YouTube-ilmoitusten asetukset

YouTube-ilmoitukset kertovat suosikkikanaviesi uusista videoista ja muusta uudesta sisällöstä. Lähetämme sinulle ilmoituksia tilaamiltasi kanavilta ja mahdollisesti myös sinua kiinnostavista aiheista. Voit muuttaa ilmoitusasetuksia tai laittaa ilmoitukset pois päältä seuraamalla alla olevia ohjeita.

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.
Huom. Ilmoitusasetukset voivat olla hieman erilaiset eri laitteilla, eivätkä katsojat saa ilmoitusta kaikista uusista latauksista.

Ilmoitusten ja tilausfiidin erot

Tilaussyöte on käytettävissä sekä mobiililaitteella että tietokoneella, ja sen kautta näet tilaamiesi kanavien uudet videot.

Ilmoitusten avulla saat tiedon uusista videoista. Saat myös tilauksiisi liittyviä päivityksiä ja sisältösuosituksia. Ilmoituksia voi saada sähköpostilla (tietokone tai mobiililaite) tai personoituina ilmoituksina (mobiililaite). Kun tilaat kanavan, saat automaattisesti personoituja ilmoituksia sen toiminnasta.

Sähköposti-ilmoituksissa uusimmat ilmoitukset näkyvät ylimpänä. Jotkin ilmoitukset voivat näkyä uudempien ilmoitusten yläpuolella Tärkeät-kohdassa. Nämä ilmoitukset voivat olla hyödyllisimpiä sinulle. Voit saada tärkeän ilmoituksen esimerkiksi kun kommenttiisi vastataan tai omia videoitasi jaetaan.

Jos haluat saada tilaamasi kanavan kaikki ilmoitukset, napauta ilmoituskelloa . Kellokuvake muuttuu soivaksi kelloksi  sen merkiksi, että olet valinnut kaikki ilmoitukset.

Et saa ilmoituksia, jos kanava on merkitty lapsille tehdyksi. Ilmoituskellon asetuksena on Ei ilmoituksia . Asetusta ei voi muuttaa.

Ilmoituskellokuvake kanavatilauksissa

Personoidut ilmoitukset (oletus)
 Ei ilmoituksia
 Kaikki ilmoitukset

Jos tilaat videon tai kanavan, joka on merkitty lapsille tehdyksi, kelloasetukseksi valitaan Ei ilmoituksia ja se näkyy himmennettynä.

Ennen aloittamista: Varmista, että olet kirjautunut oikealle tilille. YouTube-tilisi asetukset ovat täällä:

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse näytön yläreunasta profiilikuvasi.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Ilmoitukset.

Tiettyjen kanavien ilmoitukset

Kun tilaat kanavan, saat automaattisesti ilmoituksia sen kohokohdista ja näet sen uudet videot tilausfiidissäsi. Ilmoitusasetuksista voit laittaa päälle kanavan uusien julkaisujen ilmoitukset tai ottaa ilmoitukset kokonaan pois päältä.

Ilmoitusasetusten määrittäminen kanavan tilaamisen yhteydessä:

1. Siirry kanavasivulle tai katselusivulle.
  2. Jos et ole kanavan tilaaja, valitse Tilaa. Kun tilaat kanavan, saat siltä automaattisesti personoituja ilmoituksia.
  3. Klikkaamalla kellokuvaketta  voit valita asetukseksi "Kaikki ilmoitukset" tai "Personoidut ilmoitukset".
    • Kaikki ilmoitukset : Saat ilmoituksen kaikista pitkien videoiden latauksista ja livestriimeistä. Saatat myös saada personoituja ilmoituksia Shorts-videoista tilaustesi ja katseluhistoriasi perusteella.
    • Personoidut ilmoitukset : Saat ilmoituksen Shorts-videoista, livestriimeistä ja joistakin uusista videoista. Personoidut ilmoitukset vaihtelevat käyttäjän mukaan. YouTube hyödyntää eri tietoja määrittäessään ilmoitusten lähetystiheyttä. Näitä tietoja ovat muun muassa katseluhistoriasi, miten usein katsot tiettyjä kanavia, miten suosittuja eri videot ovat ja miten usein avaat YouTuben lähettämiä ilmoituksia.

Jos perut kanavan tilauksen ja tilaat sen myöhemmin uudelleen, ilmoitusasetukseksi valitaan personoidut ilmoitukset tai ei ilmoituksia. Jos haluat saada ilmoituksen kaikista latauksista, ota käyttöön kaikki ilmoitukset.

Ilmoitusten tarkistaminen

Voit nyt tarkistaa ilmoitukset ja saada ne näkymään tietokoneellasi.
  1. Avaa YouTube millä tahansa selaimella.
  2. Tarkista ilmoitukset klikkaamalla sivun yläreunasta kellokuvaketta .
  3. Valitse haluamasi ilmoitus katsoaksesi videon tai kommentin.
Voit myös hallinnoida ilmoituksia tietokoneella viestinäkymästä.
  1. Klikkaa ilmoituksen vierestä Lisää ".
  2. Valitse Piilota tämä ilmoitusMykistä <kanavan nimi> tai Poista käytöstä ilmoitukset [ilmoituksen tyyppi].

Ilmoitustyyppien valinta

Voit itse valita, millaisia ilmoituksia saat YouTubelta ja miten.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry ilmoitusasetuksiin.
  3. Valitse haluamasi ilmoitukset sivun eri kohdista:
    • Tilaukset: Saat ilmoituksia tilaamiesi kanavien toiminnasta.
    • Videosuositukset: Saat ilmoituksia videoista, joista saatat pitää katsomasi sisällön perusteella. Videot eivät ole tilaamiltasi kanavilta.
    • Tapahtumat kanavallani: Saat ilmoituksia kanavasi tai videoidesi kommenteista ja muista tapahtumista.
    • Kommenttitapahtumat: Saat ilmoituksia, kun kommenttisi saa tykkäyksiä, kiinnityksiä tai sydämiä.
    • Vastaukset kommentteihin: Saat ilmoituksia vastauksista kommentteihisi.
    • Maininnat: Saat ilmoituksen, kun muut mainitsevat kanavasi.
    • Jaettu sisältö: Saat aina silloin tällöin ilmoituksen, kun sisältöäsi jaetaan muilla kanavilla.
  4. Valitse haluamasi sähköposti-ilmoitukset kohdasta Sähköposti-ilmoitukset.

Google Chrome ‑ilmoitusten hallinta

Voit ottaa käyttöön Google Chrome ‑selaimessa näytettävät personoidut YouTube-ilmoitukset. Kun otat asetuksen käyttöön, sinulle näytetään selaimessa ponnahdusilmoituksia tilaamiesi kanavien uutisista.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry ilmoitusasetuksiin.
  3. Laita ilmoitukset päälle tai ota ne pois päältä klikkaamalla Työpöytäilmoitukset-osiosta Chrome-kohdan viereistä painiketta.

Jos Työpöytäilmoitukset-osiota ei ole näkyvissä, Chrome-selaimesi ilmoitukset on mahdollisesti estetty. Voit poistaa ilmoitusten eston seuraavasti:

1. Klikkaa Chromen hakupalkin munalukkokuvaketta.
  2. Valitse Sivuston asetukset.
  3. Siirry Käyttöluvat-osion kohtaan Ilmoitukset.
  4. Klikkaa alanuolta ja valitse Salli.

Ilmoitusten ja tilausfiidin erot

Tilaussyöte on käytettävissä sekä mobiililaitteella että tietokoneella, ja sen kautta näet tilaamiesi kanavien uudet videot.

Ilmoitusten avulla saat tiedon uusista videoista. Saat myös tilauksiisi liittyviä päivityksiä ja sisältösuosituksia. Ilmoituksia voi saada sähköpostilla (tietokone tai mobiililaite) tai personoituina ilmoituksina (mobiililaite). Kun tilaat kanavan, saat automaattisesti personoituja ilmoituksia sen toiminnasta.

Sähköposti-ilmoituksissa uusimmat ilmoitukset näkyvät ylimpänä. Jotkin ilmoitukset voivat näkyä uudempien ilmoitusten yläpuolella Tärkeät-kohdassa. Nämä ilmoitukset voivat olla hyödyllisimpiä sinulle. Voit saada tärkeän ilmoituksen esimerkiksi kun kommenttiisi vastataan tai omia videoitasi jaetaan.

Jos haluat saada tilaamasi kanavan kaikki ilmoitukset, napauta ilmoituskelloa . Kellokuvake muuttuu soivaksi kelloksi  sen merkiksi, että olet valinnut kaikki ilmoitukset.

Et saa ilmoituksia, jos kanava on merkitty lapsille tehdyksi. Ilmoituskellon asetuksena on Ei ilmoituksia . Asetusta ei voi muuttaa.

Kanavan omistajan ilmoitukset

Videoilmoitusten asetusten muuttaminen tilaajille videon tasolla:
  1. Avaa YouTube Studio ja sitten Sisältö ja sitten Videot.
  2. Valitse piilotettu video ja sitten Tiedot ja sitten NÄYTÄ LISÄÄ.
  3. Selaa alaspäin Lisenssi-kohtaan.
  4. Valitse tai poista käytöstä videon asetus Julkaise tilausfiidissä ja ilmoita tilaajille.