Se film og tv-serier i HD eller UHD

Alle YouTubes film og tv-serier er tilgængelige i standardopløsning (SD), mens udvalgte titler er tilgængelige i høj opløsning (HD) eller ultrahøj 4K-opløsning (UHD). Vi tilbyder HD- og UHD-afspilning i overensstemmelse med vores licensaftaler med filmselskaberne, der bestemmer, om HD- eller UHD-afspilning er tilgængelig på en specifik enhed. Vi arbejder hårdt på at udvide vores udvalg af HD- og UHD-titler på alle dine foretrukne enheder.

Hvad er HD?

HD (High Definition) er video i en højere kvalitet end SD (Standard Definition). På YouTube angiver HD, at en video har mellem 720 og 1080 linjer i den vertikale opløsning (vist som 720p eller 1080p i YouTube-afspillerens kvalitetsindstillinger) i forhold til 360 eller 480, der er typisk for SD. Det betyder, at billedet er skarpere end i SD.

Hvad er UHD?

4K UHD (Ultra High Definition) er video i en højere kvalitet end HD. På YouTube angiver UHD, at en video har mellem 2160 og 3840 linjer i den vertikale opløsning (i forhold til 720 eller 1080, hvilket er normalt for HD). Det betyder, at billedet er skarpere end i HD. Du kan se oplysninger om en videos kvalitet i YouTube-videoafspilleren.

Se HD-videoer på YouTube

Hvis en video er tilgængelig i HD, kan du vælge Indstillinger  i menulinjen i bunden af webafspilleren (på computer) eller Mere  på din mobilenhed og ændre kvaliteten til 720p. Nogle titler kan også afspilles med 1080p. Hvis en titel ikke er tilgængelig i HD, bliver din video afspillet i SD i stedet.

Du vil altid kunne se HD med:

Bemærk! I visse tilfælde kan du købe eller leje HD-versionen af en video på en enhed eller i en webbrowser, der ikke understøtter afspilning i HD. Der er kun garanti for afspilning i HD på de enheder, der er nævnt ovenfor. Hvis du har købt en video i HD, og din enhed ikke er kompatibel, kan du stadig se videoen i SD-kvalitet.

Se 4K UHD-videoer på YouTube

Du kan se købte film i 4K UHD ved hjælp af YouTube-appen på kompatible smart-tv'er og Android-tv'er eller med Chromecast Ultra (med 4K-skærme, der understøtter HDCP 2.2).

Vær opmærksom på, at afspilning i UHD kræver en hurtigere internetforbindelse end afspilning af videoer i HD eller SD. Det skyldes, at YouTube skal streame meget mere data. Hvis du vil streame titler i UHD, skal du have en konstant downloadhastighed på mindst 15 megabit i sekundet. Er båndbredden ikke stor nok, afspilles din film muligvis i HD- eller SD-kvalitet.