Anslut till din Aspera-servermapp

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

När du har konfigurerat din servermapp måste du skapa en återanvändbar anslutning mellan din Aspera-klient och din servermapp.

Se till att du har servermappens namn och IP-adress nära till hands. Du kan hitta de här uppgifterna under Uppladdarkonton i menyn Inställningar till vänster.

Så här skapar du en Aspera-anslutning:

1. Öppna Aspera-klienten.

2. Klicka på ikonen Connections (Anslutningar) för att öppna Connection Manager (Anslutningshanteraren).

3. Klicka på + för att skapa en ny anslutning.

4. Ange servermappens värdnamn som du fick av din partnerrepresentant i textrutan Host (Värd). Värdnamnet ska vara något av följande och matcha den geografiska platsen:

• us.aspera.googleusercontent.com

• eu.aspera.googleusercontent.com

• asia.aspera.googleusercontent.com

5. Ange servermappens namn i textrutan User (Användare). Det ska börja med ”asp-”.

6. Välj Public Key (Offentlig nyckel) som autentiseringsalternativ och välj sedan nyckeln för den här servermappen från listan med tillgängliga nycklar.

7. Klicka på knappen Advanced (Avancerat) för att visa Advanced Connection Settings (Avancerade anslutningsinställningar).

8. Ändra värdet för SSH-port (TCP) till 33001.

9. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar och återgå till startskärmen på Aspera-klienten.

Den nya anslutningen visas till höger på skärmen.