YouTube-meldingen beheren

YouTube-meldingen laten je weten als er nieuwe video's en updates van je favoriete kanalen en andere content zijn. Je krijgt meldingen voor kanalen waarop je geabonneerd bent. Je kunt ook meldingen krijgen op basis van je interesses. Met onderstaande instructies kun je je meldingen wijzigen of volledig uitschakelen.

Opmerking: Instellingen voor meldingen kunnen per apparaat iets verschillen.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Het verschil tussen meldingen en de abonnementsfeed

In de abonnementsfeed (beschikbaar op mobiele apparaten en computers) zie je alle recent geüploade video's van je abonnementen.

Meldingen laten je weten dat er nieuwe video's en updates van je abonnementen zijn. We sturen e-mails, meldingen op je mobiele apparaat of inboxmeldingen op je computer. Als je je abonneert op een kanaal, krijg je automatisch gepersonaliseerde meldingen met hoogtepunten van activiteiten.

Tik op de meldingsbel als je alle meldingen wilt ontvangen van een kanaal waarop je geabonneerd bent. Het icoon verandert dan in een rinkelende bel om aan te geven dat je alle meldingen hebt geselecteerd.

Je krijgt geen meldingen als de doelgroep van een kanaal is ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'. De meldingsbel wordt dan ingesteld op 'geen meldingen'.. Je kunt deze instelling niet wijzigen.

De betekenis van de meldingsbellen voor kanaalabonnementen

Gepersonaliseerde meldingen (standaard)
Geen meldingen
Alle meldingen

Als je je abonneert op een video of een kanaal met een doelgroep die is ingesteld als 'gemaakt voor kinderen', wordt je meldingsinstelling automatisch ingesteld op  (Geen meldingen) en wordt het icoon uitgegrijsd.

How to make sure you're getting YouTube notifications on your phone or tablet

Voordat je begint: Zorg ervoor dat je ingelogd bent op het juiste account. Je YouTube-accountinstellingen vind je hier:

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik op je profielfoto bovenaan het scherm.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Meldingen.

Updates van specifieke kanalen ontvangen

Als je je op een kanaal abonneert, ontvang je automatisch meldingen over de belangrijkste activiteiten op dat kanaal en verschijnen alle nieuwe video's in je abonnementsfeed. Je kunt de instellingen zo aanpassen dat je elke keer een melding krijgt als er nieuwe content op een kanaal wordt gepubliceerd, maar je kunt meldingen ook helemaal uitschakelen.

Kiezen welke updates je ontvangt van een kanaal waarop je je abonneert:

1. Ga naar de kanaalpagina of de weergavepagina.
  2. Als je niet geabonneerd bent, klik je op Abonneren. Als je je op een kanaal abonneert, ontvang je automatisch gepersonaliseerde meldingen.
  3. Klik op de meldingsbel  om te schakelen tussen 'Alle meldingen' en 'Gepersonaliseerde meldingen'.
    • Alle meldingen : Je ontvangt meldingen voor alle uploads en livestreams.
    • Gepersonaliseerde meldingen : Je ontvangt meldingen voor sommige uploads en livestreams. De betekenis van 'gepersonaliseerd' verschilt per gebruiker. YouTube gebruikt meerdere signalen om te bepalen welke meldingen je krijgt. We houden bijvoorbeeld rekening met je kijkgeschiedenis, hoe vaak je bepaalde kanalen bekijkt, hoe populair sommige video's zijn en hoe vaak je meldingen opent.

Als je je afmeldt voor een kanaal en je er later opnieuw op abonneert, worden de instellingen voor meldingen gereset en ontvang je weer af en toe meldingen. Als je een melding voor elke upload wilt ontvangen, moet je alle meldingen inschakelen.

Je meldingen bekijken

Je kunt nu meldingen ontvangen en bekijken op je computer.
  1. Ga in een browser naar YouTube
  2. Klik bovenaan de pagina op de meldingsbel  om je meldingen te bekijken.
  3. Selecteer de melding die je interesseert om de video of reactie te bekijken.
Je kunt je meldingen ook beheren vanuit de inbox op je computer.
  1. Klik naast de melding op Meer .
  2. Klik op Deze melding verbergen, Alle meldingen van <kanaalnaam> uitschakelen of Alle [type updates] uitschakelen.

Selecteren welk type meldingen je wilt ontvangen

Je kunt bepalen welke meldingen je van YouTube krijgt en hoe je deze ontvangt.

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar je instellingen voor meldingen.
  3. Selecteer in de volgende paginagedeelten welke meldingen je wilt ontvangen:
    • Abonnementen: Ontvang meldingen over activiteit van de kanalen waarop je bent geabonneerd.
    • Aanbevolen video's: Ontvang meldingen over video's die je misschien leuk vindt, gebaseerd op de video's die je bekijkt.
    • Activiteit op mijn video's of kanaal: Ontvang meldingen over reacties en andere activiteiten op je kanaal of bij video's.
    • Activiteit op mijn reacties: Ontvang meldingen als je reacties worden geliket, vastgezet of een hartje krijgen.
    • Antwoorden op mijn reacties: Ontvang meldingen als iemand je reacties beantwoordt.
    • Activiteit op andere kanalen: Ontvang van tijd tot tijd meldingen als je content wordt gedeeld op kanalen.
    • Vermeldingen: Ontvang meldingen als anderen je kanaal vermelden.
  4. Kies onder 'E-mailmeldingen' welke e-mailmeldingen je wilt ontvangen.

Google Chrome-meldingen beheren

Als je de Google Chrome-browser gebruikt, kun je ervoor kiezen YouTube-meldingen te ontvangen. Wanneer je deze optie inschakelt, ontvang je pop-upmeldingen in je browser met daarin updates van kanalen waarop je bent geabonneerd.

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar je instellingen voor meldingen.
  3. Ga naar Bureaubladmeldingen en klik op de knop naast Chrome om meldingen in of uit te schakelen.

Als je de optie Bureaubladmeldingen niet ziet, zijn browsermeldingen mogelijk geblokkeerd in Chrome. Volg de instructies hieronder om de blokkering op te heffen.

1. Klik op het hangslot in de zoekbalk van Chrome.
  2. Klik op Site-instellingen.
  3. Ga naar Meldingen in het gedeelte Rechten.
  4. Klik op de pijl-omlaag en selecteer Altijd toestaan op deze site.

Het verschil tussen meldingen en de abonnementsfeed

In de abonnementsfeed (beschikbaar op mobiele apparaten en computers) zie je alle recent geüploade video's van je abonnementen.

Meldingen laten je weten dat er nieuwe video's en updates van je abonnementen zijn. We sturen e-mails, meldingen op je mobiele apparaat of inboxmeldingen op je computer. Als je je abonneert op een kanaal, krijg je automatisch gepersonaliseerde meldingen met hoogtepunten van activiteiten.

Tik op de meldingsbel als je alle meldingen wilt ontvangen van een kanaal waarop je geabonneerd bent. Het icoon verandert dan in een rinkelende bel om aan te geven dat je alle meldingen hebt geselecteerd.

Je krijgt geen meldingen als de doelgroep van een kanaal is ingesteld als 'gemaakt voor kinderen'. De meldingsbel wordt dan ingesteld op 'geen meldingen'.. Je kunt deze instelling niet wijzigen.