Se filmer og TV-programmer i HD eller 4K på YouTube

Alle filmer og TV-serier på YouTube er tilgjengelige i standard oppløsning. Enkelte videoer er også tilgjengelige i HD eller 4K UHD (høy eller svært høy oppløsning). Muligheten til å spille av innhold i HD eller UHD på en enhet avhenger av studiolisensavtaler. Vi jobber med å gjøre flere HD- og UHD-videoer tilgjengelige på populære enheter.

Merk:
  • I enkelte tilfeller kan du få kjøpt eller leid HD-/UHD-versjonen av en video på en enhet eller i en nettleser som ikke støtter HD-/UHD-avspilling. Du kan fortsatt se videoen i lavere kvalitet på den aktuelle enheten, eller se den i HD/UHD på en annen kompatibel enhet.

Hva er HD?

HD (høy oppløsning) viser til videoer av høyere kvalitet enn SD (standard oppløsning). HD gjør bildet skarpere enn SD. På YouTube er HD en indikasjon på at en video har en vertikal oppløsning på mellom 720 og 1080 linjer. Dette vises som 720p eller 1080p i kvalitetsinnstillingene i YouTube-spilleren. Til sammenligning er 360 eller 480 vanlig for SD.

Hva er UHD?

4K UHD (svært høy oppløsning) viser til videoer av høyere kvalitet enn HD. UHD gjør bildet skarpere enn HD. På YouTube er UHD en indikasjon på at en video har en vertikal oppløsning på mellom 2160 og 3840 linjer (sammenlignet med 720 eller 1080, som er vanlig for HD). Du finner informasjon om videokvaliteten nederst i YouTube-spilleren.

Se HD-videoer på YouTube

Hvis en video er tilgjengelig i HD, kan du velge Innstillinger og endre kvaliteten. Hvis en video ikke er tilgjengelig i HD, spilles den av i SD i stedet.

Der det er tilgjengelig, kan du se videoer i HD-kvalitet med den nyeste versjonen av YouTube på følgende enheter:

• iPhone og iPad
  • de fleste Android-enheter med HD-støtte
  • utvalgte smart-TV-modeller produsert i 2013 eller senere
  • Android TV / Google TV
  • Chromecast
  • Apple TV
  • Xbox One og nyere
  • PlayStation 3 og nyere
  • Roku

Se 4K UHD-videoer på YouTube

Du kan se videoer du har kjøpt i 4K UHD-kvalitet, via YouTube-appen på kompatible smart-TV-er og Android TV-enheter eller med Chromecast Ultra.

Merk at du må ha raskere internettilkobling for å kunne spille av UHD-videoer sammenlignet med HD- eller SD-videoer. Dette er fordi YouTube må strømme mye mer data. Du trenger en stabil nedlastingshastighet på minst 15 megabit per sekund for å strømme UHD-filmer. Hvis du har lite båndbredde, kan det hende videoen spilles av i HD- eller SD-kvalitet.