Last opp innhold med pakkeopplastingsprogrammet

Pakkeopplastingsprogrammet kan brukes til rask masseopplasting av metadata, lydopptak og videofiler til YouTube. Det har et grafisk brukergrensesnitt der du kan dra og slippe filene du vil laste opp. Hvis du vil opprette nye eller oppdatere eksisterende innholdselementer, må du laste opp en metadatafil (et regneark eller en XML-fil) sammen med mediefilene for alle innholdselementene.

Slik laster du opp filer med pakkeopplastingsprogrammet:

1. Klikk på linken for pakkebehandlingsopplaster under INNHOLDSLEVERING på menyen til venstre.

Hvis du aldri har brukt noen av funksjonene for innholdslevering før, oppretter YouTube automatisk en opplasterkonto for deg første gang du besøker en av innholdsleveringssidene. Du kan endre e-postadressen eller standardkanalen for opplastingsprogrammet ved å gå til Opplastingsinnstillinger i kontrollpanelet.

2. Velg filene du vil laste opp.

Du kan legge til filer i listen på to måter:

• Dra filene fra datamaskinen din og slipp dem i fillisten.

• Klikk på Legg til filer-knappen, og velg filene du vil laste opp.

Listen over filer må omfatte en gyldig metadatafil, enten et regneark eller en XML-fil.  Så snart den er lagt til, begynner metadatafilen automatisk valideringsprosessen (det vises et roterende ikon). Legg om nødvendig til alle lyd- og videofilene i pakken.

3. Rett opp eventuelle feil i metadatafilen.

Hvis metadataene inneholder en feil som gjør at opplastingen mislykkes, vises det et rødt ikon. Klikk på knappen for å vise feilene i denne filen. Du kan rette opp metadatafeil på to måter:

• Endre metadataene direkte i dataredigereren på skjermen.  Når du er ferdig, klikker du på Lagre og valider.

• Rediger metadataene i den opprinnelige filen. Når du er ferdig, legger du til filen på Opplastingsprogram-siden på nytt. Hvis filnavnet ikke endres, bruker YouTube den nyeste versjonen av filen og starter valideringsprosessen på nytt.

Legg til eventuelt manglende filer på Opplastingsprogram-siden. Valideringen starter automatisk på nytt. Når metadatafilen er validert og ikke inneholder noen feil, kan du klikke på Prosessér pakke-knappen.

4. Klikk på Prosessér pakke.

Det kan ta alt fra et par minutter til et par timer å fullføre en masseopplasting, avhengig av antallet opplastede filer og størrelsen på dem samt hvor komplekse endringene er. Du kan følge fremdriften til pakken og se eventuelle feilmeldinger på Mine pakker-siden.