YouTube-praktijkgids

Hoe beleidsregels worden toegepast

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.
Als een video wordt geclaimd, past YouTube een beleid erop toe. Welk beleid YouTube toepast, is afhankelijk van:
  • hoe de claim is ingediend (door jou of door Content ID),
  • of een andere partner dezelfde video heeft geclaimd.

Claims ingediend door jou

Als je een video claimt die je hebt geüpload naar een kanaal dat van jou is, past YouTube het beleid toe dat is ingesteld als het standaard uploadbeleid. Meer informatie over standaard beleidsregels

Als je een video claimt met zoeken via omschrijving, kies je handmatig welk beleid aan de claim moet worden gekoppeld.

Claims ingediend door Content ID

Als Content ID een door gebruikers geüploade video claimt, past YouTube automatisch het overeenkomstbeleid op basis van referenties toe voor het item dat de claim doet.

Als er geen overeenkomstbeleid aan het item is gekoppeld, wordt het beleid toegepast dat is ingesteld als het standaard overeenkomstbeleid.

Je kunt het beleid voor een geclaimde video wijzigen op de pagina Geclaimde video's  in Studio Content Manager. Je kunt dit ook doen op de pagina Problemen   als je problemen met claims beoordeelt.

Claims ingediend door meerdere partners

Voor dezelfde video

Meerdere partners kunnen een geldige claim op dezelfde video in hetzelfde gebied hebben. De ene partner kan bijvoorbeeld het visuele gedeelte claimen en de andere partner het audiogedeelte.

Als meerdere partners een geldige claim op een video hebben en er dus meerdere beleidsregels van toepassing zijn, wordt het beleid met de meest beperkende actie toegepast.

Minst beperkend   Meest beperkend
Geen beleid Inkomsten genereren Monitoren Blokkeren Verwijderen

Als volgens het ene beleid bijvoorbeeld inkomsten mogen worden gegenereerd met de video en volgens een ander beleid de video moet worden geblokkeerd, wordt de video geblokkeerd.

Opmerking: Als de informatie over het eigendom ontbreekt voor een van de items met een claim op de video, wordt standaard de beleidsactie Bijhouden (eigenaar ontbreekt) toegepast.

• Voorbeeld: Als het item geen eigendomsgegevens voor Canada heeft, past YouTube het beleid Bijhouden (eigenaar ontbreekt) in Canada toe op video's die worden geclaimd op basis van het item.
  • Het meest beperkende beleid wordt dus toegepast. Daarom krijgt dit beleid voor bijhouden voorrang op andere beleidsregels voor het genereren van inkomsten die misschien van toepassing zijn op andere claims op de video's.

Voor hetzelfde item

Als verschillende partners in verschillende gebieden de rechten hebben op hetzelfde item, past YouTube het beleid toe van de partner die in dat land het item bezit.

Als verschillende partners in dezelfde gebieden de rechten hebben op hetzelfde item, past YouTube het beleid met de meest beperkende actie toe. Als beide partners hetzelfde beleid hebben, is het beleid dat wordt toegepast afhankelijk van of het item een muziekitem is of niet:

• Voor muziekitems: De opbrengst wordt apart gehouden. Zodra het geschil is opgelost, wordt de opbrengst uitbetaald aan de rechthebbende partij.
  • Voor items zonder muziek: Het beleid voor bijhouden wordt toegepast voor beide partners. Het beleid voor het genereren van inkomsten kan pas worden toegepast als het eigendomsconflict is opgelost.
Voorbeelden

In de onderstaande tabellen vind je voorbeelden van hoe beleidsregels worden toegepast op door gebruikers geüploade video's die overeenkomen met een item met gedeeld eigendom.

Eigendom in verschillende gebieden en verschillende beleidsregels:

Partner A Partner B
Heeft eigendom in: Verenigde Staten, Canada, Mexico Verenigd Koninkrijk
Overeenkomstbeleid ingesteld op: De content blokkeren Inkomsten genereren met de content
Beleid dat wordt toegepast:
  • Volgens het beleid van partner A worden door gebruikers geüploade video's die met dit item overeenkomen, geblokkeerd in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.
  • Volgens het beleid van Partner B worden door gebruikers geüploade video's die met het item overeenkomen, getoond met advertenties in het Verenigd Koninkrijk (VK).
  • Partner B krijgt de opbrengst uit weergaven in het Verenigd Koninkrijk.
  • Er is geen beleid voor de rest van de wereld.

Eigendom in verschillende gebieden en hetzelfde beleid:

Partner A Partner B
Heeft eigendom in: Verenigde Staten, Canada, Mexico Verenigd Koninkrijk
Overeenkomstbeleid ingesteld op: De content blokkeren in de Verenigde Staten, inkomsten genereren met de content in Canada en Mexico Inkomsten genereren met de content
Beleid dat wordt toegepast:
  • Volgens het beleid van partner A worden door gebruikers geüploade video's die overeenkomen met dit item, geblokkeerd in de Verenigde Staten en getoond met advertenties in Canada en Mexico. Partner A krijgt de opbrengst uit weergaven in Canada en Mexico.
  • Volgens het beleid van partner B worden door gebruikers geüploade video's die met dit item overeenkomen, getoond met advertenties in het Verenigd Koninkrijk (VK). Partner B krijgt de opbrengst uit weergaven in het Verenigd Koninkrijk.
  • Er is geen beleid voor de rest van de wereld.

Eigendom in hetzelfde gebied en verschillende beleidsregels:

Partner A Partner B
Heeft eigendom in: Verenigde Staten, Canada, Mexico Verenigde Staten
Overeenkomstbeleid ingesteld op: De content blokkeren in de Verenigde Staten, inkomsten genereren met de content in Canada en Mexico De content bijhouden
Beleid dat wordt toegepast:
  • Het beleid van Partner A wordt toegepast, omdat dit leidt tot de meest beperkende actie (blokkeren). Door gebruikers geüploade video's die overeenkomen met dit item, worden geblokkeerd in de Verenigde Staten.
  • Er is geen beleid voor de rest van de wereld.

Eigendom in hetzelfde gebied en hetzelfde beleid:

Partner A Partner B
Heeft eigendom in: Verenigde Staten Verenigde Staten
Overeenkomstbeleid ingesteld op: Inkomsten genereren met de content Inkomsten genereren met de content
Beleid dat wordt toegepast:
  • Voor muziekitems: De opbrengst wordt apart gehouden. Zodra het geschil is opgelost, wordt de opbrengst uitbetaald aan de rechthebbende partij.
  • Voor items zonder muziek: Het beleid voor bijhouden wordt toegepast voor beide partners. Het beleid voor het genereren van inkomsten kan pas worden toegepast als het eigendomsconflict is opgelost.
  • Er is geen beleid voor de rest van de wereld.