Privacyinstellingen van playlists wijzigen

Als je de eigenaar bent van een playlist, kun je deze openbaar, privé of verborgen maken. Privacyinstellingen voor playlists die je hebt gemaakt en playlists die je hebt opgeslagen, kunnen verschillen.

De privacyinstelling wijzigen van playlists die je hebt gemaakt

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie Creator Studio om deze stappen te volgen.
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar de klassieke versie van Creator Studio.
  3. Klik in het linkermenu op Videobeheer en vervolgens Playlists.
  4. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken. Je komt nu bij de specifieke playlist die je wilt beheren.
  5. Klik naast je kanaalnaam op 'Bewerken' .
  6. Klik op Instellingen voor playlists.
  7. Kies in het menu 'Privacy van playlists' de gewenste privacyinstelling van de playlist.
  8. Klik op Opslaan.

Je kunt ook het volgende doen:

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar je bibliotheek.
  3. Selecteer afzonderlijke playlists.

De privacyinstelling wijzigen van playlists die je hebt opgeslagen

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto .
  3. Klik op 'Instellingen' .
  4. Selecteer in het linkermenu Privacy.
  5. Vink het vakje onder 'Alle playlists die ik heb opgeslagen privé houden' aan of uit.
  6. Klik op Opslaan.

Privacyinstellingen

• Iedereen kan openbare video's en playlists bekijken en delen.
  • Alleen jij en mensen die jij kiest, kunnen privévideo's en -playlists bekijken.
  • Iedereen die de link heeft, kan verborgen video's en playlists bekijken en delen.
Functie Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja