De YouTube-app downloaden

Download de YouTube-app om YouTube op je smartphone of tablet te bekijken. De YouTube-app is beschikbaar op veel verschillende apparaten, waaronder mobiele telefoons, smart-tv's en apparaten voor mediastreaming.Meer informatie over apparaten waarop je YouTube kunt bekijken

Inloggen bij YouTube op je tv

Je kunt de YouTube-app downloaden via Google Play.

Ga naar het Helpcentrum van Google Play voor meer informatie over het beheer van Android-apps die uit Google Play zijn gedownload.

Opmerking: De app werkt alleen op telefoons of tablets met Android-versie 6.0 of hoger.

YouTube op nieuwere smart-tv's en media-apparaten

De nieuwste versie van de YouTube-app is beschikbaar op apparaatmodellen uit 2013 en later, en op sommige modellen uit 2012.

YouTube op Android TV

Als je een apparaat met Android TV hebt, is de YouTube-app standaard beschikbaar in je lijst met apps.

Versie 1.0 van de YouTube-app voor Android TV wordt niet meer ondersteund.

YouTube op Apple TV

Als je een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer hebt, kun je de YouTube-app installeren vanuit de App Store.

Opmerking: Apple TV's van de 3e generatie en ouder hebben geen ondersteunde YouTube-app meer. Als je een van deze apparaten gebruikt, kun je AirPlay gebruiken op het apparaat om YouTube te streamen.

YouTube op gameconsoles

Je kunt YouTube downloaden uit de store van allerlei gameconsoles, zoals Nintendo, PlayStation en Xbox.

1. Ga naar de store van de gameconsole en zoek naar YouTube.
  2. Selecteer Downloaden.