Content uploaden naar je SFTP-dropbox

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Nadat je de metadata hebt gevalideerd voor een uploadbatch, kun je de bestanden uploaden. Je uploadt content door de vereiste bestanden naar je dropbox te kopiëren. Vervolgens laat je ons weten dat de bestanden gereed zijn door een leeg bestand met de naam delivery.complete te maken.

De bestanden die je nodig hebt voor het afronden van een upload zijn afhankelijk van het type item dat je aan het uploaden bent. Voor alle uploads heb je een metadatabestand nodig met een XML- of CSV-indeling plus eventuele nieuwe mediabestanden die in het metadatabestand bij naam worden vermeld.

We raden je aan nieuwe items één voor één te uploaden. Maak een unieke dropbox-map en een uniek bestand met metadata aan voor elk item. Als je bijvoorbeeld drie afleveringen uploadt van een tv-programma, dan maak je drie afzonderlijke mappen en drie afzonderlijke bestanden met metadata. Op deze manier volg je het uploadproces makkelijker op en blijven de gevolgen van eventuele problemen beperkt, terwijl de verwerkingssnelheid van je upload ongewijzigd blijft.

(Meer praktische tips)

In deze instructies wordt uitgelegd hoe je content uploadt met Cyberduck. Je kunt echter alle clientsoftware gebruiken die SFTP-verbindingen ondersteunt.

Content uploaden naar je SFTP-dropbox:

1. Voer de client-app van Cyberduck uit.

2. Na het openen van de app zie je je bladwijzers.  Als dit niet het geval is, selecteer je de knop Bladwijzers in de bovenste werkbalk.  Dubbelklik om verbinding te maken met dropbox.  De client maakt verbinding met je dropbox en geeft de mappen op het bovenste niveau weer.

Bekijk Verbinding maken met je SFTP-dropbox als je nog geen verbinding met je dropbox hebt ingesteld.

3. Maak een nieuwe map voor de nieuwe uploadtaak.

Voor een nieuwe map klik je met de rechtermuisknop op de bovenliggende map en selecteer je Nieuwe Map. Om conflicten te voorkomen, raden we je aan om altijd een nieuwe map te maken wanneer je content voor YouTube plaatst. Zorg er ook voor dat de naam van elke map een tijdstempel of aanvullende ID bevat.

4. Kopieer alle bestanden voor het uploadpakket naar de nieuwe map.

Voor het kopiëren van bestanden naar een map klik je met de rechtermuisknop op de map in Cyberduck en selecteer je Upload.  Navigeer naar de map met je bestanden en selecteer alle bestanden die je naar de map in Cyberduck wilt uploaden.

Op een computer kun je ook op de bestanden klikken en ze naar de map in Cyberduck slepen om ze te uploaden.

5. Na het kopiëren van alle bestanden upload je het delivery.complete-bestand naar dezelfde map.

Als YouTube de bestanden begint te verwerken, worden de bestanden die je hebt geüpload tijdelijk vervangen door een statusbestand dat continu wordt geüpdatet en dat delivery.processing heet.

Voeg geen nieuwe bestanden meer toe aan de map of aan submappen nadat je het delivery.complete-bestand hebt geüpload. Afhankelijk van de grootte van de batch kan het enkele seconden of minuten duren voordat je ziet dat de bestanden worden verwerkt. Upload niet meer dan één delivery.complete-bestand per batch.

Na het verwerken van elke uploadbatch toont de uploadengine een statusrapport met de ondernomen actie voor elk item in de batch. Het rapport heet status-xml-filename, waarbij xml-filename de naam van je bestand met metadata is. Het statusrapport staat in dezelfde map van je dropbox als de uploadbatch.

Hoe lang het duurt voordat een uploadbatch is verwerkt en het statusrapport is gemaakt, is afhankelijk van de systeembelasting en de aangevraagde acties. Het systeem heeft bijvoorbeeld minder tijd nodig om metadata van een item bij te werken dan om nieuwe referentiebestanden te verwerken. De uploadengine besteedt ook extra tijd aan het verwerken van batches die tot mislukte acties leiden. Het systeem probeert bepaalde mislukte acties namelijk opnieuw uit te voeren om te controleren of de fouten niet worden veroorzaakt door tijdelijke omstandigheden, zoals systeemuitval. In sommige gevallen duurt het langer dan één dag om een uploadbatch te verwerken.