Privacyinstellingen van playlists wijzigen

Als je de eigenaar bent van een playlist, kun je deze openbaar, privé of verborgen maken, net zoals je dat kunt doen voor afzonderlijke video's.

De privacy van een playlist instellen

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar de klassieke versie van Creator Studio
  3. Klik in het linkermenu op Videobeheeren dan Playlists.
  4. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken. Je komt nu bij de specifieke playlist die je wilt beheren.
  5. Klik naast je kanaalnaam op Bewerken .
  6. Klik op Instellingen voor playlists.
  7. Kies in het menu 'Privacy van playlists' de gewenste privacyinstelling van de playlist.
  8. Klik op Opslaan.

Privacyinstellingen

• Iedereen kan openbare video's en playlists bekijken en delen.
  • Alleen jij en mensen die jij kiest, kunnen privévideo's en -playlists bekijken.
  • Iedereen die de link heeft, kan verborgen video's en playlists bekijken en delen.
Functie Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja