Voorbereiding om DDEX-lêers op te laai

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

Om jou rekening vir DDEX-oplaaie op te stel:

1. Stel jou rekening op.

Voordat YouTube DDEX-lêers van jou af kan aanvaar, moet jou vennootverteenwoordiger jou rekening opstel om DDEX-lêers te aanvaar.

Jy moet jou DDEX-groep-ID vir jou vennootverteenwoordiger gee. As jy nie ’n DDEX-groep-ID het nie, kan jy by http://dpid.ddex.net/ vir een aansoek doen.

As jy nog nie bondels inhoud na YouTube oplaai nie, moet jy jou vennootverteenwoordiger kontak om ’n SFTP- of Aspera-dropbox vir jou op te stel.

Ons beveel aan dat jy ’n aparte dropbox vir DDEX-inname gebruik, anders as die een wat jy dalk vir Content ID gebruik.

2. Valideer en laai toetsbondels op.

Om ’n toetsoplaaibondel in te dien, moet jy die <MessageControlType> in die boodskapopskrif na TestMessage stel en die DDEX-lêer na jou dropbox kopieer. Sien Oplaai van inhoud vir besonderhede. Wanneer jy al die lêers vir die toets opgelaai het, skep dan ’n lêer waarvan die naam met die string “BatchComplete” begin, gevolg deur enige ander karakters en die lêeruitbreiding .xml. As hierdie lêer daar is, sê dit vir YouTube die bondel is gereed.

YouTube laai nie toetsboodskappe op nie en doen slegs validering. Jy hoef nie die medialêers in te sluit wanneer jy ’n TestMessage vir validering oplaai nie.

Dien toetsbondels vir alle gevalle in wat deur jou diens gesteun word:

Volledige nuwe album

’n Volledige produklewering van ’n albumvrystelling, insluitend die DDEX-lêer, oudiolêers, kunslêers en winskoopbepalings.

• Stel <ReleaseType> na “Album”.
    • <ReleaseResourceReferenceList> moet verwysings hê na alle afgelewerde oudio- en albumkunshulpbronne.
    Volledige nuwe enkelsnit

’n Volledige produklewering van ’n enkelsnitvrystelling, insluitend die DDEX-lêer, oudiolêers, kunslêers en winskoopbepalings.

• Stel <ReleaseType> na “Enkelsnit”.
    Volledige nuwe multiskyfvrystelling

’n Volledige produklewering van ’n multiskyfvrystelling, insluitend die DDEX-lêer, oudiolêers, kunslêers en winskoopbepalings.

• Stel <ReleaseType> na “Album”.
    • Die hoofvrystelling moet veelvuldige <ResourceGroup>’e bevat, elk met ’n <SequenceNumber> wat met die veelvuldige skywe ooreenstem.
    Volledige opdatering

’n Volledige opdatering met nuwe oudio- of prentlêers, asook die opgedateerde DDEX-lêer.

• Beide die boodskap-ID en tydstempel moet opgedateer word.
    • Verskaf soos nodig bykomende metadataopdaterings.
    Dateer snitmetadata op

’n Opdatering van metadata alleenlik, met die medialêers nie ingesluit nie en met geen verwysings in die DDEX-lêer nie.

YouTube steun slegs volledige metadataopdaterings. Jy moet alle snitmetadata insluit, insluitend waardes wat nie verander het nie.
    • Vee die <TechnicalSoundRecordingDetails>- en <TechnicalImageDetails>-afdeling vir elke hulpbron uit, aangesien die lêers nie ingesluit is nie.
      ’n Algemene fout wat gemaak word, is om die hele <Image>-blok eerder as net die <TechnicalImageDetails>-afdeling daarbinne te verwyder, en om al die verwysings daarvan te verwyder. Dit het die verkeerde effek wanneer al die albumkuns heeltemal uit die album verwyder word.
    Aparte winskoopbepalings

Tweefase-lewering van ’n vrystelling. Die eerste aflewering sluit die DDEX-lêer, oudiolêers en kunslêers sonder die winskoopbepalings in. Die tweede aflewering verskaf die winskoopbepalings.

• Die eerste aflewering sluit die medialêers in; die tweede aflewering nie.
    Voeg ’n nuwe snit by ’n album

Stuur ’n opdatering wat die nuwe snitdata bevat en wat die snit by die toepaslike <Release> voeg.

• Voeg nuwe <SoundRecording>-, <Release>- en <ReleaseDeal>-samestellings vir die nuwe snit by.
    • Voeg die snit by die hoofalbum <Release>, beide onder <ReleaseResourceReferenceList> en in die <ResourceGroup> wat die snitvolgorde op die album omskryf.
    • Lewer weer al snitte af, nie net die nuwe snit nie.

Wanneer die toetsboodskappe sonder foute valideer, moet jy hul <MessageControlType> na LiveMessage verander, die geassosieerde medialêers oplaai, en die oplaaiproses herhaal.

3. Hersien die toetsbondels.

Nadat jy die toetsbondels opgelaai het, moet jy saam met jou vennootverteenwoordiger werk om die gevolglike bates te hersien. As die resultate nie is wat jy verwag nie, maak dan die nodige aanpassings en herhaal die toets.

4. Voltooi punt-na-punt-toetsing.

Sodra jou toetsbondels reg lyk, moet jy ongeveer 200 vrystellings vir punt-na-punt-toetsing lewer.