Audiokirjaston musiikin ja äänitehosteiden käyttäminen

YouTube Studion audiokirjastossa on rojaltivapaata musiikkia ja äänitehosteita, joita voit käyttää videoissa.

YouTuben audiokirjaston musiikki ja äänitehosteet ovat vapaasti käytettävissä. Audiokirjasto on saatavilla vain YouTube Studiossa.

Audiokirjaston avaaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Audiokirjasto.

Audiokirjastoon pääsee suoraan myös osoitteen youtube.com/audiolibrary kautta.

Sisällön hakeminen Audiokirjastosta

Etsi musiikkia

Voit etsiä kappaleita videoihisi käyttämällä Maksuton musiikki ‑välilehden suodattimia ja hakukenttää.

Voit etsiä tietyn kappaleen kirjoittamalla kappaleen tai artistin nimen tai avainsanan hakukenttään. Voit käyttää suodattimia myös, jos haluat etsiä musiikkia kappaleen nimen, genren, tunnelman, artistin nimen, tekijän tietojen tai keston mukaan (kesto sekunneissa).

Hakua voi tarkentaa, kun valitset suodattimen  artistin, genren tai tunnelman vierestä yksittäisen kappaleen kohdalla. Voit suodattaa hakutuloksia kappaleen nimen, artistin nimen, keston tai päivämäärän mukaan valitsemalla sarakkeen nimen.

Tallenna suosikkikappaleesi klikkaamalla tähtikuvaketta kappaleen nimen vierestä. Näet suosikkikappaleesi Tähdellä merkityt ‑välilehdeltä.

Audiokirjastoon lisätään uusia julkaisuja kaksi kertaa kuukaudessa.

Äänitehosteiden hakeminen

Etsi äänitehosteita videoihisi käyttämällä Äänitehosteet-välilehden suodattimia  ja hakukenttää.

Voit etsiä tietyn äänitehosteen kirjoittamalla tehosteen nimen tai avainsanan hakukenttään. Voit myös suodattaa äänitehosteita kategorian ja keston mukaan (kesto sekunneissa).

Äänen toistaminen ja lataaminen

Kuuntele näyte kappaleesta klikkaamalla Toista . Jos pidät kuulemastasi, vie hiiri päiväyksen päälle ja lataa MP3-tiedosto klikkaamalla LATAA.

Kappaletta toistetaan samalla, kun selaat audiokirjastoa. Voit pysäyttää kuuntelun ja hakea ja toistaa edellisen tai seuraavan kappaleen audiosoittimen ohjaimilla.

Tekijän tietojen lisääminen

Jos käytät kappaletta, jolla on Creative Commons ‑lisenssi, sinun on mainittava artisti videon kuvauksessa. Näin lisäät tekijän tiedot:

1. Kirjaudu YouTube Studioon
  2. Valitse vasemmasta valikosta Audiokirjasto.
  3. Etsi jokin kappale.
    • Huom. Jos haluat selata Creative Commons ‑lisensoitua musiikkia, klikkaa suodatinpalkkia > Tekijän tiedot vaaditaan.
  4. Klikkaa Lisenssin tyyppi ‑sarakkeesta Creative Commons ‑kuvaketta
  5. Kopioi tekijän tiedot klikkaamalla ponnahdusikkunasta Kopioi . Voit liittää tiedot videon kuvaukseen.

Jos haluat hakea musiikkia, jolla on YouTuben Audiokirjaston tavallinen lisenssi ja jonka käyttö ei vaadi tekijän tietojen mainitsemista, klikkaa suodatinpalkkia  > Ei attribuutiovaatimuksia.

Huom. Jos videossa on YouTuben Audiokirjaston musiikkia, videon katselusivulla näkyy osio "Tämän videon musiikki". Jos videossa on Creative Commons ‑lisenssin alaista musiikkia, tekijän tiedot on mainittava videon kuvauksessa.

Videoiden kaupallistaminen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit kaupallistaa videoita, joissa käytetään Audiokirjaston musiikkia ja äänitehosteita.

Audiokirjastosta ladattu musiikki ja äänitehosteet ovat vapaasti käytettävissä, eikä niiden oikeuksien omistaja voi tehdä niistä vaatimusta Content ID ‑järjestelmän kautta.

Hyvä muistaa

• Vain Audiokirjastossa olevan musiikin ja äänitehosteiden käyttö on varmasti sallittua ilman eri lupaa.
  • YouTube ei vastaa ongelmista, jotka aiheutuvat YouTube-kanavilta saadun tai muiden musiikkikirjastojen "rojaltivapaan" musiikin tai äänitehosteiden käytöstä.
  • YouTube ei voi antaa oikeudellista apua esimerkiksi musiikkiin liittyvissä ongelmissa alustan ulkopuolella.
  • Jos sinulla on kysyttävää musiikin käytöstä, voit tarvittaessa ottaa yhteyttä asianajajaan.

Lue lisää kaupallistettavan sisällön ehdoista.