Titta på filmer och tv-program i HD eller 4K på YouTube

Alla filmer och tv-program på YouTube är tillgängliga i standardupplösning. Vi erbjuder vissa titlar i hög upplösning (HD) eller ultrahög 4K-upplösning (UHD). Våra licensavtal för Studio anger om HD- eller UHD-uppspelning är tillgängligt på enheten. Vi arbetar hårt för att utöka vårt utbud av HD- och UHD-titlar till din favoritenhet.

Obs!
  • I vissa fall kan du köpa eller hyra HD/UHD-versionen av en video på en enhet eller i en webbläsare som inte har stöd för uppspelning i HD eller UHD. Du kan fortfarande titta på innehållet i lägre kvalitet på enheten, eller titta på innehållet i HD/UHD på en annan kompatibel enhet.

Vad är HD?

HD (High Definition) är videor i högre kvalitet än SD (Standard Definition). I HD blir bilden skarpare än i SD. På YouTube innebär HD att en video har mellan 720 och 1 080 linjer i vertikal upplösning. Det visas som 720p eller 1080p i kvalitetsinställningarna i YouTube-spelaren. Det kan jämföras med 360 eller 480, som är det vanliga för SD.

Vad är UHD?

4K UHD (eller Ultra High Definition) är video i högre kvalitet än HD. I UHD blir bilden skarpare än i HD. På YouTube innebär UHD att en video har mellan 2 160 och 3 840 linjer i vertikal upplösning (jämfört med 720 eller 1 080 i HD). Information om videokvalitet finns i YouTubes videospelare.

Titta på HD-videor på YouTube

Om en video är tillgänglig i HD kan du välja Inställningar och ändra kvaliteten. Om en titel inte är tillgänglig i HD spelas den i stället upp i SD.

Du kan titta på videor i HD-kvalitet (om det är tillgängligt) genom att använda den senaste versionen av YouTube på:

• iPhone och iPad
  • De flesta HD-kompatibla Android-enheterna
  • Vissa smart-tv-modeller från 2013 och senare
  • Android TV/Google TV
  • Chromecast
  • Apple TV
  • Xbox One och senare
  • PlayStation 3 och senare
  • Roku

Titta på 4K UHD-videor på YouTube

Du kan titta på köpta videor i 4K UHD med YouTube-appen på kvalificerade smart-tv:ar och Android TV:ar, eller med en Chromecast Ultra.

Uppspelning i UHD kräver en snabbare internetanslutning än HD- eller SD-kvalitet eftersom YouTube måste bearbeta mer data. En stabil nedladdningshastighet på minst 15 mbit/s krävs för att streama UHD-titlar. Om bandbredden inte räcker till kan filmen spelas upp i HD eller SD.