Se filmer og TV-programmer i HD eller UHD

Alle filmer og TV-programmer på YouTube er tilgjengelige i SD (standard oppløsning), mens enkelte videoer også er tilgjengelige i HD eller 4K UHD (høy eller svært høy oppløsning). Vi tilbyr HD- og UHD-avspilling i samsvar med studiolisensavtalene våre, og det er disse avtalene som avgjør om HD- eller UHD-avspilling er tilgjengelig på en bestemt enhet. Vi jobber med å gjøre flere HD- og UHD-videoer tilgjengelige på populære enheter.

Hva er HD?

HD (høy oppløsning) viser til videoer av høyere kvalitet enn SD (standard oppløsning). På YouTube er HD en indikasjon på at en video har en vertikal oppløsning på mellom 720 og 1080 linjer (vises som 720p eller 1080p i kvalitetsinnstillingene i YouTube-spilleren), sammenlignet med 360 eller 480, som er vanlig for SD. Dette betyr at bildet er skarpere i HD enn i SD.

Hva er UHD?

4K UHD (ultrahøy oppløsning) viser til videoer av høyere kvalitet enn HD. På YouTube er UHD en indikasjon på at en video har en vertikal oppløsning på mellom 2160 og 3840 linjer (sammenlignet med 720 eller 1080, som er vanlig for HD). Dette betyr at bildet er skarpere i UHD enn i HD. Du kan se informasjon om videokvaliteten i YouTube-videospilleren.

Se HD-videoer på YouTube

Hvis en video er tilgjengelig i HD, kan du velge Innstillinger på menylinjen nederst i nettspilleren (på datamaskin) eller Mer på mobilenheten og endre kvaliteten til 720p. For enkelte videoer kan du også velge 1080p. Hvis en video ikke er tilgjengelig i HD, spilles den av i SD i stedet.

HD er alltid tilgjengelig på:

Merk: I enkelte tilfeller kan du få kjøpt eller leid HD-versjonen av en video på en enhet eller i en nettleser som ikke støtter HD-avspilling. Vi kan bare garantere at HD-avspilling er tilgjengelig på enhetene ovenfor. Hvis du har kjøpt en video i HD-format og enheten din ikke er kompatibel, kan du fortsatt spille den av i SD-format.

Se 4K UHD-videoer på YouTube

Du kan se filmer du har kjøpt i 4K UHD-kvalitet, via YouTube-appen på kompatible smart-TV-er og Android TV-er eller med Chromecast Ultra (med 4K-skjermer som støtter HDCP 2.2).

Merk at du må ha raskere internettilkobling for å kunne spille av UHD-videoer sammenlignet med HD- eller SD-videoer. Dette er fordi det må strømmes mye mer data. Hvis du vil strømme UHD-videoer, må du ha en stabil nedlastingshastighet på minst 15 megabit per sekund. Hvis du ikke har sterk båndbredde, kan videoen din bli spilt av i HD- eller SD-kvalitet i stedet.