YouTube-items en -objecten gemaakt voor art-tracks

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Als de inhoud van een DDEX-bericht van YouTube Music of een spreadsheet met 'Audio-art-tracks' voor bulkupload wordt verwerkt door YouTube, worden er in het rechtenbeheersysteem objecten gemaakt die aan je partneraccount worden gekoppeld.

Als een bericht nieuwe content bevat, worden de volgende objecten gemaakt door YouTube:

• Voor elk album (in DDEX, elke <Release> met het <ReleaseType> Album) maakt YouTube een nieuwe playlist. Deze playlist bevat de albumtracks (in DDEX, de primaire bronnen die worden geïdentificeerd in de <ReleaseResourceReferenceList> voor de release).

• Voor elke track (in DDEX, elke <SoundRecording> in de <ResourceList>) maakt YouTube de volgende items:

• Een geluidsopname-item, als er nog geen bestaat voor dezelfde ISRC-code. Het audiobestand wordt toegevoegd als inactief referentiebestand voor het item. Als je een actief referentiebestand wilt maken voor Content ID, gebruik je de csv-template 'Audio - Geluidsopname' of een YouTube_ContentID DDEX-feed.
    • Een art-track-item zonder referentiebestand. Als je een ProprietaryId opgeeft voor de opname, wordt de ID opgeslagen als de custom_id van het art-track-item.
    • Een relatie tussen het geluidsopname-item en het art-track-item.
    • Een art-track.
    • Een claim op de art-track van het art-track-item.
  • YouTube stelt het eigendom van het art-track-item in en past een gebruiksbeleid toe. Het beleid zorgt ervoor dat er met de art-track inkomsten kunnen worden gegenereerd in gebieden waar je het eigendom hebt geclaimd, en dat het genereren van inkomsten wordt geblokkeerd in gebieden waar geen eigendom is gedefinieerd. Voor een DDEX-bestand stelt YouTube eigendom in op basis van de <ReleaseDeal> waarin de abonnementsvoorwaarden voor een individuele track zijn gedefinieerd. Voor een spreadsheet gebruikt YouTube het item track_territory_start_dates.

Als een DDEX-bericht geen abonnementsvoorwaarden bevat, past YouTube beleid toe om de art-track wereldwijd te blokkeren. De geblokkeerde art-track is dan niet beschikbaar in de advertentieservice of de abonnementsservice.

Voor berichten die updates bevatten, werkt YouTube de eerder gemaakte objecten bij met de laatste updates. Als het updatebericht bijvoorbeeld nieuwe abonnementsvoorwaarden bevat, werkt YouTube het beleid voor de art-track bij.

YouTube maakt maar één art-track voor elke ISRC-code. Als meerdere muziekpartners content sturen voor dezelfde ISRC-code en dezelfde gebieden, maakt YouTube de art-track met behulp van de metadata, de albumhoes en het audiobestand van de inzending met de vroegste releasedatum. Ook het eigendom van de art-track wordt toegewezen op basis van de vroegste releasedatum per gebied.