Kyk HD- of 4K-flieks of -TV-programme op YouTube

Al YouTube se flieks en TV-programme is in standaarddefinisie beskikbaar. Ons bied sekere titels in hoë definisie (HD) of 4K- ultrahoë definisie (UHD) aan. Ons lisensiëringooreenkomste met ateljees bepaal of HD- of UHD-terugspeling op ’n toestel beskikbaar is. Ons werk hard daaraan om ons aanbieding van HD- en UHD-titels op al jou gunstelingtoestelle uit te brei.

Let wel:
  • Soms kan jy die HD-/UHD-weergawe van ’n video koop of huur op ’n toestel of blaaier wat nie HD-/UHD-terugspeel steun nie. Jy kan die titel steeds in laer gehalte op daardie toestel kyk, of jy kan die HD-/UHD-weergawe op ’n ander versoenbare toestel kyk.

Wat is HD?

HD (of hoë definisie) verwys na video van hoër gehalte as SD (of standaarddefinisie). Die beeld sal op HD skerper as op SD wees. Op YouTube beteken HD ’n video het 720-1 080 lyne vertikale resolusie. Dit word as 720 p of 1080 p in die gehalte-instellings op die YouTube-speler gewys. Daarteenoor is 360 of 480 tipies van SD.

Wat is UHD?

4K-UHD (of ultrahoë definisie) verwys na video van hoër gehalte as HD. Die beeld sal op UHD skerper as op HD wees. Op YouTube beteken UHD ’n video het 2 160-3 840 lyne vertikale resolusie (vergeleke met 720 of 1 080 wat tipies van HD is). Jy kan videogehaltebesonderhede in die YouTube-videospeler vind.

Kyk HD-video’s op YouTube

As ’n video in HD beskikbaar is, kan jy Instellings kies en die gehalte verander. Jou video sal in SD speel as ’n titel nie in HD beskikbaar is nie.

Wanneer dit beskikbaar is, kan jy video’s van HD-gehalte met die jongste weergawe van YouTube kyk op:

• iPhone en iPad
  • Die meeste Android-toestelle met HD-vemoëns
  • Uitgesoekte slim-TV-modelle van 2013 of nuwer
  • Android TV/Google TV
  • Chromecast
  • Apple TV
  • Xbox One en hoër
  • PlayStation 3 en nuwer
  • Roku

Kyk 4K-UHD-video’s op YouTube

Jy kan gekoopte video’s van 4K-UHD-gehalte met die YouTube-app op kwalifiserende slim-TV’s en Android-TV’s of met ’n Chromecast Ultra kyk.

’n Vinniger internetverbinding word vir UHD-terugspeling vereis as vir HD- of SD-video’s omdat YouTube veel meer data moet stroom. Jy het ’n konsekwente aflaaispoed van minstens 15 megabis per sekonde nodig om UHD-titels te stroom. Sonder sterk bandwydte sal jou fliek dalk in HD- of SD-gehalte speel.