Upload og gør krav på dine videoer

Funktioner, der er beskrevet i denne artikel, gælder kun for brugere af YouTube Studio CMS. Du kan få generelle oplysninger om upload af videoer til YouTube her.

YouTube tilbyder flere metoder til upload af videoer. For kanaler, der er knyttet til en CMS-konto, omfatter upload af en video også angivelse af politikker, angivelse af ejerskab og oprettelse af et aktiv.

Du skal eje rettighederne eller have de nødvendige licenser til rettighederne til enhver video, du uploader til YouTube.

Upload dine videoer

Hvis din kanal er knyttet til en CMS-konto, kan du følge vejledningen nedenfor for at uploade videoer fra studio.youtube.com.

Bemærk! Denne uploadproces er anderledes, når du uploader videoer via andre metoder til indholdslevering.
1. Vælg en fil, og angiv oplysningerne
  1. Log ind på YouTube Studio som den kanal, der er knyttet til din CMS-konto.
  2. Øverst til højre skal du klikke på OPRET og så Upload videoer.
  3. Klik på VÆLG FILER, eller træk og slip de videofiler, som du vil uploade.
  4. Når siden Oplysninger vises, skal du føje en titel og en beskrivelse til din video.
  5. Vælg, om din video er lavet til børn.
  6. Klik på VIS MERE for at angive flere oplysninger, f.eks. betalt promovering, tags og undertekster.
  7. Klik på NÆSTE.
Når du har klikket på NÆSTE på siden Oplysninger, vises siden Administration af rettigheder.
2. Angiv politikker
  1. På siden Administration af rettigheder under Politikker, der gælder for din egen video skal du klikke på Uploadpolitik  og vælge uploadpolitikken.
    • Din standarduploadpolitik er allerede valgt. Hvis du ikke har en standarduploadpolitik, vælges Spor i alle lande.
    • Rullelisten Uploadpolitik fjerner alle politikker med kriterier for automatiske krav. Vælg en anden politik for at tilsidesætte din standarduploadpolitik.
  2. I sektionen Politikker, der gælder for kopier af din video skal du klikke på Matchpolitik  og vælge matchpolitikken.
    • For at aktivere Content ID-matchning for denne video skal du klikke på afkrydsningsfeltet Aktivér Content ID-matchning og vælge en matchpolitik fra rullelisten.
    • Hvis du ikke er registreret til Content ID, vises disse indstillinger ikke. Få flere oplysninger om kvalificering til Content ID.
    • Hvis din video er for kort til Content ID, vises meddelelsen: "Videoen er for kort til Content ID-matchning".
3. Angiv ejerskab
  1. På siden Administration af rettigheder under Ejerskab skal du vælge Globalt (standardindstilling) eller Specifikke områder.
  2. Hvis du har valgt Specifikke områder, skal du vælge Ejer i de valgte områder eller Ejer overalt undtagen de valgte områder. Angiv derefter områderne i tekstfeltet.
    • Hvis du vil blokere din video uden for de områder, hvor du ejer den, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Bloker videoen i områder, hvor du ikke ejer rettighederne til den. Få flere oplysninger.
4. Opret et aktiv
  1. På siden Administration af rettigheder skal du klikke på Aktivtype under Oplysninger om aktiv og vælge den aktivtype, der skal oprettes for denne video. Få flere oplysninger om aktivtyper.
  2. I feltet Aktivtitel skal du angive titlen på dit aktiv.
    • Bemærk! Du kan ikke ændre aktivtypen, når du først har klikket på Gem ændringer.
  3. Du kan også tilføje et tilpasset id, en aktivbeskrivelse og noter i de resterende felter.
  4. Klik på NÆSTE.
Når  oplysningerne om ejerskab og aktiv er gemt, kan du foretage ændringer fra siden Aktiver i Studio CMS. Få flere oplysninger.
5. Gennemfør resterende trin

Når du har udfyldt sektionerne Info og Administration af rettigheder, skal du fortsætte gennem de resterende trin i uploadprocessen.

Du kan bruge oplysningerne her som en vejledning til de resterende sektioner: Videoelementer, Tjek og Synlighed.

Hvis du vil gennemse din video, før den bliver udgivet, skal du i sektionen Synlighed angive videoen som Privat, Skjult eller Planlagt. Hvis videoens adgangsindstilling er Offentlig, udgiver YouTube din video, når du har klikket på GEM, og filen er færdigbehandlet.

Gør krav på tidligere uploadede videoer

Hvis du allerede har uploadet en video, kan du gøre krav på den efterfølgende ved at vælge en uploadpolitik fra Studio CMS.

Gør krav på en tidligere uploadet video

1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Videoer i menuen til venstre.
  3. Klik på den video, du vil gøre krav på.
  4. Vælg fanen Administration af rettigheder .
  5. Klik på Uploadpolitik , og vælg den uploadpolitik, der skal knyttes til denne video.
    • Der kan være færre politikker på denne liste, fordi matchpolitikker med betingelser om Content ID-matchning ikke kan indstilles som uploadpolitikker. Få flere oplysninger.
  6. Klik på ANVEND.
  7. Klik på GEM.

Gør krav på flere tidligere uploadede videoer på én gang

1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Videoer i menuen til venstre.
  3. Markér afkrydsningsfelterne ud for de videoer, du vil gøre krav på.
  4. I det øverste banner skal du klikke på Rediger  og så Uploadpolitik.
  5. Klik på Uploadpolitik , og vælg den uploadpolitik, der skal knyttes til disse videoer.
  6. Klik på ANVEND.
  7. Klik på OPDATER VIDEOER.