Oplysninger om DDEX-feedet til YouTube

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes CMS til at administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold.

Dette dokument er rettet mod musikpartnere, der gerne vil gøre én af eller alle de følgende ting:

• Oprette statiske videoer til YouTube Premium.
  • Uploade musikvideoer til deres kanaler.
  • Administrere rettigheder til lydoptagelser og/eller musikvideoer via YouTubes Content ID-system.

YouTube understøtter version 3.4 til 3.8 af DDEX-standarden for Electronic Release Notification (ERN). Dette dokument beskriver specifikke krav til DDEX-feedet i YouTube Music. Se Music Business Associations styleguide til metadata for musik for at få en generel introduktion til DDEX. Du kan få flere oplysninger om DDEX-standarden for ERN på ddex.net. Alle feeds, der leveres til YouTube, skal følge enten Audio Album-profilen eller Single Resource Release-profilen i henhold til DDEX.

Hver DDEX ERN-meddelelse indeholder fire elementer på topniveau:

• <MessageHeader> indeholder oplysninger om selve meddelelsen: Et unikt id-nummer, afsenderen og modtageren samt et tidsstempel.
  • <ResourceList> indeholder oplysninger om lydoptagelser og tilhørende illustrationsmateriale.
  • <ReleaseList> definerer de udgivelser, der kan laves ud fra ressourcerne i denne meddelelse.
  • <DealList> definerer de vigtigste kommercielle oplysninger for hver udgivelse, f.eks. hvilke områder udgivelsen kan gøres tilgængelig i, brugsrettigheder og startdato for hver udgivelse.

DDEX-pakker med numre med albumcover behandles i den rækkefølge, de bliver modtaget. Rækkefølgen er baseret på tidsstemplet for den BatchComplete-fil, der fuldender pakken.

I overensstemmelse med DDEX-standarden skal DDEX-filens navn indeholde albummets unikke udgivelses-id. Udgivelses-id'et er UPC-, EAN- eller GRid-nummeret, som er angivet i elementet <ReleaseId>.