Cover-videoiden kaupallistaminen

YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvat sisällöntuottajat voivat nyt saada YouTubessa osan cover-videonsa tuloista, jos musiikin julkaisija ja omistaja tekee videosta vaatimuksen. Sinulle maksetaan videoista tuloja osuutesi mukaisesti.

Näin selvität, voiko cover-videon kaupallistaa

Cover-kappaleen video voidaan kaupallistaa, kun YouTube Studion Sisältö-sivulla näkyy seuraavat tiedot:

• Tekijänoikeudet Rajoitukset-sarakkeessa.
  • Videon kaupallistamisasetuksena on Pois päältä.
  • Kun hiiren vie tekstin päälle, siinä lukee, että videon mainostulot ovat jaettavissa.
Huom. Näet nämä tiedot myös videon tekijänoikeustietosivulla ja vaatimuksesta ilmoittavasta sähköpostiviestistä, joka sinulle on lähetetty.

Tämä viesti näkyy videoissa, joihin siinä esitettävän musiikin julkaisija ja oikeuksien omistaja on tehnyt vaatimuksen tai jotka hän on kaupallistanut Content ID ‑järjestelmän kautta. Sekä uudet että vanhat lataukset voivat sopia kaupallistamiseen.

Näin tulojen jakaminen aktivoidaan coverkappaleiden videoissa

1. Laita kaupallistaminen päälle tililläsi, jos et ole sitä vielä tehnyt. Käy Kaupallistaminen-välilehdellä tilisi asetuksissa.
  2. Etsi cover-esityksesi Sisältö-sivulta.
  3. Vaihda kaupallistamisen tilaksi Käytössä.
  4. Voit myös siirtyä videon kaupallistamistietoihin ja klikata Pois käytöstä, jolloin kaupallistamisen tilaksi tulee Käytössä.