Guia d'operacions de YouTube

Com s'apliquen les polítiques

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.
Quan es reclama un vídeo, YouTube l'associa amb una política, la qual depèn de:
  • Com es fa la reclamació (si l'has creat tu o Content ID).
  • Si un altre partner ha reclamat el mateix vídeo.

Reclamacions fetes per tu

Quan reclames un vídeo que has penjat en un canal de què ets propietari, s'aplica la política que tens definida com a política de pujades predeterminada. Obtén més informació sobre les polítiques predeterminades.

Quan reclames un vídeo mitjançant la cerca descriptiva, selecciones manualment quina política vols associar a la reclamació.

Reclamacions fetes per Content ID

Quan Content ID reclama un vídeo penjat per un usuari, utilitza automàticament la política de coincidència de referència del recurs que fa la reclamació.

Si el recurs no té cap política de coincidència associada, s'aplica la política que tens definida com a política de coincidència predeterminada.

Pots canviar la política associada a un vídeo reclamat a la pàgina Vídeos reclamats del Gestor de continguts de Studio. També pots fer-ho a la pàgina Problemes quan revisis els problemes relacionats amb les reclamacions.

Reclamacions fetes per diversos partners

Al mateix vídeo

És possible que diversos partners tinguin una reclamació vàlida del mateix vídeo al mateix territori. Per exemple, un partner pot reclamar-ne la part visual i un altre, la d'àudio.

Quan diversos partners tenen reclamacions vàlides d'un vídeo i, per tant, hi ha diverses polítiques vàlides, s'aplicarà la política més restrictiva.

Menys restrictiva   Més restrictiva
Cap política Monetitza Seguiment Bloqueja Retirada

Per exemple, si una política permet monetitzar el vídeo i una altra el bloqueja, el vídeo es bloquejarà.

Nota: si un dels recursos que reclama un vídeo no conté informació de propietat, l'acció de política predeterminada és Seguiment (falta el propietari).

• Exemple: si el recurs no té dades de propietat per al Canadà, YouTube aplica la política Seguiment (falta el propietari) en aquest país per als vídeos reclamats a partir del recurs.
  • Com que s'aplica la política més restrictiva, aquesta política de seguiment té prioritat sobre qualsevol política de monetització d'altres reclamacions associades als vídeos.

Al mateix recurs

Si diversos partners tenen drets sobre el mateix recurs en diversos territoris, s'aplica la política del partner que és propietari del recurs al país en qüestió.

Si diversos partners tenen drets sobre el mateix recurs en els mateixos territoris, s'aplica la política més restrictiva. Si tots dos partners tenen la mateixa política, la que s'aplica depèn de si és un recurs musical o no musical:

• En el cas dels recursos musicals, els ingressos es retenen per separat i, un cop es resol la impugnació, s'abonen a la part que correspon.
  • En el cas dels recursos no musicals, s'aplica la política de seguiment per part de tots dos partners. La política de monetització no es pot aplicar fins que no es resol el conflicte de propietat.
Exemples

A les taules següents es mostren exemples de com s'apliquen les polítiques als vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb un recurs de propietat compartida.

Propietat en diversos territoris i polítiques diferents:

Partner A Partner B
Té la propietat a: Canadà, Estats Units i Mèxic. Regne Unit.
La política de coincidència està definida com a: Bloqueja el contingut. Monetitza el contingut.
Quina política s'aplica:
  • Segons la política del partner A, els vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb aquest recurs es bloquegen al Canadà, als Estats Units i a Mèxic.
  • Segons la política del partner B, els vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb el recurs es mostren amb anuncis al Regne Unit.
  • El partner B obté els ingressos de les visualitzacions provinents del Regne Unit.
  • A la resta del món no s'aplica cap política.

Propietat en diversos territoris i mateixa política:

Partner A Partner B
Té la propietat a: Canadà, Estats Units i Mèxic. Regne Unit.
La política de coincidència està definida com a: Bloqueja el contingut als Estats Units. Monetitza el contingut al Canadà i a Mèxic. Monetitza el contingut.
Quina política s'aplica:
  • Segons la política del partner A, els vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb aquest recurs es bloquegen als Estats Units i es mostren amb anuncis al Canadà i a Mèxic. El partner A obté els ingressos de les visualitzacions provinents del Canadà i de Mèxic.
  • Segons la política del partner B, els vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb aquest recurs es mostren amb anuncis al Regne Unit. El partner B obté els ingressos de les visualitzacions provinents del Regne Unit.
  • A la resta del món no s'aplica cap política.

Propietat al mateix territori i polítiques diferents:

Partner A Partner B
Té la propietat a: Canadà, Estats Units i Mèxic. Estats Units.
La política de coincidència està definida com a: Bloqueja el contingut als Estats Units. Monetitza el contingut al Canadà i a Mèxic. Fes un seguiment del contingut.
Quina política s'aplica:
  • S'aplica la política del partner A perquè és la més restrictiva (bloquejar el contingut). Els vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb aquest recurs es bloquegen als Estats Units.
  • A la resta del món no s'aplica cap política.

Propietat al mateix territori i mateixa política:

Partner A Partner B
Té la propietat a: Estats Units. Estats Units.
La política de coincidència està definida com a: Monetitza el contingut. Monetitza el contingut.
Quina política s'aplica:
  • En el cas dels recursos musicals, els ingressos es retenen per separat i, un cop es resol la impugnació, s'abonen a la part que correspon.
  • En el cas dels recursos no musicals, s'aplica la política de seguiment per part de tots dos partners. La política de monetització no es pot aplicar fins que no es resol el conflicte de propietat.
  • A la resta del món no s'aplica cap política.