Tools voor bulkbeheer van videocampagnes

Opmerking: Als u een manageraccount op het hoogste niveau heeft met meerdere submanageraccounts met verschillende klantaccounts, zijn bulkacties die eigendom van de beheerder op het hoogste niveau zijn, alleen zichtbaar voor dat account en niet voor submanager- of klantaccounts.

Met de Google Ads-tools voor bulkbeheer kunt u efficiënt en bulksgewijs videocampagnes en -advertenties maken en beheren en hierover rapporteren. Dit zijn enkele tools die we aanbieden:

• Bulkuploads: Hiermee maakt en bewerkt u honderden videocampagnes tegelijk in plaats van een voor een. U downloadt een spreadsheet van uw campagnes, advertentiegroepen of advertenties. Hierin kunt u offline wijzigingen aanbrengen. Vervolgens uploadt u de spreadsheet weer naar uw account.
  • Bulksgewijs in-line bewerken: Gebruik het dropdownmenu Bewerken op de pagina's Campagnes, Advertentiegroepen en Advertenties om meer dan één element tegelijk aan te passen in uw account. Met bulksgewijs bewerken bespaart u tijd, doordat u tegelijkertijd meerdere items in één campagne of in meerdere campagnes kunt updaten. Als u op de menuoptie Recente bulkbewerkingen klikt, ziet u de wijzigingen die in de afgelopen 90 dagen in uw account hebben plaatsgevonden.
  • Geautomatiseerde regels: Hiermee brengt u automatisch wijzigingen aan in uw account (bijvoorbeeld in biedingen, budgetten en statussen) op basis van door u opgegeven criteria. Zo kunt u bijvoorbeeld automatisch wijzigingen in de status en CPV-biedingen van uw videoadvertenties doorvoeren, onder de voorwaarden die u selecteert.
  • Rapportage in manageraccounts: In de optie Rapporten, onder het rapportage-icoon  in een manageraccount, kunt u een reeks prestatierapporten maken, downloaden en beheren voor al uw beheerde accounts. Als u wilt zien hoe uw videocampagnes presteren, kunt u aan deze rapporten statistieken toevoegen, zoals weergaven en weergavepercentage. U kunt ook filteren op het campagnetype Video om het bereik nog verder te verfijnen.
  • Google Ads Editor: U kunt videocampagnes maken en bewerken met Google Ads Editor.
  • Google Ads-scripts: U kunt acties in uw Google Ads-account automatiseren met behulp van JavaScript-code. Gebruik scripts om biedingen te wijzigen, advertentiegroepen te onderbreken, items in uw account te beheren en nog veel meer. Meer informatie

Bulkuploads

Als u een spreadsheet downloadt met daarin alle elementen van uw videocampagnes, -advertentiegroepen of -advertenties, kunt u deze elementen snel en bulksgewijs maken, bewerken, toevoegen of verwijderen. Zodra u de bijgewerkte spreadsheet heeft geüpload, zijn de wijzigingen direct zichtbaar in uw account. Meer informatie over wijzigingen aanbrengen met bulkuploads

Bulksgewijs in-line bewerken

Met de functie voor bulksgewijs in-line bewerken kunt u op grote schaal wijzigingen aanbrengen in uw videocampagnes, -advertentiegroepen en -advertenties.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Bulksgewijs in-line bewerkingen uitvoeren in videocampagnes, -advertenties of -instellingen
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes, Advertentiegroepen of Advertenties.
Opmerking: U vindt uw videocampagnes bij uw andere campagnetypen (indien van toepassing) in het dropdownmenu Alle campagnes. U kunt dit dropdownmenu gebruiken om alleen uw videocampagnes te bekijken. Dit doet u door Videocampagnes te selecteren.
  1. Vink de selectievakjes aan naast de items in de tabel die u wilt bewerken en klik vervolgens op Bewerken.
  2. Selecteer in het menu Bewerken de opties voor de elementen die u wilt bewerken (bijvoorbeeld biedingen, advertenties of targetingmethoden).

Opmerking: De menuoptie Recente bulkbewerkingen geeft de wijzigingen aan die in de afgelopen 90 dagen in uw account hebben plaatsgevonden. De optie Recente bulkbewerkingen staat alleen in het menu Bewerken op de pagina's Campagnes, Advertentiegroepen en Advertenties.

Geautomatiseerde regels

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Met geautomatiseerde regels kunt u tijd besparen omdat u uw videocampagnes minder vaak hoeft te controleren en minder vaak handmatige wijzigingen hoeft door te voeren. Met geautomatiseerde regels kunt u diverse taken uitvoeren, zoals:

• uw videoadvertenties inplannen voor weergave op bepaalde tijdstippen,
  • biedingen aanpassen op basis van het tijdstip, het seizoen of andere variabele omstandigheden.

Houd rekening met het volgende

Het systeem is slim, maar niet zo slim als u. Stel dus redelijke limieten in voor uw regels en bekijk op gezette tijden uw logboeken, zodat u zeker weet dat de acties die door de regels worden uitgevoerd, gebaseerd zijn op voldoende gegevens.

Geautomatiseerde regels maken voor uw videocampagnes, -advertentiegroepen of -advertenties
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties en klik dan op het dropdownmenu Automatiseren.
  4. Selecteer een van de regels in het menu Automatiseren.
  5. Geef uw regelcriteria en eventuele voorwaarden op om te bepalen wanneer de regel moet worden geactiveerd.
  6. Selecteer in het menu Frequentie hoe vaak u de regel wilt uitvoeren (bijvoorbeeld dagelijks of slechts eenmalig op een specifieke datum en tijd) en de periode waarin u uw voorwaarden wilt evalueren. Geef uw regel een naam en geef aan hoe u wilt worden geïnformeerd wanneer de regel wordt uitgevoerd.
  7. Klik op de knop Voorbeeld van resultaten bekijken om te controleren of u de regel naar wens heeft ingesteld. Het bekijken van een voorbeeld dient slechts ter verificatie. Er worden geen permanente wijzigingen in uw account aangebracht.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Nadat u uw regel heeft gemaakt, is het belangrijk dat u de regel blijft controleren om er zeker van te zijn dat deze op de gewenste manier functioneert. Als u uw regels wilt beheren, selecteert u in het dropdownmenu Automatiseren de optie Regels beheren. Daar ziet u een lijst met uw regels. Deze kunt u onderbreken, inschakelen of verwijderen (in de kolom Status) of bewerken (in de kolom Acties).
  10. Telkens wanneer een regel wordt uitgevoerd, wordt dit vermeld in de tabel met logbestanden. Klik op Details weergeven om specifieke informatie weer te geven over wat er door de diverse regels is gewijzigd.

Rapportage in manageraccounts

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

In een manageraccount kunt u een prestatierapport uitvoeren over al uw beheerde video-accounts.

Een prestatierapport maken in een manageraccount voor alle videocampagnes in alle accounts
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Klik op het rapporticoon  en daarna op Vooraf gedefinieerde rapporten > Basis > Campagne.
  5. Klik op het filtericoon pictogram Filter naast Campagnetype en selecteer Video.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Klik op het downloadicoon Download en selecteer het gewenste bestandstype.

Het rapport wordt nu naar uw computer gedownload.

Videocampagnes maken en bewerken met behulp van Google Ads Editor

Met Google Ads Editor kunt u videocampagnes maken of beheren en de instellingen van uw videocampagnes bewerken. Met TrueView- en bumpervideoadvertenties kunt u uw klanten op een interactieve manier aanspreken op YouTube en internet. Campagnes van het type Winkelen met TrueView en Mobiele-app-installatie, en overlays met call-to-action worden niet ondersteund.

Een videocampagne maken

1. Selecteer in het accountoverzicht het account waarin u een videocampagne wilt maken.
  2. Selecteer in de lijst met typen de optie Campagnes.
  3. Klik boven de gegevensweergave op Campagne toevoegen.
  4. Selecteer de nieuwe campagne in de gegevensweergave.
  5. Selecteer in het dropdownmenu Campagnetype in het bewerkingspaneel de optie Video.

Een videocampagne bewerken

1. Selecteer in het accountoverzicht het account met de campagne die u wilt bewerken.
  2. Selecteer in de lijst met typen de optie Campagnes.
  3. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.

U kunt nu de instellingen wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld contentuitsluitingen toevoegen om aan te geven waar u uw advertenties niet wilt weergeven.

1. Als u contentuitsluitingen wilt toevoegen, klikt u in het gedeelte Contentuitsluitingen op Bewerken.
  2. Selecteer de categorieën websites, content of advertentieplaatsingen waar u uw advertenties niet wilt weergeven.
  3. Klik op OK.

U kunt uw netwerkinstellingen wijzigen door op Video-instellingen te klikken en vervolgens Zoeken op YouTube, YouTube-video's of Videopartners opnemen te selecteren. Ook kunt u uw biedstrategie op Handmatige CPV instellen. Dit doet u via het dropdownmenu in het gedeelte Biedstrategie.

Advertentiegroepen maken of bewerken

1. Selecteer in het accountoverzicht het account met de campagne die u wilt bewerken.
  2. Selecteer in de lijst met typen de optie Advertentiegroepen.
  3. Klik op Advertentiegroep toevoegen als u een nieuwe advertentiegroep wilt maken of selecteer de bestaande advertentiegroep die u wilt bewerken.

U kunt nu de diverse velden bewerken, waaronder Bodaanpassing voor populairste content. Hiermee kunt u bodaanpassingen instellen voor content die volgens ons systeem populairder is, meer vertoningen per dag en meer verkeer krijgt, en waarmee gebruikers meer engagement hebben.

Als u een nieuwe advertentiegroep maakt, kunt u een keuze maken uit 2 advertentietypen: InStream of In-display.

Advertenties maken en bewerken

1. Selecteer in het accountoverzicht het account met de campagne die u wilt bewerken.
  2. Selecteer in de lijst met typen de optie Advertenties en componenten.
  3. Selecteer TrueView in-stream-videoadvertenties als u In-stream heeft ingesteld als type voor uw advertentiegroep. Als u uw advertentiegroep heeft ingesteld op In-display, selecteert u TrueView In-display-videoadvertenties.
  4. U kunt de velden in het bewerkingspaneel, zoals de video-ID, de uiteindelijke URL en de status, bewerken. Ook kunt u een afbeelding voor uw advertentie uploaden. Dit doet u door in het gedeelte Begeleidende banner op Afbeelding kiezen te klikken.

Houd er rekening mee dat de gekozen advertentie-indeling moet overeenkomen met het type advertentiegroep. Als u bijvoorbeeld een InStream-advertentiegroep heeft, kan deze alleen InStream-advertenties bevatten.