Konfigurera din servermapp

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln är bara tillgängliga för partner som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll på YouTube med hjälp av Innehållshanteraren.

När partnerrepresentanten har skapat din servermapp måste du konfigurera standardinställningarna för ditt konto.

Så här konfigurerar du din servermapp:

1. Logga in på Översikten för YouTube-innehållsägaren.

2. Klicka på Konton för innehållsleverantör i rutan Innehållsleverans.

3. Notera servermappens namn och adress.

Du behöver de här uppgifterna för att ansluta till din servermapp.

För Aspera-servermapparna börjar namnet med asp- och för SFTP-servermapparna börjar namnet med yt-. Adressen till en Aspera-servermapp visas som serveradressen, medan adressen till en SFTP-servermapp är partnerupload.google.com.

Konton med flera innehållsägare kan ha fler än en servermapp. Kom ihåg att notera uppgifterna för din servermapp.
  4. Bekräfta att Standardkanal och Offentliga SSH-nycklar är korrekta.

YouTube-standardanvändaren identifierar kontot (kanalen) som anges som ägare av uppladdade videor om det inte anges en annan ägare för innehållsflödet.

Rutan Offentliga SSH-nycklar ska innehålla SSH-nyckeln som du lämnat till din partnerrepresentant. Kontrollera att din e-postadress finns i slutet av nyckeln.

5. Ange en eller flera e-postadresser i textrutan Aviseringar till e-post så att du får statusrapporter från YouTube.

Ange en e-postadress per rad när du anger flera.  Klicka på Spara.

Observera att en servermapp tilldelas en innehållsägare och inte en kanal. Med andra ord kan du ladda upp innehåll till flera olika kanaler med en och samma servermapp.