Art Track -videoita varten luodut YouTube-sisällöt ja objektit

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

YouTube Music DDEX -viestin tai Ääni – Art Track -videot -joukkolatauslaskentataulukon sisällön käsittelyn aikana YouTube luo oikeuksienhallintajärjestelmässä objekteja, joita se liittää kumppanitileihisi.

YouTube luo seuraavat objektit viesteille, joissa on uutta sisältöä:

• YouTube luo soittolistan jokaista albumia kohden (DDEX-tiedoston <Release>-arvon, jonka <ReleaseType>-määrite on Album). Soittolista koostuu albumin kappaleista (julkaisun ensisijaiset resurssit, jotka on määritetty DDEX-viestin kohdassa <ReleaseResourceReferenceList>).

• YouTube luo seuraavat kohteet jokaista kappaletta kohden (<SoundRecording>-arvo DDEX-viestin kohdassa <ResourceList>):

• Äänitallennesisältö luodaan, jos samalla ISRC-koodilla ei vielä ole äänitallennesisältöä. Audiotiedosto lisätään sisällön ei-aktiiviseksi viitetiedostoksi. Aktiivisen viitetiedoston voi luoda Content ID:tä varten Ääni – äänitallenne -CSV-mallissa tai YouTube_ContentID-DDEX-syötteessä.
    • Art Track -sisältökohde luodaan ilman viitetiedostoa. Jos määrität tallenteelle ProprietaryId-tunnuksen, se tallennetaan Art Track -sisältökohteen custom_id-arvoksi.
    • Äänitallennesisältö yhdistetään Art Track -sisältökohteeseen.
    • Art Track -video luodaan.
    • Art Track -videosta tehdään vaatimus siihen määritetyn sisältökohteen perusteella.
  • YouTube määrittää Art Track -sisältökohteen omistajuuden ja kohdistaa siihen käytön sääntöjä. Nämä säännöt kaupallistavat Art Track -videon alueilla, joilla olet tehnyt vaatimuksen omistajuudesta, ja estää sen alueilla, joilla omistajuutta ei ole määritetty. YouTube määrittää omistajuustiedot DDEX-tiedoston yksittäisen kappaleen tilausehdot osoittavan <ReleaseDeal>-arvon perusteella. Jos tiedot määritetään laskentataulukolla, omistajuustiedot perustuvat kohtaan track_territory_start_dates.

Jos DDEX-viestissä ei ole tilausehtoja, YouTube ottaa käyttöön säännön, joka estää Art Track -videon maailmanlaajuisesti. Estetty Art Track -video ei ole käytettävissä mainoksia sisältävässä palvelussa tai tilauspalvelussa.

Jos viesti sisältää päivityksiä, YouTube päivittää aiemmin luodut objektit uudemmilla. Esimerkiksi Art Track -videon säännöt päivitetään, jos päivitysviestissä on määritetty uudet tilausehdot.

YouTube luo vain yhden Art Track -videon yhtä ISRC-koodia kohden. Jos useampi kuin yksi musiikkikumppani toimittaa sisältöä käyttäen samaa ISRC-koodia ja samaa aluetietoa, YouTube käyttää Art Track -videon luonnissa sen lähetyksen sisällönkuvaustietoja, kansitaidetta ja äänitiedostoa, johon on määritetty varhaisin julkaisupäivä. YouTube myös määrittää Art Track -sisältökohteen omistajuuden kullakin alueella varhaisimman julkaisupäivän mukaan.