Hantera YouTube-aviseringar

Med YouTube-aviseringar får du veta när det finns nya videor. Du får även uppdateringar från dina favoritkanaler och annat innehåll. Vi skickar aviseringar för kanaler du prenumererar på och kan även skicka aviseringar baserat på dina intressen. Följ anvisningarna nedan om du vill ändra aviseringarna eller stänga av dem.

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.
Obs! Aviseringsinställningarna kan skilja sig lite mellan olika enheter, och inte alla nya uppladdningar leder till aviseringar till tittare.

Skillnaden mellan aviseringar och prenumerationsflöde

I prenumerationsflödet, som är tillgängligt på både mobilen och datorn, visas alla senast uppladdade videor från dina prenumerationer.

Aviseringar informerar om när det finns nya videor, delar uppdateringar från dina prenumerationer och ger dig information om innehåll du kanske gillar. Vi skickar e-postmeddelanden, anpassade aviseringar på mobilen eller inkorgsaviseringar på datorn eller en mobil enhet. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar med kanalens höjdpunkter.

Inkorgsaviseringar ordnas efter tid, med nyare aviseringar högst upp. Vissa aviseringar kan visas ovanför de nyare i avsnittet Viktigt. Där hittar du aviseringar som vi tror är mest relevanta för dig. Exempel på viktiga aviseringar kan vara ett svar på din kommentar eller när andra delar dina videor.

Om du vill få alla aviseringar från en kanal du prenumererar på trycker du på aviseringsklockan . Klockan ändras till en ringande klocka  för att ange att du har valt alla aviseringar.

Du får inga aviseringar om kanalens målgrupp har angetts som avsedd för barn. Aviseringsklockan är också inställd på Inga aviseringar . Det här går inte att ändra senare.

Vad aviseringsklockorna betyder för kanalprenumerationer

Anpassade aviseringar (standard)
 Inga aviseringar
 Alla aviseringar

Om du börjar prenumerera på en video eller kanal som har angetts som avsedd för barn blir aviseringsklockan nedtonad och inställd på Inga aviseringar .

Innan du börjar:

• Se till att kontrollera dina inställningar för YouTube-appen och Android-aviseringar.
  • Kontrollera att du är inloggad på rätt konto.

Så här ändrar du inställningarna i YouTube-appen:

1. Tryck på din profilbild längst upp på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Aviseringar.

Så här ändrar du aviseringsinställningarna i Android:

1. Öppna Android-appen Inställningar.
  2. Tryck på relevant alternativ för aviseringsinställningar.
  3. Leta reda på YouTube.

Ändra aviseringsinställningarna

När du prenumererar på en kanal får du aviseringar om kanalens aktivitet. Alla nya videor visas i prenumerationsflödet. Du kan ändra inställningarna för aviseringar så att du får ett meddelande varje gång en kanal lägger upp nytt innehåll, eller stänga av dem helt.

Få uppdateringar från en kanal när du börjar prenumerera på den:

1. Gå till kanalens sida eller visningssidan.
  2. Om du inte redan prenumererar klickar du på PRENUMERERA. När du prenumererar på en kanal får du automatiskt anpassade aviseringar.
  3. Tryck på aviseringsklockan bredvid Prenumerera.
  4. Välj bland Alla , Anpassade eller Inga .
    • Alla – Du får aviseringar om alla uppladdningar och livestreamar i längre format. Du kan också få vissa anpassade aviseringar om Shorts-videor utifrån dina prenumerationer och din sökhistorik.
    • Anpassade – Du får aviseringar om vissa vanliga uppladdningar, Shorts-videor och livestreamar. Definitionen av "anpassade" varierar beroende på användare. YouTube använder olika signaler för att avgöra när aviseringar ska skickas. Signalerna omfattar din visningshistorik, hur ofta du tittar på vissa kanaler, hur populära vissa videor är och hur ofta du öppnar aviseringar.
    • Inga – du får inga aviseringar från den här kanalen.

Granska aviseringarna

Tryck på aviseringsklockan längst upp på skärmen om du vill se uppdateringar från kanaler du prenumererar på och annat innehåll.

Hantera aviseringsinställningar för flera kanaler

1. Öppna fliken Prenumerationer .
  2. Tryck på Alla längst upp på sidan.
  3. Tryck på Hantera längst upp på sidan.
  4. Tryck på aviseringsklockan bredvid varje kanal för att hantera aviseringarna.

Välj vilken typ av aviseringar du vill få

1. Tryck på din profilbild längst upp på skärmen .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Tryck på Aktivera och följ anvisningarna på skärmen.
  5. Se till att YouTube-aviseringar är aktiverat i appen Inställningar.
    • Öppna appen Inställningar på enheten.
    • Välj Appar och aviseringar och tryck på Aviseringar.
    • Scrolla nedåt och tryck på YouTube.
    • Aktivera aviseringar.
  6. I YouTube-appen väljer du vilka aviseringar du vill ha:
    • Schemalagd sammanfattning: Få en daglig sammanfattning av aviseringarna.
    • Prenumerationer: Välj om du vill få aviseringar från kanaler du prenumererar på.
    • Kanalinställningar: Hantera aviseringsinställningar för varje kanal du prenumererar på.
    • Rekommenderade videor: Få aviseringar om rekommendationer utifrån vad du tittar på. Videor kommer inte från kanaler du prenumererar på.
    • Aktivitet på min kanal: Få aviseringar om kommentarer och annan aktivitet på din kanal eller i dina videor.
    • Aktivitet i mina kommentarer: Få aviseringar om svar och reaktioner på dina kommentarer.
    • Omnämnanden: Få en avisering när någon nämner din kanal.
    • Delat innehåll: Få aviseringar när andra delar ditt innehåll på sina kanaler.
    • Produktuppdateringar: Få aviseringar om nya produktuppdateringar och nyheter.
    • Titta på tv:n: Få förslag på videor du kan titta på på tv:n.
    • Inaktivera ljud och vibration: Stäng av ljudet för aviseringar under de timmar du anger.

Aviseringar för rekommenderat innehåll

Ibland kanske du får aviseringar om rekommenderade videor du kan tänkas gilla, även om du inte prenumererar på kanalen. Följ anvisningarna nedan om du vill aktivera eller inaktivera aviseringarna.

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Aktivera eller inaktivera Rekommenderade videor.

Inaktivera aviseringar på en Android-enhet

1. Öppna Android-appen Inställningar .
  2. Tryck på Appar och aviseringar .
  3. Tryck på Aviseringar.
  4. Hitta och tryck på YouTube.
  5. Aktivera eller inaktivera.

Obs! Ikonen visas nu på alla YouTube-kanaler du prenumererar på. Det betyder att du har inaktiverat alla aviseringar.

Aviseringar från kanalägare

Så här ändrar du inställningarna på videonivå för videoaviseringar till prenumeranter:
  1. Öppna YouTube Studio följt av Innehåll följt av Videor.
  2. Välj den olistade videon följt av Information följt av VISA MER.
  3. Scrolla ned till Licens.
  4. Välj eller ta bort Publicera i prenumerationsflödet och avisera prenumeranterna för den specifika videon.

Hantera aviseringar i Studio-appen

1.  Öppna YouTube Studio-appen .
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Tryck på Inställningar  följt av Pushmeddelanden
  4. Aktivera eller inaktivera de aviseringar du vill ha: Analytics, Kommentarer, Prestationer, Policy och Intäkter.