Content uploaden met de pakketuploader

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Met de pakket-uploader kun je metadata, geluidsopnamen en videobestanden snel bulksgewijs naar YouTube uploaden. De applicatie heeft een grafische gebruikersinterface waarmee je de bestanden die je wilt uploaden alleen maar hoeft te slepen en neer te zetten. Als je nieuwe items wilt maken of bestaande items wilt updaten, upload je een bestand met metadata (een spreadsheet of een DDEX-bestand) en de mediabestanden voor alle items.

Zo upload je bestanden met de pakket-uploader:

1. Klik op Contentlevering in het linkermenu.

Als je de functies van Contentlevering nog niet eerder hebt gebruikt, maakt YouTube bij je eerste bezoek aan een van de Contentlevering-pagina's automatisch een uploaderaccount. Ga in het linkermenu naar Instellingen en dan naar Uploaderaccounts om het e-mailadres of het standaardkanaal voor de uploader aan te passen.

2. Klik op Valideren en uploaden.

3. Selecteer de bestanden die je wilt uploaden.

Je kunt op twee manieren bestanden toevoegen aan de bestandslijst:

• Sleep de bestanden van je computer naar de bestandslijst.

• Klik op de knop BESTANDEN SELECTEREN en selecteer de bestanden die je wilt uploaden.

De lijst met bestanden moet één geldig bestand met metadata bevatten (een spreadsheet of een DDEX-bestand). Zodra de bestanden zijn toegevoegd, begint het bestand met metadata de validatieprocedure (er verschijnt een draaiend icoon). Voeg zo nodig alle audio- en videobestanden toe aan het pakket.

4. Los eventuele fouten in het bestand met metadata op.

Er verschijnt een rood icoon als het metadatabestand een fout bevat die uploaden onmogelijk maakt. Klik op de knop om de fouten in dit bestand te bekijken.

• Bewerk de metadata in het originele bestand. Voeg het bestand opnieuw toe aan de uploadpagina als je klaar bent. Als de bestandsnaam niet verandert, gebruikt YouTube de nieuwste versie van het bestand en wordt de validatieprocedure opnieuw gestart.

Voeg ontbrekende bestanden toe aan de uploadpagina. De validatie wordt automatisch opnieuw gestart. Als het bestand met metadata geen fouten bevat, klik je op de knop Pakket verwerken.

5. Klik op Pakket verwerken.

Afhankelijk van het aantal en de grootte van de bestanden die je hebt geüpload, en de complexiteit van de wijzigingen, kan het een paar minuten tot een paar uur duren tot de bulkupload is verwerkt. Volg de voortgang van je pakket en bekijk eventuele foutmeldingen op het tabblad Mijn pakketten van de pagina Contentlevering.