Administrer YouTube-varsler

Med YouTube-varsler får du beskjed når det har kommet nye videoer og oppdateringer fra favorittkanalene dine, i tillegg til annet innhold. Vi sender deg varsler om kanaler du abonnerer på, og vi kan også sende deg varsler basert på interessene dine. Følg fremgangsmåten nedenfor for å endre hvilke varsler du får, eller slå av varsler helt.

Merk: Varselinnstillingene kan variere noe fra enhet til enhet.

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Forskjellen mellom varsler og Abonnementer-feeden

I Abonnementer-feeden, som er tilgjengelig både på mobil og datamaskin, ser du alle nylig opplastede videoer fra kanalene du abonnerer på.

Med varsler får du beskjed når det kommer nye videoer og oppdateringer fra kanalene du abonnerer på. Du kan motta varslene via e-post, som mobilvarsler eller som meldinger i innboksen på datamaskinen din. Når du abonnerer på en kanal, får du automatisk personlig tilpassede varsler med høydepunkter fra aktiviteten på kanalen.

Trykk på varselbjellen på en kanal du abonnerer på, for å motta alle varslene fra denne kanalen. Symbolet endres til en ringende bjelle , og dette viser at du har valgt å motta alle varsler.

Du mottar ikke varsler hvis en kanal er kategorisert som laget for barn. Varselbjellen settes også til Ingen varsler . Du kan ikke endre denne innstillingen.

Kanalabonnementer – forklaring av varselbjellene

Personlig tilpassede varsler (standardinnstilling)
 Ingen varsler
 Alle varsler

Hvis du abonnerer på en video eller kanal som er kategorisert som laget for barn, blir bjelleinnstillingen automatisk satt til Ingen varsler og vises som nedtonet.

How to make sure you're getting YouTube notifications on your phone or tablet

Før du starter: Sjekk at du er logget på riktig konto. Du finner YouTube-kontoinnstillingene dine her.

1. Logg på YouTube.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst på siden.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Varsler.

Få oppdateringer fra bestemte kanaler

Når du abonnerer på en kanal, mottar du automatisk varsler med høydepunkter fra aktiviteten på kanalen. I tillegg ser du alle de nye videoene fra kanalen i Abonnementer-feeden din. Du kan endre varslingsinnstillingene dine hvis du vil ha beskjed hver gang det publiseres nytt innhold på en kanal. Du kan også slå varslene helt av.

Slik får du oppdateringer fra en kanal når du abonnerer på den:

1. Gå til kanalsiden eller videosiden.
  2. Hvis du ikke abonnerer, klikker du på Abonner. Når du abonnerer på en kanal, mottar du automatisk personlig tilpassede varsler.
  3. Klikk på varselbjellen  for å veksle mellom «Alle varsler» og «Personlig tilpassede varsler».
    • Alle varsler – du mottar varsler om alle opplastinger og direktesendinger.
    • Personlig tilpassede varsler – du mottar varsler om enkelte opplastinger og direktesendinger. Definisjonen av «personlig tilpasset» kan variere fra bruker til bruker. YouTube bruker en rekke forskjellige signaler til å avgjøre når du skal få et varsel. Dette kan for eksempel være seerloggen din, hvor ofte du ser på videoer fra bestemte kanaler, hvor populære enkelte videoer er, samt hvor ofte du åpner varsler.

Hvis du avslutter et abonnement på en kanal og deretter abonnerer på den på nytt, tilbakestilles varslingsinnstillingene, slik at du bare mottar enkelte varsler. Hvis du vil motta varsler for alle opplastinger, må du slå på alle varsler.

Sjekk varslene dine

Nå kan du se og motta varsler på datamaskinen din:
  1. Åpne YouTube i en hvilken som helst nettleser.
  2. Klikk på varselbjellen  øverst på siden for å sjekke varsler.
  3. Velg et varsel for å se den aktuelle videoen eller kommentaren.
Du kan også administrere varslene dine fra innboksen på datamaskinen.
  1. Klikk på Mer ved siden av varselet.
  2. Klikk på Skjul dette varselet, Slå av alt fra <kanalnavn> eller Slå av alle [type varsel]oppdateringer.

Velg hvilke typer varsler du vil motta

Du kan styre hva slags varsler du mottar fra YouTube, og hvordan du mottar dem.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til varslingsinnstillingene dine.
  3. På de forskjellige delene av siden velger du hvilke varsler du vil motta:
    • E-postoppdateringer: Bruk avmerkingsboksene til å velge om du skal motta oppdateringer med tips og videoer som er på vei opp.
    • Kanalabonnementer: Bruk avmerkingsboksene til å velge om du skal motta oppdateringer fra kanaler du abonnerer på, eller anbefalinger om nye kanaler.
    • Send meg varsler via: Bruk rullegardinmenyen til å velge om du skal motta mobil- eller e-postvarsler om abonnementene dine.
    • Andre varsler
      • Anbefalte videoer: Du blir varslet om videoer du kanskje vil like, basert på det du ser på.
      • Aktivitet knyttet til videoene mine eller kanalen min: Du blir varslet om kommentarer og annen aktivitet på kanalen din eller videoene dine.
      • Aktivitet knyttet til kommentarene mine: Du blir varslet når noen liker, fester eller setter <3 på kommentarene dine.
      • Svar på kommentarene mine: Du mottar oppdateringer når noen svarer på kommentarene dine.
      • Aktivitet på andre kanaler: Du blir av og til varslet når innholdet ditt deles på andre kanaler.
      • Nevninger: Du blir varslet når kanalen din blir nevnt av andre.

Du kan også endre e-postinnstillingene dine for kommentarer og svar nederst på Varsler-siden.

Administrer varsler i Google Chrome

Du kan velge å motta YouTube-varsler når du bruker Google Chrome-nettleseren. Hvis du slår dem på, mottar du varsler med oppdateringer fra kanalene du abonnerer på, via forgrunnsvinduer i nettleseren din.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til varslingsinnstillingene dine.
  3. Klikk på knappen ved siden av Chrome under «Skrivebordsvarsler» for å slå varsler av eller på.

Hvis du ikke ser alternativet «Skrivebordsvarsler», kan det hende varslene er blokkert i Chrome. Følg veiledningen nedenfor for å oppheve blokkeringen av varslene.

1. Klikk på hengelåsen i Chrome-søkefeltet.
  2. Klikk på Nettstedsinnstillinger.
  3. Gå til «Varsler» i «Tillatelser»-delen.
  4. Klikk på nedoverpilen, og velg Tillat alltid på dette nettstedet.

Forskjellen mellom varsler og Abonnementer-feeden

I Abonnementer-feeden, som er tilgjengelig både på mobil og datamaskin, ser du alle nylig opplastede videoer fra kanalene du abonnerer på.

Med varsler får du beskjed når det kommer nye videoer og oppdateringer fra kanalene du abonnerer på. Du kan motta varslene via e-post, som mobilvarsler eller som meldinger i innboksen på datamaskinen din. Når du abonnerer på en kanal, får du automatisk personlig tilpassede varsler med høydepunkter fra aktiviteten på kanalen.

Trykk på varselbjellen på en kanal du abonnerer på, for å motta alle varslene fra denne kanalen. Symbolet endres til en ringende bjelle , og dette viser at du har valgt å motta alle varsler.

Du mottar ikke varsler hvis en kanal er kategorisert som laget for barn. Varselbjellen settes også til Ingen varsler . Du kan ikke endre denne innstillingen.