Elokuvien ja TV-ohjelmien katseleminen HD- tai 4K-tarkkuudella

Kaikki elokuvat ja TV-ohjelmat ovat YouTubessa saatavilla tavallisessa tarkkuudessa (Standard Definition, SD). Osa nimikkeistä on saatavilla myös teräväpiirtona (High Definition, HD) tai huippulaadukkaassa 4K-tarkkuudessa (Ultra High Definition, UHD). Yksittäisen laitteen HD- tai UHD-yhteensopivuus on määritelty Studion lisenssisopimuksessa. Pyrimme laajentamaan HD- ja UHD-valikoimaa kaikille suosituimmille laitteille.

Huomioitavaa:
  • Tietokoneselaimista HD-katselu on käytettävissä vain Safarilla. HD-laatua voi käyttää myös alla listatuilla tuetuilla laitteilla.
  • Joskus videon HD- tai UHD-versio on ostettavissa tai vuokrattavissa laitteella tai selaimella, joka ei tue HD- tai UHD-katselua. Videon voi katsoa tällöin kyseisellä laitteella matalammalla laatuasetuksella tai toisella, yhteensopivalla laitteella HD-/UHD-muodossa.

HD-tarkkuus

HD-tarkkuudella videot esitetään SD-tarkkuutta laadukkaampina. HD-kuva on SD-kuvaa terävämpi. YouTubessa HD-kuvassa on 720–1280 pikseliä pystysuunnassa (YouTuben soittimen laatuasetuksissa 720p tai 1080p). SD-tarkkuudessa puolestaan on pystysuunnassa 360 tai 480 pikseliä.

UHD-tarkkuus

4K UHD (tai Ultra High Definition) tarkoittaa HD-tarkkuutta laadukkaampaa videota. UHD-kuva on HD-kuvaa terävämpi. YouTubessa UHD-kuvassa on 2 160 – 3 840 pikseliä pystysuunnassa (HD-kuvassa tavallisesti 720 tai 1080). Videon laatuasetukset näkyvät YouTuben videosoittimessa.

HD-videoiden katselu YouTubessa

Jos jokin video on saatavilla HD-laadulla, avaa asetukset tietokoneella verkkosoittimen valikkopalkista tai mobiililaitteella napauttamalla Lisää . Vaihda sitten laaduksi 720p. Joillakin videoilla on myös laatuasetus 1080p. Jos HD-tarkkuus ei ole saatavilla, video näytetään SD-tarkkuudella.

HD-tarkkuutta tukevia elokuvia voi katsoa YouTube-sovelluksen uusimmalla versiolla seuraavilla laitteilla:

• iPhone ja iPad
  • Useimmat HD-yhteensopivat Android-laitteet, kuten YouTube Merkkilaitteet
  • Tietyt vuoden 2013 älytelevisiomallit ja uudemmat
  • Android TV ja Google TV
  • Chromecast
  • Apple TV
  • Xbox One
  • PlayStation 4 ja PlayStation 3
  • Roku

4K UHD ‑videoiden katseleminen YouTubessa

Ostettuja 4K UHD ‑elokuvia voi katsoa yhteensopivien Android- ja älytelevisioiden YouTube-sovelluksella sekä Chromecast Ultran kautta HDCP 2.2 ‑yhteensopivilla 4K-näytöillä.

UHD-katselussa YouTube striimaa enemmän dataa, ja siksi se vaatii HD- tai SD-laatua nopeamman internetyhteyden. UHD-videoiden katseluun tarvitaan vakaa latausnopeus, joka on vähintään 15 Mb/s. Jos latausnopeus on tätä pienempi, video toistetaan HD- tai SD-laatuisena.