Privacyinstellingen van playlists wijzigen

Als je de eigenaar bent van een playlist, kun je deze openbaar, privé of verborgen maken, net zoals je dat kunt doen voor afzonderlijke video's.

De privacy van een playlist instellen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Playlists in het linkermenu.
  3. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken.
  4. Klik onder de playlist op Meer  .
  5. Klik op Instellingen voor playlists.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen.
  7. Selecteer in het dropdownmenu 'Privacy van afspeellijsten' de gewenste nieuwe privacyinstelling.
  8. Klik op Opslaan.

Privacyinstellingen

• Iedereen kan openbare video's en playlists bekijken en delen.
  • Alleen jij en mensen die jij kiest, kunnen privévideo's en -playlists bekijken.
  • Iedereen die de link heeft, kan verborgen video's en playlists bekijken en delen.
Functie Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja