YouTube-komponente en voorwerpe wat vir kunssnitte geskep is

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

Wanneer YouTube die inhoud van ’n YouTube Music DDEX-boodskap of ’n “Oudio – Kunssnitte”-grootmaatoplaaisigblad verwerk, skep YouTube voorwerpe in die regtebestuurstelsel en assosieer hulle met jou vennootrekening.

Vir boodskappe met nuwe inhoud, skep YouTube hierdie voorwerpe:

• Vir elke album (DDEX <Release> met ’n <ReleaseType> van Album) skep YouTube ’n snitlys. Die snitlys bestaan uit die snitte daarvan (in DDEX, die primêre hulpbronne wat in die <ReleaseResourceReferenceList> vir die vrystelling geïdentifiseer is).

• Vir elke snit (in DDEX, elke <SoundRecording> in die <ResourceList>), skep YouTube:

• ’n Klankopnamekomponent, as dit nie reeds vir dieselfde ISRC-kode bestaan nie. Die oudiolêer word as ’n onaktiewe verwysinglêer vir die komponent bygevoeg. Gebruik die “Oudio – Klankopname”-CSV-templaat of ’n YouTube_ContentID DDEX-stroom om ’n aktiewe verwysinglêer te maak om saam met Content ID te gebruik.
    • ’n Kunssnit met geen verwysinglêer nie. As jy ’n Eiendomsreg-ID vir die opname verskaf, word die ID gestoor as die gepasmaakte_ID van die kunssnitkomponent.
    • ’n Verhouding tussen die klankopnamekomponent en die kunssnitkomponent
    • ’n Kunssnitkomponent
    • ’n Aanspraak op die kunssnit van die kunssnitkomponent af
  • YouTube stel eienaarskap van die kunssnitkomponent en pas dit op die gebruiksbeleid toe. Die beleid monetiseer die kunssnit in gebiede waar jy eienaarskap opgeëis het en blokkeer dit in alle ander gebiede waar daar geen eienaarskap gedefinieer is nie. YouTube stel eienaarskap vanaf ’n DDEX-lêer gegrond op die <ReleaseDeal> wat intekeningbepalings vir ’n individuele snit definieer; vanaf ’n snitlys gebruik YouTube die track_territory_start_dates.

As ’n DDEX-boodskap nie intekeningbepalings verskaf nie, sal YouTube ’n beleid toepas wat die kunssnit wêreldwyd blokkeer. Die geblokkeerde kunssnit is nie in die diens met advertensies of die intekeningdiens beskikbaar nie.

YouTube dateer die voorwerpe wat voorheen geskep is met die jongste opdaterings op vir boodskappe wat opdaterings bevat. Byvoorbeeld, YouTube dateer die beleid op wat vir die kunssnit geld indien die opdateringboodskap nuwe intekeningbepalings bevat.

YouTube skep slegs een kunssnit vir elke ISRC-kode. As meer as een musiekvennoot inhoud vir dieselfde ISRC-kode en dieselfde gebiede indien, sal YouTube die metadata, kunswerk en oudiolêer vanaf die indiening met die jongste vrystellingdatum gebruik om die kunssnit te skep. YouTube wys ook eienaarskap van die kunssnitkomponent toe gegrond op die vroegste vrystellingdatum in elke gebied.