Standaardbeleid instellen

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van YouTube Studio Content Manager. Hier vind je meer informatie over het algemene YouTube-beleid.

Als een situatie niet voldoet aan de voorwaarden van een aangepast beleid, wordt het standaardbeleid toegepast.

Zo past YouTube je standaard uploadbeleid toe op video's die je uploadt naar je kanalen. Content ID past je standaard overeenkomstbeleid toe bij het claimen van video's voor een item waarvoor geen aangepast overeenkomstbeleid is.

Als je een standaardbeleid instelt, kan content sneller worden geüpload en geclaimd. Je kunt een standaardbeleid instellen voor zowel uploads als overeenkomsten.

Als je geen standaard upload- of overeenkomstbeleid selecteert, wordt het vooraf ingestelde beleid Inkomsten genereren in alle landen toegepast.

Een standaardbeleid instellen

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Beleid  in het linkermenu.
  3. Zoek het beleid dat je als standaardbeleid wilt instellen.
    • De huidige standaard beleidsregels herken je aan het label Standaardupload
       en het label Standaardovereenkomst  naast de beleidsnamen.
  4. Klik in de rechterkolom op het dropdownmenu Actie selecteren .
  5. Selecteer Instellen als standaardupload of Instellen als standaardovereenkomst.
    • Naast het nieuwe standaardbeleid komt nu het label Standaardupload  of Standaardovereenkomst  te staan.