Käytäntöjen soveltaminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.
Kun videosta tehdään vaatimus, YouTube liittää siihen jonkin käytännön. Sovellettava käytäntö perustuu seuraaviin tekijöihin:
  • vaatimuksen tekijä (sinä tai Content ID)
  • mahdolliset muiden kumppaneiden vaatimukset samassa videossa.

Itse tekemäsi vaatimukset

Kun teet vaatimuksen omalle kanavallesi lataamastasi videosta, valitsemaasi oletuslatauskäytäntöä sovelletaan. Lue lisää oletuskäytännöistä.

Kun teet vaatimuksen kuvailevan haun avulla, valitset itse vaatimukseen liitettävän käytännön.

Content ID:n tekemät vaatimukset

Kun Content ID tekee vaatimuksen käyttäjän lataamasta videosta, siihen sovelletaan automaattisesti vaatimukseen liittyvän sisältökohteen viitteen osumakäytäntöä.

Jos sisältökohteelle ei ole valittu osumakäytäntöä, oletusarvoista osumakäytäntöä sovelletaan.

Voit muuttaa vaatimuksen kohteena olevaan videoon sovellettavaa käytäntöä Studio Content Managerin Vaatimuksen kohteena olevat videot ‑sivulla. Muuttaminen onnistuu myös vaatimusongelmien käsittelyn aikana Ongelmat ‑sivulla.

Useiden kumppanien tekemät vaatimukset

Samassa videossa

Useampi kuin yksi kumppani voi tehdä vaatimuksen samasta videosta samalla alueella. Esimerkiksi yksi kumppani voi tehdä vaatimuksen kuvasta ja toinen äänestä.

Kun useammalla kumppanilla on hyväksytty vaatimus videosta ja videoon sovelletaan näin useita hyväksyttyjä käytäntöjä, niistä rajoittavinta sovelletaan.

Vähiten rajoittava   Eniten rajoittava
Ei käytäntöä Kaupallista Seuraa Estä Poista

Jos esimerkiksi yksi käytäntö kaupallistaa videon ja toinen estää sen, video estetään.

Huom. Jos jollekin videon osaa vastaavalle sisältökohteelle ei ole määritetty omistajuustietoja oletuskäytäntö on Seuraa (omistaja puuttuu).

• Jos esimerkiksi omistajuustietoja ei ole määritetty Kanadassa, YouTube soveltaa tällä alueella käytäntöä Seuraa (omistaja puuttuu) videoihin, joista on tehty vaatimus jonkin sisältökohteen osalta.
  • Koska rajoittavinta käytäntöä sovelletaan, tämä seurantakäytäntö menee videoihin kohdistuvien muiden vaatimusten mahdollisten kaupallistamiskäytäntöjen edelle.

Samassa sisältökohteessa

Jos eri kumppaneilla on omistajuus samaan sisältökohteeseen eri alueilla, kullakin alueella sovelletaan sen kumppanin käytäntöä, joka sisältökohteen kyseisellä alueella.

Jos eri kumppaneilla on omistajuus samaan sisältökohteeseen samalla alueella, rajoittavinta käytäntöä sovelletaan. Jos kumppaneilla on sama käytäntö, sovellettava käytäntö riippuu siitä, onko kyseessä musiikkisisältökohde vai ei.

• Musiikkisisältökohteet: Tulot asetetaan sivuun ja kiistan käsittelyn jälkeen ne maksetaan sille osapuolelle, joka ratkaisun perusteella on niihin oikeutettu.
  • Muut kuin musiikkisisältökohteet: Seurantakäytäntöä sovelletaan molemmille kumppaneille. Kaupallistamiskäytäntöä ei voi soveltaa, ellei omistajuusristiriitaa ratkaista.
Esimerkkejä

Seuraavissa taulukoissa on esimerkkejä siitä, miten käytäntöjä sovelletaan käyttäjien lataamiin videoihin, joissa on vastaavuus jaetun omistajuuden sisältökohteeseen.

Omistajuus eri alueilla ja eri käytännöt:

Kumppani A Kumppani B
Omistusalueet: Yhdysvallat, Kanada, Meksiko Yhdistynyt kuningaskunta
Osumakäytäntö: Estä sisältö. Kaupallista sisältö
Sovellettava käytäntö:
  • Kumppanin A käytännön mukaisesti sisältökohdetta vastaavat käyttäjien lataamat videot estetään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.
  • Kumppanin B käytännön mukaan sisältökohdetta vastaavissa käyttäjien lataamissa videoissa näkyy mainoksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
  • Kumppani B saa tulot Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevista katselukerroista.
  • Muuhun maailmaan ei sovelleta mitään käytäntöjä.

Omistajuus eri alueilla ja sama käytäntö:

Kumppani A Kumppani B
Omistusalueet: Yhdysvallat, Kanada, Meksiko Yhdistynyt kuningaskunta
Osumakäytäntö: Estä sisältö Yhdysvalloissa, kaupallista sisältö Kanadassa ja Meksikossa Kaupallista sisältö
Sovellettava käytäntö:
  • Kumppanin A käytännön mukaisesti sisältökohdetta vastaavat käyttäjien lataamat videot estetään Yhdysvalloissa ja niissä näkyy mainoksia Kanadassa ja Meksikossa. Kumppani A saa tulot Kanadasta ja Meksikosta tulevista katselukerroista.
  • Kumppanin B käytännön mukaisesti sisältökohdetta vastaavissa käyttäjien lataamissa videoissa näkyy mainoksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Kumppani B saa tulot Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevista katselukerroista.
  • Muuhun maailmaan ei sovelleta mitään käytäntöjä.

Omistajuus samalla alueella ja eri käytännöt:

Kumppani A Kumppani B
Omistusalueet: Yhdysvallat, Kanada, Meksiko Yhdysvallat
Osumakäytäntö: Estä sisältö Yhdysvalloissa, kaupallista sisältö Kanadassa ja Meksikossa Seuraa sisältöä
Sovellettava käytäntö:
  • Kumppanin A käytäntöä sovelletaan, koska se on rajoittavin (Estä). Sisältökohdetta vastaavat käyttäjien lataamat videot estetään Yhdysvalloissa.
  • Muuhun maailmaan ei sovelleta mitään käytäntöjä.

Omistajuus samalla alueella ja sama käytäntö:

Kumppani A Kumppani B
Omistusalueet: Yhdysvallat Yhdysvallat
Osumakäytäntö: Kaupallista sisältö Kaupallista sisältö
Sovellettava käytäntö:
  • Musiikkisisältökohteet: Tulot asetetaan sivuun ja kiistan käsittelyn jälkeen ne maksetaan sille osapuolelle, joka ratkaisun perusteella on niihin oikeutettu.
  • Muut kuin musiikkisisältökohteet: Seurantakäytäntöä sovelletaan molemmille kumppaneille. Kaupallistamiskäytäntöä ei voi soveltaa, ellei omistajuusristiriitaa ratkaista.
  • Muuhun maailmaan ei sovelleta mitään käytäntöjä.