Last opp innhold med pakkeopplastingsprogrammet

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Pakkeopplastingsprogrammet kan brukes til rask masseopplasting av metadata, lydopptak og videofiler til YouTube. Programmet har et grafisk brukergrensesnitt der du kan dra og slippe filene du vil laste opp. Hvis du vil opprette nye eller oppdatere eksisterende innholdselementer, må du laste opp en metadatafil (et regneark eller en DDEX-fil) sammen med mediefilene for alle innholdselementene.

Slik laster du opp filer med pakkeopplastingsprogrammet:

1. Klikk på Innholdslevering på menyen til venstre.

Hvis du ikke har brukt noen av funksjonene for innholdslevering før, oppretter YouTube automatisk en opplasterkonto for deg første gang du besøker en av innholdsleveringssidene. Du kan endre e-postadressen eller standardkanalen for opplastingsprogrammet ved å gå til Opplastingskontoer under Innstillinger på menyen til venstre.

2. Klikk på Bekreft og last opp.

3. Velg filene du vil laste opp.

Du kan legge til filer i listen på to måter:

• Dra filene fra datamaskinen, og slipp dem i fillisten.

• Klikk på LEGG TIL FILER-knappen, og velg filene du vil laste opp.

Listen over filer må omfatte en gyldig metadatafil, enten et regneark eller en DDEX-fil. Så snart den er lagt til, setter metadatafilen automatisk i gang valideringsprosessen (et roterende ikon vises). Legg om nødvendig til alle lyd- og videofilene i pakken.

4. Rett opp eventuelle feil i metadatafilen.

Hvis metadataene inneholder en feil som gjør at opplastingen mislykkes, vises det et rødt ikon. Klikk på knappen for å vise feilene i denne filen.

• Rediger metadataene i den opprinnelige filen. Når du er ferdig, legger du til filen på nytt på Opplastingsprogram-siden. Hvis filnavnet ikke endres, bruker YouTube den nyeste versjonen av filen og starter valideringsprosessen på nytt.

Legg til eventuelt manglende filer på Opplastingsprogram-siden. Valideringen starter automatisk på nytt. Når metadatafilen er validert og ikke inneholder noen feil, kan du klikke på Prosessér pakke-knappen.

5. Klikk på Behandle pakken.

Det kan ta alt fra et par minutter til et par timer å fullføre en masseopplasting, avhengig av antallet opplastede filer og størrelsen på dem samt hvor komplekse endringene er. Du kan følge fremdriften til pakken og se eventuelle feilmeldinger på Mine pakker-fanen på Innholdslevering-siden.