Upphovsrättsproblem med livestreamar och Hangouts On Air

Alla direktsändningar genomsöks efter innehåll från tredje part. Det kan vara upphovsrättsskyddat material i form av andra sändningar, exempelvis sportevenemang. Om tredjepartsinnehåll identifieras kan direktsändningen ersättas av en platshållarbild tills inget innehåll från tredje part längre hittas. I vissa fall kan direktsändningen stängas av. Livestreamar och Hangouts On Air kan också stängas av om de får en upphovsrättsvarning eller en varning om brott mot communityns riktlinjer.

Innan direktsändningen stängs av eller ersätts med en stillbild får du en varning där du ombeds att sluta sända tredjepartsinnehållet som systemet har identifierat. Om du följer denna varning och löser problemen får sändningen fortsätta. Om det finns innehåll från tredje part kvar i sändningen stängs din livestream av helt eller tillfälligt. Du kan även förlora åtkomsten till livestreaming och Hangouts on Air.

Om din livestream eller Hangout On Air stoppas kan du snabbt kontrollera om du har fått en varning genom att titta på Kontots status och funktioner.

Återställa åtkomst till livestreaming

Om du förlorar åtkomst till livestreaming kan du se orsaken till begränsningen i kontots kanalinställningar. Din åtkomst till den här funktionen kan återställas om du löser de problem som orsakar begränsningen. Läs mer om att lösa begränsningar för livestreaming.

Så här livestreamar du tredjepartsinnehåll när du har licensierat rättigheterna

Tänk på att direktsändningen kan stoppas även om du har licens för det aktuella tredjepartsinnehållet, och till och med om du har begränsat sändningen till ett område där du äger alla rättigheter som krävs.

Om en rättighetsinnehavare har gjort anspråk på innehåll i din video via Content ID kan du be rättighetsinnehavaren att placera din kanal på en vitlista för att underlätta framtida direktsändningar.

Content ID-anspråk på arkiverade direktsändningar

Content ID-anspråk görs bara när du är klar med livesändningen om du väljer att arkivera videon. Läs mer om Content ID-anspråk.