YouTube-aktiver og -objekter, som oprettes til statiske videoer

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes CMS til at administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold.

Når YouTube behandler indholdet af en YouTube Music DDEX-meddelelse eller et regneark til masseupload "Lyd – numre med albumcover", oprettes der objekter i systemet til administration af rettigheder, og objekterne knyttes til din partnerkonto.

For meddelelser med nyt indhold opretter YouTube følgende objekter:

• For hvert album (DDEX <Release> med Album som <ReleaseType>) opretter YouTube en playliste. Playlisten består af albummets numre (de primære ressourcer i DDEX, der er identificeret i <ReleaseResourceReferenceList> for udgivelsen).

• For hvert nummer (hver <SoundRecording> i <ResourceList> i DDEX) opretter YouTube:

• Et lydoptagelsesaktiv, hvis det ikke allerede findes for den samme ISRC-kode. Lydfilen tilføjes som en inaktiv referencefil for aktivet. Hvis du vil oprette en aktiv referencefil til brug med Content ID, skal du bruge CSV-skabelonen "Lyd – Lydoptagelse" eller et DDEX-feed med YouTube_ContentID.
    • Et statisk videoaktiv uden referencefil. Hvis du angiver et ProprietaryId for optagelsen, gemmes id'et som custom_id for det statiske videoaktiv.
    • En relation mellem lydoptagelsesaktivet og det statiske videoaktiv
    • Et nummer med albumcover
    • Et krav på den statiske video fra det statiske videoaktiv
  • YouTube indstiller ejerskabet af det statiske videoaktiv og anvender en brugspolitik på det. Politikken genererer indtægter via nummeret med albumcover i territorier, hvor du har gjort krav på ejerskab, og blokerer det i alle andre territorier, hvor ejerskabet ikke er defineret. Ud fra en DDEX-fil indstiller YouTube ejerskabet baseret på <ReleaseDeal>, som definerer abonnementsvilkår for et individuelt nummer. Ud fra et regneark benyttes track_territory_start_dates.

Hvis der ikke angives abonnementsvilkår i en DDEX-meddelelse, anvender YouTube en politik, der blokerer nummeret med albumcover globalt. Det blokerede nummer med albumcover er ikke tilgængeligt i tjenesten med annoncer eller abonnementstjenesten.

For meddelelser, der indeholder opdateringer, opdaterer YouTube de tidligere oprettede objekter med de seneste opdateringer. Hvis opdateringsmeddelelsen f.eks. angiver nye abonnementsvilkår, opdaterer YouTube den politik, der anvendes på nummeret med albumcover.

YouTube opretter kun ét nummer med albumcover for hver ISRC-kode. Hvis mere end én musikpartner indsender indhold for den samme ISRC-kode og de samme territorier, opretter YouTube nummeret med albumcover ved hjælp af metadataene, illustrationerne og lydfilen fra indsendelsen med den tidligste udgivelsesdato. YouTube tildeler også ejerskabet af nummeraktivet med albumcover baseret på den tidligste udgivelsesdato i hvert territorium.