Se film og tv-udsendelser i HD eller 4K på YouTube

Alle YouTube-film og -serier er tilgængelige i standardopløsning. Udvalgte titler er tilgængelige i høj opløsning (HD) eller 4K Ultra HD (UHD). I vores licensaftaler med filmselskaberne er der angivet, om HD- eller UHD-afspilning er tilgængelig på en specifik enhed. Vi arbejder hårdt på at udvide vores udvalg af HD- og UHD-titler på alle dine foretrukne enheder.

Bemærk!
  • Nogle gange kan du købe eller leje HD/UHD-versionen af en video på en enhed eller i en browser, som ikke understøtter afspilning i HD/UHD. Du kan stadig se indholdet i lavere kvalitet på den enhed eller se det i HD/UHD på en anden understøttet enhed.

Hvad er HD?

HD (High Definition) er video i en højere kvalitet end SD (Standard Definition). I HD er billedet skarpere end i SD. På YouTube betyder HD, at en video har mellem 720 og 1080 linjer i den vertikale opløsning. Det vises som 720p eller 1080p i YouTube-afspillerens kvalitetsindstillinger. Til sammenligning er der for SD typisk 360 eller 480 linjer.

Hvad er UHD?

4K UHD (Ultra High Definition) er video i en højere kvalitet end HD. I UHD er billedet skarpere end i HD. På YouTube betyder UHD, at en video har mellem 2160 og 3840 linjer i den vertikale opløsning (i forhold til 720 eller 1080, hvilket er normalt for HD). Du kan se oplysninger om videokvaliteten i YouTube-videoafspilleren.

Se HD-videoer på YouTube

Hvis en video er tilgængelig i HD, kan du vælge Indstillinger og ændre kvaliteten. Hvis en titel ikke er tilgængelig i HD, bliver din video afspillet i SD i stedet.

Når det er tilgængeligt, kan du se videoer i HD-kvalitet i den nyeste version af YouTube på:

• iPhone og iPad
  • De fleste HD-kompatible Android-enheder
  • Udvalgte smart-tv-modeller fra 2013 og nyere
  • Android TV/Google TV
  • Chromecast
  • Apple TV
  • Xbox One og nyere
  • PlayStation 3 og nyere
  • Roku

Se 4K UHD-videoer på YouTube

Du kan se købte videoer i 4K UHD ved hjælp af YouTube-appen på kompatible smart-tv'er og Android-tv'er eller med Chromecast Ultra.

Afspilning i UHD kræver en hurtigere internetforbindelse end afspilning af videoer i HD eller SD. Det skyldes, at YouTube skal streame meget mere data. For at kunne streame indhold i UHD skal du have en stabil downloadhastighed på mindst 15 megabit pr. sekund. Hvis du ikke har en stærk båndbredde, afspilles filmen muligvis i HD- eller SD-kvalitet.