Privacyinstellingen van playlists wijzigen

Als je de eigenaar bent van een playlist, kun je deze openbaar, privé of verborgen maken, net zoals je dat kunt doen voor afzonderlijke video's.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

De privacy van een playlist instellen via YouTube Studio

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Playlists  in het linkermenu.
  3. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken in YouTube .
  4. Klik onder de titel van de playlist op het dropdownmenu met privacyinstellingen.
  5. Selecteer de nieuwe privacyinstelling.
  6. Klik op Opslaan.

De privacy van een playlist instellen via YouTube

1. Ga naar het tabblad Jij om al je playlists te bekijken.
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Klik onder de titel van de playlist op het dropdownmenu met privacyinstellingen.

Privacyinstellingen

• Iedereen kan openbare video's en playlists bekijken en delen.
  • Iedereen die de link heeft, kan verborgen video's en playlists bekijken en delen.
  • YouTube-systemen en -reviewers kunnen privévideo's en -playlists beoordelen op onder andere auteursrechtschendingen en geschiktheid voor advertenties om misbruik te voorkomen.
Actie Verborgen Privé Openbaar
Kan URL delen Ja Nee Ja
Kan worden toegevoegd aan een kanaalsectie Ja Nee Ja
Wordt weergegeven in zoekresultaten en bij gerelateerde video's en aanbevelingen Nee Nee Ja
Wordt op je kanaal gepost Nee Nee Ja
Wordt weergegeven in de abonneefeed Nee Nee Ja