YouTube-ilmoitusten asetukset

YouTube-ilmoitukset kertovat suosikkikanaviesi uusista videoista ja muusta uudesta sisällöstä. Lähetämme sinulle ilmoituksia tilaamiltasi kanavilta ja mahdollisesti myös sinua kiinnostavista aiheista. Voit muuttaa ilmoitusasetuksia tai laittaa ilmoitukset pois päältä seuraamalla alla olevia ohjeita.

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.
Huom. Ilmoitusasetukset voivat olla hieman erilaiset eri laitteilla, eivätkä katsojat saa ilmoitusta kaikista uusista latauksista.

Ilmoitusten ja tilausfiidin erot

Tilaussyöte on käytettävissä sekä mobiililaitteella että tietokoneella, ja sen kautta näet tilaamiesi kanavien uudet videot.

Ilmoitusten avulla saat tiedon uusista videoista. Saat myös tilauksiisi liittyviä päivityksiä ja sisältösuosituksia. Ilmoituksia voi saada sähköpostilla (tietokone tai mobiililaite) tai personoituina ilmoituksina (mobiililaite). Kun tilaat kanavan, saat automaattisesti personoituja ilmoituksia sen toiminnasta.

Sähköposti-ilmoituksissa uusimmat ilmoitukset näkyvät ylimpänä. Jotkin ilmoitukset voivat näkyä uudempien ilmoitusten yläpuolella Tärkeät-kohdassa. Nämä ilmoitukset voivat olla hyödyllisimpiä sinulle. Voit saada tärkeän ilmoituksen esimerkiksi kun kommenttiisi vastataan tai omia videoitasi jaetaan.

Jos haluat saada tilaamasi kanavan kaikki ilmoitukset, napauta ilmoituskelloa . Kellokuvake muuttuu soivaksi kelloksi  sen merkiksi, että olet valinnut kaikki ilmoitukset.

Et saa ilmoituksia, jos kanava on merkitty lapsille tehdyksi. Ilmoituskellon asetuksena on Ei ilmoituksia . Asetusta ei voi muuttaa.

Ilmoituskellokuvake kanavatilauksissa

Personoidut ilmoitukset (oletus)
 Ei ilmoituksia
 Kaikki ilmoitukset

Jos tilaat videon tai kanavan, joka on merkitty lapsille tehdyksi, kelloasetukseksi valitaan Ei ilmoituksia ja se näkyy himmennettynä.

Ennen aloittamista:

• Tarkista YouTube-sovelluksen ja iOS:n ilmoitusasetukset.
  • Varmista, että olet kirjautuneena oikealle tilille.

YouTube-sovelluksen asetusten muuttaminen:

1. Valitse näytön yläreunasta profiilikuvasi.
  2. Napauta Asetukset .
  3. Napauta Ilmoitukset.

iOS-ilmoitusasetusten muuttaminen:

1. Avaa iOS:n Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset.
  3. Etsi kohta "YouTube".

Ilmoitusasetusten muuttaminen

Kun tilaat kanavan, saat automaattisesti ilmoituksia sen kohokohdista. Kaikki uudet videot näkyvät Tilaukset-syötteessäsi . Ilmoitusasetuksissa voit laittaa päälle ilmoitukset kanavan kaikista uusista julkaisuista tai ottaa ilmoitukset kokonaan pois päältä.

Ilmoitusasetusten määrittäminen kanavan tilaamisen yhteydessä:

1. Siirry kanavasivulle tai katselusivulle.
  2. Jos et ole kanavan tilaaja, valitse TILAA. Kun tilaat kanavan, saat siltä automaattisesti personoituja ilmoituksia.
  3. Napauta tilauspainikkeen vierestä kellokuvaketta .
  4. Valitse Kaikki  , Personoidut  tai Ei mitään .
    • Kaikki : Saat ilmoituksen kaikista pitkien videoiden latauksista ja livestriimeistä. Saatat myös saada personoituja ilmoituksia Shorts-videoista tilaustesi ja katseluhistoriasi perusteella.
    • Personoidut : Saat personoituja YouTube-ilmoituksia säännöllisistä latauksista, Shorts-videoista ja livestriimeistä. Personoitujen ilmoitusten määrä vaihtelee eri käyttäjillä. YouTube valitsee yksilöllisen lähetystiheyden muun muassa katseluhistoriasi pohjalta ja sen mukaan, miten usein katsot tiettyjä kanavia, miten suosittuja eri videot ovat ja miten usein avaat YouTuben lähettämiä ilmoituksia.
    • Ei mitään : Et saa lainkaan ilmoituksia tältä kanavalta.

Ilmoitusten tarkistaminen

Napauttamalla ilmoituskelloa  näytön yläreunasta näet tilaamiesi kanavien uusimpia julkaisuja ja muuta sisältöä.

Tilattujen kanavien ilmoitusasetusten muuttaminen

1. Mene Tilaukset-välilehdelle .
  2. Valitse sivun yläreunasta Kaikki.

3. Valitse sivun yläreunasta Hallinnoi.

4. Napauta kunkin kanavan vieressä olevaa kelloa  muuttaaksesi ilmoitusasetuksia.

Ilmoitustyyppien valinta

1. Valitse näytön yläreunasta profiilikuvasi .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Valitse Ota käyttöön ja seuraa näytön ohjeita.
  5. Varmista, että YouTube-ilmoitukset ovat päällä laitteen Asetukset-sovelluksessa.
    • Avaa laitteesi Asetukset-sovellus.
    • Valitse Ilmoitukset.
    • Selaa alaspäin ja valitse YouTube.
    • Valitse Salli ilmoitukset.
  6. Valitse haluamasi ilmoitukset YouTube-sovelluksella:
    • Ajoitettu yhteenveto: Saat yhteenvedon ilmoituksista kerran päivässä.
    • Tilaukset: Valitse haluatko saada ilmoituksia tilaamiltasi kanavilta.
    • Kanava-asetukset: Muokkaa kunkin tilatun kanavan ilmoitusasetuksia.
    • Videosuositukset: Saat suosituksia katsomasi sisällön perusteella. Videot eivät ole tilaamiltasi kanavilta.
    • Tapahtumat kanavallani: Saat ilmoituksia kanavasi tai videoidesi kommenteista ja muista tapahtumista.
    • Kommenttitapahtumat: Saat ilmoituksen omiin kommentteihisi lisätyistä vastauksista.
    • Maininnat: Saat ilmoituksen, kun muut mainitsevat kanavasi.
    • Jaettu sisältö: Saat ilmoituksen, kun muut jakavat sisältöäsi kanavillaan.
    • Tuotepäivitykset: Saat ilmoituksen uusista tuotepäivityksistä ja ‑julkaisuista.
    • Katso TV:stä: Saat ehdotuksia videoista, jotka saatat haluta katsoa televisiosta.
    • Poista äänet ja värinä käytöstä: Mykistä ilmoitukset valitseminasi kellonaikoina.

Ilmoitukset suositellusta sisällöstä

Saatat silloin tällöin saada ilmoituksia sinulle suositelluista videoista kanavilla, joita et ole tilannut. Voit ottaa nämä ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä seuraamalla alla olevia ohjeita.
  1. Napauta profiilikuvaasi .
  2. Napauta Asetukset .
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Laita Videosuositukset päälle tai ota ne pois päältä.

Laitteen ilmoitusten ottaminen pois päältä

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ilmoitukset ja sitten YouTube.
  3. Ota Salli ilmoitukset pois päältä.

Kuvake  näkyy kaikkien tilaamiesi YouTube-kanavien vieressä sen merkkinä, että et saa niistä ilmoituksia.

Kanavan omistajan ilmoitukset

Videoilmoitusten asetusten muuttaminen tilaajille videon tasolla:

1. Avaa YouTube Studio ja sitten Sisältö ja sitten Videot.
  2. Valitse piilotettu video ja sitten Tiedot ja sitten NÄYTÄ LISÄÄ.
  3. Selaa alaspäin Lisenssi-kohtaan.
  4. Laita Julkaise tilausfiidissä ja ilmoita tilaajille ‑asetus päälle tai pois päältä.

Ilmoitusasetusten muuttaminen Studio-mobiilisovelluksessa

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta profiilikuvaasi  .
  3. Valitse Asetukset  ja sitten Push-ilmoitukset
  4. Laita haluamasi ilmoitukset (Tilastot, Kommentit, Saavutukset, Käytännöt ja Ansaitse) päälle tai pois päältä.