YouTube-innholdselementer og -objekter som opprettes for bildespor

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Når YouTube behandler innhold i en DDEX-melding på YouTube Music eller et regneark for masseopplasting av typen «Lyd – bildespor», blir det opprettet objekter i systemet for rettighetsadministrasjon som knyttes til partnerkontoen din.

YouTube oppretter følgende objekter for meldinger med nytt innhold:

• For hvert album (i DDEX er dette <Release> der verdien for <ReleaseType> er Album) oppretter YouTube en spilleliste. Spillelisten består av sporene på albumet (i DDEX er dette de primære ressursene som identifiseres i <ReleaseResourceReferenceList> for utgivelsen).

• For hvert spor (i DDEX er dette hver <SoundRecording> i <ResourceList>) oppretter YouTube følgende:

• Et lydopptak-innholdselement, med mindre det allerede finnes et med den samme ISRC-koden. Lydfilen legges til som en inaktiv referansefil for innholdselementet. For å opprette en aktiv referansefil for bruk med Content ID, bruker du CSV-malen «Lyd – lydopptak» eller en DDEX-feed for YouTube_ContentID.
    • Et bildespor-innholdselement uten noen referansefil. Hvis du oppgir en ProprietaryId-verdi for opptaket, lagres ID-en som en verdi for custom_id for bildespor-innholdselementet.
    • En relasjon mellom lydopptak-innholdselementet og bildespor-innholdselementet.
    • Et bildespor.
    • Et krav på bildesporet med utgangspunkt i bildespor-innholdselementet.
  • YouTube angir eierskapet for bildespor-innholdselementet og tilordner en regel for bruk av det. Regelen aktiverer inntektsgenerering for bildesporet i områder der du krever eierskap, og blokkerer det i alle områder der eierskapet ikke er definert. YouTube angir eierskapet basert på <ReleaseDeal> i DDEX-filen, der abonnementsvilkårene for hvert enkelt spor defineres. I regneark brukes track_territory_start_dates.

Hvis abonnementsvilkårene ikke angis av noen DDEX-melding, tilordner YouTube en regel som blokkerer bildesporet globalt. Det blokkerte bildesporet er verken tilgjengelig via abonnementstjenesten eller tjenesten med annonser.

For meldinger som inneholder oppdateringer, implementerer YouTube de nyeste oppdateringene i de tidligere opprettede objektene. Hvis oppdateringsmeldingen for eksempel angir nye abonnementsvilkår, oppdaterer YouTube retningslinjene som gjelder for bildesporet.

YouTube oppretter bare ett bildespor per ISRC-kode. Hvis flere enn én musikkpartner sender inn innhold for den samme ISRC-koden og de samme områdene, oppretter YouTube bildesporet basert på metadataene, grafikken og lydfilen fra innsendingen med den tidligste utgivelsesdatoen. YouTube tilordner også eierskap for bildespor-innholdselementet basert på den tidligste utgivelsesdatoen i hvert territorium.