Elokuvien ja TV-ohjelmien katseleminen HD- tai 4K-tarkkuudella YouTubessa

Kaikki YouTuben elokuvat ja TV-ohjelmat ovat saatavilla tavallisella tarkkuudella. Osa nimikkeistä on saatavilla myös teräväpiirtona (High Definition, HD) tai huippulaadukkaalla 4K-tarkkuudella (Ultra High Definition, UHD). Yksittäisen laitteen HD- tai UHD-yhteensopivuus on määritelty Studion lisenssisopimuksessa. Pyrimme laajentamaan HD- ja UHD-valikoimaa kaikille suosituimmille laitteille.

Hyvä huomata
  • Joskus videon HD- tai UHD-versio on ostettavissa tai vuokrattavissa laitteella tai selaimella, joka ei tue HD- tai UHD-katselua. Videon voi katsoa tällöin kyseisellä laitteella matalammalla laatuasetuksella tai toisella, yhteensopivalla laitteella HD-/UHD-muodossa.

HD-tarkkuus

HD-tarkkuudella videot esitetään SD-tarkkuutta laadukkaampina. HD-kuva on SD-kuvaa terävämpi. YouTubessa HD-kuvassa on 720–1 080 pikseliä pystysuunnassa (YouTube-soittimen laatuasetuksissa 720p tai 1080p). SD-tarkkuudessa puolestaan on 360 tai 480 pikseliä pystysuunnassa.

UHD-tarkkuus

4K UHD (tai Ultra High Definition) tarkoittaa HD-tarkkuutta laadukkaampaa videota. UHD-kuva on HD-kuvaa terävämpi. YouTubessa UHD-kuvassa on 2 160 – 3 840 pikseliä pystysuunnassa (HD-kuvassa tavallisesti 720 tai 1 080). Videon laatuasetukset löytyvät YouTuben videosoittimesta.

HD-videoiden katselu YouTubessa

Jos jokin video on saatavilla HD-laadulla, avaa asetukset ja muuta laatua. Jos HD-tarkkuus ei ole saatavilla, video näkyy SD-tarkkuudella.

HD-tarkkuutta tukevia videoita voi katsoa YouTube-sovelluksen uusimmalla versiolla seuraavilla laitteilla:

• iPhone ja iPad
  • Useimmat HD-yhteensopivat Android-laitteet
  • Tietyt vuoden 2013 älytelevisiomallit ja uudemmat
  • Android TV ja Google TV
  • Chromecast
  • Apple TV
  • Xbox One ja uudemmat
  • PlayStation 3 ja uudemmat
  • Roku

4K UHD ‑videoiden katseleminen YouTubessa

Ostettuja 4K UHD ‑videoita voi katsoa yhteensopivien Android- ja älytelevisioiden YouTube-sovelluksella sekä Chromecast Ultran kautta.

UHD-katselussa YouTube striimaa enemmän dataa, ja siksi se vaatii HD- tai SD-laatua nopeamman internetyhteyden. UHD-videoiden katseluun tarvitaan vakaa latausnopeus, joka on vähintään 15 Mb/s. Jos latausnopeus on tätä pienempi, video toistetaan HD- tai SD-laatuisena.