Auteursrechtproblemen bij livestreams

Alle livestreams worden gescand op overeenkomsten met content van derden, inclusief auteursrechtelijk beschermde content in de vorm van een andere live uitzending.

Als content van derden wordt gevonden, kan je livestream worden vervangen door een tijdelijke afbeelding. Je krijgt een waarschuwing en wordt gevraagd te stoppen met het streamen van de content van derden. Als je ingaat op deze waarschuwing en de problemen oplost, mag je doorgaan met de stream.

Als er content van derden in je stream blijft voorkomen, wordt je livestream tijdelijk onderbroken of beëindigd. Je stream kan ook worden beëindigd als je een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht of schending van de communityrichtlijnen krijgt.

Toegang tot livestreaming herstellen

Als je livestream is gestopt, kijk je in het YouTube Studio-dashboard of je waarschuwingen hebt ontvangen. Als je de genoemde problemen oplost, kan je toegang tot livestreaming worden hersteld. Bekijk meer informatie over hoe je beperkingen op livestreaming oplost.

Livestream met gelicentieerde content van derden

Als je gelicentieerde content van derden wilt gebruiken in je stream, vraag je de eigenaar van de content of deze je kanaal op de toelatingslijst voor Content ID wil zetten.

Als je kanaal niet aan de toelatingslijst is toegevoegd, kan je livestream worden onderbroken, ook al heb je een licentie voor de content van derden. De stream kan dan ook worden onderbroken als je de stream hebt beperkt tot de territoriums waarvoor je de nodige rechten voor de content hebt.

Content ID-claims voor gearchiveerde livestreams

Content ID-claims kunnen pas worden ingediend nadat je je livestreams hebt voltooid, als je ervoor kiest de video te archiveren. Meer informatie over Content ID-claims