YouTube-tillgångar och -objekt som skapats för omslagsbilder

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

När innehåll i ett DDEX-meddelande på YouTube Music eller ett kalkylark med massöverföring ”Ljud – omslagsbilder” bearbetas av YouTube skapas objekt i rättighetshanteringssystemet som sedan länkas till ditt partnerkonto.

För meddelanden med nytt innehåll skapar YouTube följande objekt:

• För varje album (DDEX <Release> med <ReleaseType>-album) skapar YouTube en spellista. Spellistan består av albumets spår (i DDEX de primära resurserna som identifieras i <ReleaseResourceReferenceList> för releasen).

• För varje spår (i DDEX varje <SoundRecording> i <ResourceList>) skapar YouTube:

• En ljudinspelningstillgång, om det inte redan finns en för samma ISRC-kod. Ljudfilen läggs till som inaktiv referensfil för tillgången. Med CSV-mallen Ljud – ljudinspelning eller DDEX-flödet YouTube_ContentID kan du skapa en aktiv referensfil för Content ID.
    • En bildspårstillgång utan referensfil. Om du anger ett ProprietaryId för inspelningen sparas det som custom_id för bildspårstillgången.
    • En relation mellan ljudinspelningstillgången och bildspårstillgången
    • Ett bildspår
    • Ett anspråk på bildspåret från bildspårstillgången
  • YouTube anger äganderätten för bildspårstillgången och tillämpar en användningspolicy för den. Policyn aktiverar intäktsgenerering för bildspåret i områden där du har gjort anspråk på äganderätten och blockerar det i alla områden där äganderätten inte har definierats. Utifrån en DDEX-fil anger YouTube äganderätten utifrån <ReleaseDeal>, som definierar prenumerationsvillkoren för ett enskilt spår. I ett kalkylark används track_territory_start_dates.

Om prenumerationsvillkoren inte anges av ett DDEX-meddelande tillämpar YouTube en policy som blockerar bildspåret i hela världen. Det blockerade bildspåret är inte tillgängligt i tjänsten med annonser eller i prenumerationstjänsten.

För meddelanden som innehåller uppdateringar uppdaterar YouTube de tidigare skapade objekten med de senaste uppdateringarna. Exempel: Om uppdateringsmeddelandet anger nya prenumerationsvillkor uppdaterar YouTube policyn som används för bildspåret.

YouTube skapar bara ett bildspår för varje ISRC-kod. Om fler än en musikpartner skickar innehåll för samma ISRC-kod och samma områden skapar YouTube bildspåret med hjälp av metadata, bild och ljudfil från bidraget med tidigaste releasedatum. YouTube tilldelar även äganderätten för bildspårstillgången utifrån tidigaste releasedatum i varje territorium.