Privacyinstellingen van afspeellijsten wijzigen

Als je de eigenaar bent van een afspeellijst, kun je deze openbaar, privé of verborgen maken, net zoals je dat kunt doen voor afzonderlijke video's.

De privacy van een afspeellijst instellen

Deze functie is nog niet beschikbaar in de bètaversie van YouTube Studio. Als je de bètaversie van YouTube Studio (studio.youtube.com) gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
  1. Log in bij YouTube.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je accountpictogram > Creator Studio
  3. Selecteer in het linkermenu Videobeheer > Afspeellijsten.
  4. Klik naast de afspeellijst die je wilt updaten op Bewerken. Nu ga je naar de specifieke afspeellijst die je wilt beheren.
  5. Klik op Instellingen voor afspeellijsten.
  6. Kies in het dropdown-menu 'Privacy van afspeellijsten' de gewenste privacyinstelling van de afspeellijst.
  7. Klik op Opslaan.

Privacyinstellingen

• Openbare video's en afspeellijsten kunnen door iedereen worden bekeken en met iedereen worden gedeeld.
  • Privévideo's en -afspeellijsten kunnen alleen worden bekeken door jou en de gebruikers die jij selecteert.
  • Verborgen video's en afspeellijsten kunnen worden bekeken en gedeeld door iedereen die de link heeft.
Kenmerk Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalgedeelte Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal geplaatst Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja