessageRecipient>
        <PartyId>PADPIDA2013020802I</PartyId>
        <PartyName>
            <FullName>YouTube</FullName>
        </PartyName>
    </MessageRecipient>
    <MessageCreatedDateTime>2011-02-03T09:57:14Z</MessageCreatedDateTime>
</MessageHeader>