DDEX-tiedostojen latausvalmistelut

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

Näin määrität tilin DDEX-tiedostojen lataamista varten:

1. Määritä tilisi

Ennen kuin voit ladata DDEX-tiedostoja YouTubeen, kumppaniedustajasi on määritettävä tilisi siten, että tili pystyy vastaanottamaan DDEX-tiedostoja.

Tätä varten kumppaniedustajasi tarvitsee DDEX Party ‑tunnuksesi. Jos sinulla ei ole DDEX Party ‑tunnusta, voit hakea tunnusta osoitteessa http://dpid.ddex.net/.

Jos et ole aiemmin ladannut sisältöä YouTubeen erissä, pyydä kumppaniedustajaasi lisäämään sinulle SFTP- tai Aspera-dropbox.

Suosittelemme, että käytät DDEX-sisällönlatausta varten eri dropboxia kuin ladatessasi sisältöä Content ID ‑sisällönhallintajärjestelmään.

2. Vahvista ja lataa testierät.

Kun lähetät testilatauserän, valitse viestin otsikon <MessageControlType>-elementin arvoksi TestMessage ja kopioi DDEX-tiedosto dropboxiisi. Lue lisää sisällön toimittamisesta. Kun olet ladannut kaikki testierän tiedostot, luo tiedosto, jonka nimen alussa on merkkijono "BatchComplete". Tämän merkkijonon jälkeen voit kirjoittaa nimeen mitä tahansa merkkejä. Kirjoita lopuksi tiedoston tiedostotunnisteeksi .xml. Tämä tiedosto kertoo YouTubelle, että erä on valmis.

YouTube ei lataa testiviestejä vaan vain vahvistaa ne. Mediatiedostoja ei tarvitse ladata, kun lataat TestMessage-tiedoston vahvistettavaksi.

Lähetä testierät kaikkia palvelusi tukemia tapauksia varten.

Kokonainen uusi albumi

Kokonainen albumijulkaisu, joka sisältää DDEX-tiedoston, äänitiedostot, kuvatiedostot ja sopimusehdot.

• Määritä <ReleaseType>-elementin arvoksi Album.
    • <ReleaseResourceReferenceList>-elementin tulee viitata kaikkiin toimitettuihin ääni- ja kansikuvaresursseihin.
    Kokonainen uusi single

Kokonainen singlejulkaisu, joka sisältää DDEX-tiedoston, äänitiedostot, kuvatiedostot ja sopimusehdot.

• Määritä <ReleaseType>-elementin arvoksi Single.
    Kokonainen uusi usean levyn julkaisu

Kokonainen usean levyn julkaisu, joka sisältää DDEX-tiedoston, äänitiedostot, kuvatiedostot ja sopimusehdot.

• Määritä <ReleaseType>-elementin arvoksi Album.
    • Pääjulkaisun tulee sisältää useita <ResourceGroup>-elementtejä, joilla jokaisella on oma, eri levyjä vastaava <SequenceNumber>-elementti.
    Kokonainen päivitys

Kokonainen päivitys, joka sisältää uudet ääni- tai kuvatiedostot ja päivitetyn DDEX-tiedoston.

• Päivitä sekä viestin tunnus että aikaleima.
    • Päivitä sisällönkuvaustiedot tarpeen mukaan.
    Kappaleen metadatan päivitys

Pelkkä metadatan päivitys, joka ei sisällä mediatiedostoja eikä viittauksia mediatiedostoihin DDEX-tiedostossa.

YouTube tukee vain täydellisiä sisällönkuvaustietojen päivityksiä. Päivityksen tulee sisältää myös sellaiset kappaleen sisällönkuvaustiedot, jotka eivät ole muuttuneet.
    • Poista jokaisen resurssin <TechnicalSoundRecordingDetails>- ja <TechnicalImageDetails>-osiot, koska päivitys ei sisällä tiedostoja.
      Tavallinen virhe on poistaa pelkän <TechnicalImageDetails>-osion sijaan koko <Image>-osio ja kaikki viittaukset siihen. Tällöin albumista poistetaan kansikuva kokonaan.
    Erilliset sopimusehdot

Julkaisun toimitus kahdessa vaiheessa. DDEX-tiedosto sekä ääni- ja kansikuvatiedostot toimitetaan ensin ja sopimusehdot toimitetaan erikseen.

• Toimituksen ensimmäinen osa sisältää mediatiedostot, toinen osa ei.
    Uuden kappaleen lisääminen albumiin

Päivitys, joka sisältää uuden kappaleen tiedot ja joka lisää kappaleen oikeaan <Release>-elementtiin.

• Lisää uudelle kappaleelle uudet <SoundRecording>-, <Release>- ja <ReleaseDeal>-elementit.
    • Lisää kappale pääalbumin <Release>-elementtiin kappalejärjestyksen määrittävien kohtien <ReleaseResourceReferenceList> ja <ResourceGroup> alle.
    • Toimita kaikki kappaleet uudelleen, älä vain uutta kappaletta.

Kun testiviestit on vahvistettu ilman virheilmoituksia, vaihda niiden <MessageControlType>-elementin arvoksi LiveMessage, lataa toimitukseen liittyvät mediatiedostot ja toista latausprosessi.

3. Tarkista testierät

Kun olet ladannut testierät, tarkista muodostuneet sisältökohteet kumppaniedustajasi kanssa. Jos lopputulos ei vastaa odotuksiasi, tee tarvittavat muutokset ja toista testi.

4. Testaa koko prosessi

Kun testierät ovat kunnossa, toimita noin 200 julkaisua koko prosessin testausta varten.