Upphovsrättsproblem med livestreamar och Hangouts On Air

Alla direktsändningar genomsöks efter innehåll från tredje part. Om tredjepartsinnehåll identifieras kan direktsändningen ersättas av en platshållarbild tills inget innehåll från tredje part längre hittas. I vissa fall kan direktsändningen stängas av. Direktsändningar och Hangouts On Air kan också stängas av om de får en upphovsrättsvarning eller en varning angående mötesplatsens riktlinjer.

Om din livestream eller Hangout On Air stoppas kan du snabbt kontrollera om du har fått en varning genom att titta på kontots status och funktioner.

Så här ser du om direktsändningen har blivit avstängd

Om en direktsändning har stängts av utan att du har fått någon varning har systemet identifierat upphovsrättsskyddat innehåll som ägs av en tredje part i ditt videoklipp.

Innan direktsändningen stängs av eller ersätts med en platshållarbild får du en varning om att sluta sända det tredjepartsinnehåll som identifierades av systemet. Om du följer varningen får du fortsätta med sändningen. Om det finns upphovsrättsskyddat innehåll kvar i sändningen stängs den av helt eller tillfälligt, och du kan förlora tillgång till livestreaming och Hangouts On Air.

Så här livestreamar du tredjepartsinnehåll när du har licensierat rättigheterna

Tänk på att direktsändningen kan stoppas även om du har licens för det aktuella tredjepartsinnehållet, och till och med om du har begränsat sändningen till ett område där du äger alla rättigheter som krävs.

Om en rättighetsinnehavare har gjort anspråk på innehåll i ditt videoklipp via Content ID kan du be rättighetsinnehavaren att placera din kanal på en vitlista för att underlätta framtida direktsändningar.

Content ID-anspråk på arkiverade direktsändningar

Content ID-anspråk görs bara när du är klar med direktsändningen om du väljer att arkivera videoklippet. Läs mer om Content ID-anspråk.