Elokuvien ja TV-ohjelmien katseleminen HD- tai UHD-tarkkuudella

Kaikki YouTuben elokuvat ja TV-ohjelmat ovat saatavana tavallisessa tarkkuudessa (Standard Definition, SD) ja tietyt nimikkeet myös teräväpiirtotarkkuudessa (High Definition, HD) tai huipputarkassa 4K-tarkkuudessa (Ultra High Definition, UHD). HD- ja UHD-toisto tarjotaan elokuvayhtiöiden kanssa tehtyjen käyttöoikeussopimusten mukaisesti. Ne määrittävät, onko HD- tai UHD-tarkkuus saatavana tietylle laitteelle. Pyrimme laajentamaan HD- ja UHD-valikoimaa kaikille suosituimmille laitteille.

HD-tarkkuus

HD-tarkkuudella videot esitetään SD-tarkkuutta laadukkaampina. YouTubessa HD-tarkkuus tarkoittaa, että videossa on 720 tai 1080 pikseliä vaakasuunnassa (YouTuben videosoittimen vastaavat laatuasetukset ovat 720p ja 1080p). SD-tarkkuudessa vaakasuuntaisia pikseleitä on 360 tai 480. Koska HD-kuvassa on enemmän pikseleitä, se on SD-kuvaa terävämpi.

UHD-tarkkuus

4K UHD ‑tarkkuudella videot esitetään HD-tarkkuutta laadukkaampina. YouTubessa UHD-tarkkuus tarkoittaa, että videossa on 2160 tai 3840 pikseliä vaakasuunnassa (720- tai 1080-HD-tarkkuuden sijaan). UHD-kuva on tästä syystä HD-kuvaa terävämpi. Videon laatuasetuksia voi tarkastella YouTuben videosoittimessa.

HD-videoiden katselu YouTubessa

Jos video on saatavilla HD-tarkkuudessa, voit vaihtaa laatuasetukseksi 720p tietokoneella valitsemalla videosoittimen alareunan valikkopalkista Asetukset  tai mobiililaitteella valitsemalla Lisää . Tietyillä videoilla voi olla myös laatuasetus 1080p. Jos HD-tarkkuus ei ole saatavilla, video toistetaan SD-tarkkuudella.

Videoita voi katsoa aina HD-tarkkuudella seuraavilla:

Huom. Joissain tapauksissa HD-videon ostaminen tai vuokraaminen voi onnistua myös laitteella tai selaimella, joka ei tue HD-toistoa. HD-toisto on taattu vain yllä mainituilla laitteilla. Jos ostat HD-videon eikä laitteesi tue HD-toistoa, voit katsoa videon SD-laatuisena.

4K UHD ‑videoiden katseleminen YouTubessa

Ostettuja 4K UHD ‑elokuvia voi katsoa yhteensopivien Android- ja älytelevisioiden YouTube-sovelluksella sekä Chromecast Ultran kautta HDCP 2.2 ‑yhteensopivissa 4K-näytöissä.

Huomioi, että UHD-toistossa YouTube striimaa enemmän dataa, ja siksi se vaatii HD- tai SD-laatua nopeamman internet-yhteyden. UHD-nimikkeiden toisto edellyttää, että latausnopeus on vakaa ja vähintään 15 Mb/s. Jos yhteys ei ole tarpeeksi laadukas, video voidaan toistaa HD- tai SD-laadulla.